FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/05/2021

Ημερομηνία: 14-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Η εντιμότητα να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία»

«Δυστυχώς η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σε Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 ήρθε να επαληθεύσει τους φόβους και τις ανησυχίες μας για την στάση που είχε κρατήσει εξ αρχής το Υπουργείο Παιδείας. Στάση η οποία στερείται ουσιαστικής αιτιολόγησης, έχοντας μάλιστα εκδικητικά χαρακτηριστικά απέναντι στο νομό μας, δεδομένου ότι άλλα τμήματα, με πολύ μικρότερο αριθμό φοιτητών, διατηρήθηκαν στο Μηχανογραφικό.

Η μη ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στο αίτημα των εκπροσώπων της Ηλείας -εγγράφως και επανειλημμένως τηλεφωνικά στο Γραφείο του– να συναντηθεί μαζί μας και να συζητήσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα, ουσιαστικά αποκάλυψε τις προθέσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Είναι απορίας άξιο πώς και γιατί η Πολιτεία θέτει στο περιθώριο έναν ολόκληρο Νομό, εξαφανίζοντάς τον από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη, την ίδια στιγμή που στερείται και άλλων βασικών και αυτονόητων υποδομών (αποδυναμωμένα νοσοκομεία, Ε.Ο Πατρών – Πύργου).

Θέλω να καταστήσω σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν γίνεται να θυμούνται κάποιοι την Ηλεία είτε προεκλογικά είτε κατά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Σε κάθε περίπτωση, η έντιμη και αξιοπρεπής στάση που κρατήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, διεκδικώντας τα αυτονόητα για το νομό μας, δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία».

Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, η οποία αν μη τι άλλο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χάρτη, σχολιάζοντας μάλιστα σε συνεργάτες του το γεγονός ότι –όπως προκύπτει από τους πίνακες- μόνο τα τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας μένουν εκτός μηχανογραφικού, αφού σε κανένα άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα πανελλαδικά δεν ορίστηκε μηδενικός αριθμός εισακτέων.

Έκρηξη

Άστραψε και βρόντηξε ο Μιχάλης Κατρίνης χθες στη Βουλή, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη ο οποίος αναφερόταν διαρκώς στην υπόθεση SIEMENS, προκαλώντας συνεχώς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι η ομιλία του κ. Αλεξιάδη του θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του 2010 που εκτόξευε λάσπη για να χτυπήσει τους αντιπάλους του, καβαλώντας το κύμα της αγανάκτησης, ακριβώς όπως έκανε και ο συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος καταδικάστηκε για τη συκοφάντηση της οικογένειας Παπανδρέου.«Θα ζητήσετε συγγνώμη για τα πολιτικά και λεκτικά σας αίσχη τότε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε.

Περίσσεψε το… φιλότιμο

Και ενώ όλοι θα ανέμεναν ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο του Πύργου, το οποίο βιώνει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του καθώς η Παθολογική του βρίσκεται στα πρόθυρα του λουκέτου και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, η χθεσινή κάθοδος του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Υγείας και της προέδρου του Οργανισμού Διασφάλισης Υπηρεσιών Ποιότητας Υγείας και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, χαρακτηρίστηκε ως… τεχνική και ουδεμία δήλωση έγινε για το περιεχόμενο αυτής!Επί δυο τουλάχιστον ώρες, οι δημοσιογράφοι, περίμεναν υπομονετικά (κάποιοι μέσα στον ήλιο) μια λέξη… για το πως το Νοσοκομείο του Πύργου θα ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα του και ποια λύση προωθείται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για την στελέχωση του, ουδείς όμως εκ των συμμετεχόντων δεν είχε τη διάθεση να ενημερώσει στέλνοντας έστω και ένα μήνυμα στους Ηλείους που αγωνιούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από το μοναδικό ουσιαστικά σε λειτουργία Νοσοκομείο στο Νομό.Λίγο φιλότιμο ρε παιδιά…

Free covid τελικά η Καλίδονα

Τα σύννεφα της ανησυχίας για πιθανά κρούσματα κορονοϊού που απλώθηκαν στη μικρή κοινωνία του χωριού της Καλίδονας, έλαβαν τέλος μετά τη χθεσινή επίσκεψη της 1ης ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ, όπου έγιναν ράπιντ τεστ.  Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, το μοναδικό κρούσμα είναι η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Φιλιώ Νιάρχου,η οποία το γνωστοποίησε η ίδια σε ανάρτησή της στο fb, που όπως λέει πήρε τον ιό από ένα ταξίδι της σε Νοσοκομείο της Αθήνας στο οποίο είχε μεταβεί για λόγους υγείας. Το σωτήριο για την πρόεδρο είναι ότι πριν νοσήσει είχε ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και μόλις επέστρεψε από την Αθήνα έκανε και τη δεύτερη. Ευτυχώς όπως αναφέρει και η ίδια, είχε κάνει ράπιντ τεστ με δική της πρωτοβουλία και όταν αποδείχθηκε ότι ήταν θετική, ενημέρωσε όλες τις επαφές της και τους συγχωριανούς της και ευτυχώς δεν το είχε μεταδώσει σε κανέναν, αν και πολλοί συγχωριανοί της πανικοβλήθηκαν. Έτσι, ήρθε χθες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στοχωριό για να διαλυθεί κάθε αμφιβολία. Το  μήνυμά της; «Εμβολιαστείτε όλοι»!

Πρωινές Αιχμές

*Αυτό που έγινε χθες με το Παν/μιο Πατρών και την απόφαση εξπρές, δεν το λες και τιμητικό για τον θεσμό και το κύρος του ιδρύματος, πόσο μάλλον για τη Σύγκλητο, την οποία μας παρουσίαζαν κάποιοι ως ιερό κονλ

*Στο fb συνεχίστηκε προχθές το βράδυ η κόντρα Αντωνακόπουλου-Καννή για τις μεταδόσεις του δημοτικού συμβουλίου Πύργου. Προβλέπεται αρκετοί γύροι ακόμα!

*Έλιωσαν οι… πάγοι μεταξύ Αλεξανδρόπουλου και Κοροβέση με την προχθεσινή συνάντηση, αφού μια ψυχρότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Οι παρεξηγήσεις φαίνεται ότι λύθηκαν και αμφότεροι συζήτησαν σε καλό κλίμα για τα ζητήματα της Ζαχάρως.

*Δεν φαίνεται να υποχωρούν Βορίδης-Πέτσας στη μείωση του αριθμού των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς, διότι δυσκολεύει η εκλογή για αρκετούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος