FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 16-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για αρχηγοι πυροσβεστικου σωματοσ

Hλειακή αναβάθμιση

Η υπουργοποίηση του Νίκου Χαρδαλιά έφερε έναν δικό μας άνθρωπο στο νευραλγικό πόστο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Ο λόγος για τον μέχρι πρότινος Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας, Στρατηγόε.α. Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο 61χρονος απόστρατος, ο οποίος έχει διατελέσει και αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος,κατάγεται από το Λαντζόι και από τη μέρα που εκδηλώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ηλεία, κατέβηκε κάτω και έμεινε αρκετές ημέρες για να συντονίσει την όλη κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι με Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας που είναι από εδώ και ξέρει τι έχει τραβήξει ο νομός με φωτιές, σεισμούς και πυρκαγιές, τα αιτήματά μας θα τυγχάνουν άμεσης κατανόησης και υλοποίησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχάλησ κατρίνησ

Έπιασε τόπο

Αποδεκτό έγινε το αίτημα του βουλευτή Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, καθώς αύριο θα ενημερώσει τα μέλη της ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής για την πορεία του έργου. Αναμένω με ενδιαφέρον τα όσα θα πει, μετά και τις βαριές καταγγελίες του Εμφιετζόγλου στην Κομισιόν εις βάρος του υπουργού. Ελπίζω να έχουμε νεότερα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, διότι η Ηλεία έχει πραγματικά ανάγκη ένα καλό νέο αυτή τη στιγμή, για να βελτιωθεί η διαλυμένη –λόγω κορονοϊού- ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς.

Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργόσ υποδομών κώστασ καραμανλήσ

Κάτι περιμένει

Σχετικά με το θέμα του αυτοκινητόδρομου μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία: γιατί δεν έχει ακόμα αναρτήσει στη Διαύγεια την ακύρωση των εργολαβιών ο υπουργός, όπως είχε προαναγγείλει τον Ιανουάριο; Ακόμα κι αν η Κομισιόν δεν κάνει δεκτή την επανένταξη στην «Ολυμπία Οδό», ο υπουργός έχει δηλώσει ότι θα επαναδημοπρατήσει το έργο ως ενιαίο. Τότε γιατί δεν  υπογράφει την ακύρωση να γλιτώσει και λεφτά στις αποζημιώσεις; Μάλλον κάτι περιμένει, αλλά δεν ξέρω τι. Πάντως, να του πιστώσουμε ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΓΝ Ηλείας για το ενιαία μεταφερόμενο container, που χρησιμοποιείται ως κέντρο διαλογής προσέλευσης εισόδου των ασθενών στο ΤΕΠ. Στις 5 Μάρτη έστειλε τα χαρτιά ο διοικητής, την επομένη είχε ήδη υπογραφεί.

Το ξέκοψε

Ούτε καν τη συζητά ο Μπαλιούκος την πρόταση Κατσαρού για να γίνει η ΝΜ Κρεστένων νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό. Στην πρόσφατη ανακοίνωσή του, μάλιστα, εξέφρασε με αιχμηρό τρόπο την αντίθεσή του. «Διαμορφώνουμε τη στάση μας αδιαφορώντας για πληροφορίες, απόψεις και προτάσεις που έρχονται από “καλοθελητές” και αφορούν την περιοχή μας. Έτσι λοιπόν η πρόταση για δημιουργία «κέντρου αναφοράς» της νόσου στο Γενικό Νοσοκομείο–Κ.Υ. Κρεστένων μας ξένισε, αφού είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό, μηχανήματα αλλά και κτιριακές εγκαταστάσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Μέτρα για τον περιφερειακό Τύπο

Η επιβολή διακοπής λειτουργίας σε όλη την αγορά για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον περιφερειακό έντυπο Τύπο, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν διένυε την καλύτερή του περίοδο τα τελευταία χρόνια ένεκα κρίσης και μνημονίων. Ειδικά στην Ηλεία, όπου πρωτοεκδηλώθηκε μαζικά ο κορονοϊός, η αγορά έχει νεκρώσει εδώ και 10 μέρες, με συνέπεια να έχουν επηρεαστεί δραματικά τα έσοδα των επαρχιακών εφημερίδων. Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην αυτοπροστασία τους και στην επαρκή κάλυψη της ειδησεογραφίας, με αποτέλεσμα η έκδοση και η διανομή μιας εφημερίδας καθημερινά να ισοδυναμεί με άθλο. Μήπως η κυβέρνηση να λάβει άμεσα κάποια ειδικά μέτρα στήριξης; Μήπως εκείνο το πρόγραμμα ενίσχυσης του επαρχιακού Τύπου -που είχε «παγώσει»- να ξεπαγώσει, να επικαιροποιηθεί και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή για να μη φτάσει ο τοπικός Τύπος στα πρόθυρα της κατάρρευσης;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζεράρντ Μπάτλερ

Μeaculpa

Η ακύρωση της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας ήταν σωστή απόφαση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όμως ήταν και μια έμμεση παραδοχή της λανθασμένης απόφασης να γίνει οπωσδήποτε η τελετή Αφής της Φλόγας στις 12 Μαρτίου και να μην αναβληθεί για αργότερα. Έστω και εκ των υστέρων έγινε αντιληπτό, όμως το να γίνεται τελετή με  «νεκρή» πόλη και ανάστατους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες λόγω του κορονοϊού, έμοιαζε με έλλειψη σεβασμού προς τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μπορούσε να γίνει η τελετή τον Μάιο (21/4 έγινε το 2016) και να περιοριστεί στο ελάχιστο η Λαμπαδηδρομία.

Αποτέλεσμα εικόνας για russia banned from 2018 winter olympics over doping

Και στο βάθος… αναβολή

Οι εξελίξεις όμως σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αναμένονται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μετά και την προχθεσινή συνέντευξη του Τόμας Μπαχ, σε γερμανικό κανάλι. Ερωτώμενος σχετικά από τον δημοσιογράφο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των Αγώνων λέγοντας «θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας». Νωρίτερα, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής στο Reuters, ΧαρούκιΤακαχάσι, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για πιθανή αναβολή ενός ή δύο ετών. Λέτε τελικά να ανάψαμε Φλόγα για αγώνες που δεν θα γίνουν και του χρόνου να την ανάψουμε ξανά;

Αποτέλεσμα εικόνας για yanis varoufakis

Έπαρση

Η έπαρση έχει και κάποια όρια. Όταν όλος ο κόσμος παλεύει για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού, το να ασχολείται ο Βαρουφάκης με τις ηχογραφήσεις του 2015 για να προσπαθεί να κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας, είναι σφάλμα. Όπως θα διαπιστώσατε, δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί του, ούτε καν ο Σόιμπλε, που είπε ότι είναι θέμα που πλέον δεν ενδιαφέρει κανέναν. Καλό θα είναι ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 να ασχοληθεί περισσότερο με την τωρινή κατάσταση της οικονομίας και να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Βιβλίο έβγαλε, το διαβάσαμε, ταινία του έκανε ολόκληρος Γαβράς, την είδαμε, τι άλλο θέλει;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος