FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/01/2021

Ημερομηνία: 13-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πολιτική στροφή

Είναι εμφανής η πολιτική στροφή του Αλέξη Τσίπρα και η διαρκής επαφή με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, κάτι που φάνηκε κατά τη χθεσινή του περιοδεία στην Πάτρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να περπατήσει για αρκετά λεπτά στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Επιμελητήριο Αχαΐας, και να συζητήσει με εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες της αγοράς για την κατάσταση που βιώνουν. Βασική του πρόταση, την οποία επανέλαβε και στο Επιμελητήριο, ήταν η διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η βαθιά ύφεση στην Ελλάδα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στα ανεπαρκή μέτρα στήριξης που ελήφθησαν όλο αυτό το διάστημα από την κυβέρνηση. (EUROKINNISI)

Σε εγρήγορση

Σε εγρήγορση είναι ο δήμαρχος Ήλιδας, Γ. Λυμπέρης μετά την προχθεσινή ερώτηση του Τσιγκρή για ίδρυση γεωργικής σχολής στην Αχαΐα, αφού όπως και να το κάνουμε, είναι ύποπτο και το τάιμινγκ της ερώτησης του Αχαιού βουλευτή. Δε φτάνει που μέχρι τώρα θέλανε τη Γεωπονία οι «απέκηδες», τώρα έρχονται και οι Αχαιοί να διεκδικήσουν εμμέσως τη σχολή με το πρόσχημα της ίδρυσης.

Τεστ στην Κρέστενα

Δωρεάν τεστ κορονοϊού θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Κρεστένων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, προκειμένου να έχει εικόνα για τη διασπρά του ιού στην περιοχή. Απαραίτητα στοιχεία για το τεστ το ΑΜΚΑ και η ταυτότητα.

Προτεραιότητα

Η εξυγίανση της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας και η δρομολόγηση έργων αναβάθμισης της ύδρευσης αποτελούν προτεραιότητα για τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, αφού παρέλαβε χάος. Για αυτό ήδη αποφάσισε να προχωρήσει τη συνεργασία του δήμου με τη ΔΕΥΑ ώστε να υλοποιηθεί σειρά έργων και να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Αιχμές για τις χορηγίες

Αιχμές προς κάθε κατεύθυνση άφησε ο Μάκης Μπαλαούρας σχετικά με τις πρωτοβουλίες βουλευτών για ιδιωτικές χορηγίες στις εκλογικές τους περιφέρειας, με αφορμή τις δηλώσεις του Βορίδη για την υπόθεση follifollieότι «η παραδοχή Μπαλαούρα ότι 80.000 € από τη Follie πήγαν σε νοσοκομεία της Ηλείας, αποτελεί συνομολόγηση σε δωροδοκία». Ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο νυν ΥΠΕΣ «κάρφωσε» τους συναδέλφους του, διότι και αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν ζητήσει και έχουν πάρει από εταιρείες χορηγίες για ανάγκες των εκλογικών περιφερειών τους, παραθέτοντας ονόματα υπουργών όπως ο Τσιάρας και ο Σταϊκούρας και βουλευτών όπως η κα Αυγερινοπούλου, μην παραλείποντας να υπενθυμίσει και την υπόθεση Siemens. «Αν ισχύουν τα όσα δηλώσατε για τον Μπαλαούρα, θα πρέπει να ισχύουν και για τους υπουργούς και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας… Ή μήπως όχι, γιατί αυτοί είναι τα δικά μας παιδιά», έγραψε.

Καταρρίπτει τον μύθο

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο 2020, που δημοσιεύθηκαν προχθές, κυρίως ως προς την κατανομή ηλικιών, όπως αναφέρει ο Ηλείος πανεπιστημιακός και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ. Όπως σημειώνει, τα ευρήματα του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» της ΗΔΙΚΑ αποτελούν και αποστομωτική απάντηση στους δανειστές και τους Έλληνες μνημονιακούς πολιτικούς και επιστήμονες, που ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να επιλέγουν δήθεν τη συνταξιοδότησή τους σε πολύ νεαρή ηλικία. Έτσι διαψεύδουν οικτρά και καταρρίπτουν το πάγιο επιχείρημά τους για τη θέσπιση σκληρών παρεμβάσεων στις αλυσιδωτές περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών παροχών. Το 77,2% των συνταξιούχων (1.915.866) είναι άνω των 65 ετών, ενώ μόνο το 5,5% (138.013) είναι κάτω των 55 ετών (χήρες-ορφανά)!

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Κάθε φορά που ο Καρβέλης δίνει τη γραμμή για «άψογο σχεδιασμό» στον εμβολιασμό, έρχεται το ίδιο το υπουργείο Υγείας να τον διαψεύσει. Ούτε οι δημόσιες σχέσεις δεν του βγαίνουν.

*Για τη Μουσειολογία ορθά πράττει ο δήμος Πύργου και είναι σε εγρήγορση. Όμως στο θέμα του ΤΕΦΑΑ νομίζω ότι δεν έχει κάνει όσα πρέπει για να διεκδικήσει με πλήρη φάκελο την επαναλειτουργία της σχολής.

*Απανωτές είναι οι δηλώσεις του Καραμανλή για την Πατρών-Πύργου, καθώς δείχνει σιγουριά για την υλοποίηση του έργου. Ας κάνουμε υπομονή ως τον Ιούνιο για την οριστική έγκριση του σχεδιασμού από την Κομισιόν.

*Τις επαφές με τον Βορίδη ξεκινούν σιγά σιγά οι δήμαρχοι της Ήλείας, μετά το αρχικό μούδιασμα. Βλέπετε, με τον Θεοδωρικάκο ένιωθαν πολύ πιο οικεία, διότι δεν ήταν «κομματικός» με τη στενή έννοια του όρου.

* Η πρόθεση της ΝΔ να εντάξει αυτοδιοικητικούς στα ψηφοδέλτια έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετούς. Στον ΣΥΡΙΖΑ, από όσο μαθαίνω, έχουν ρίξει το βάρος στο να βρουν γυναίκες διότι εκεί διαπιστώνεται μια υστέρηση. Στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες, όποιος ενδιαφέρεται, καλοδεχούμενος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος