FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 13/10/2020

Ημερομηνία: 13-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επιφυλακή και μαζικά τεστ 

Πάνω από 70 τεστ κορονοϊού έγιναν χθες στο προσωπικό του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένω, στον χώρο της μαθητικής εστίας της πόλης, και αύριο αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες έγινε γνωστό ότι σε δύο από τα έξι αρχικά επιβεβαιωμένα κρούσματα το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό. Οι υπηρεσίες του δήμου παραμένουν κλειστές, το ΚΕΠ είναι σε καραντίνα και υπάρχει διαρκής συνεννόηση και επικοινωνία του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου με τον ΕΟΔΥ για τις επόμενες ενέργειες του δήμου, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού σε μια περιοχή όπου κατοικούν κατά κανόνα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των τεστ, θα αποφασιστεί και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν μελλοντικά οι υπηρεσίες, για να μην προκύψει κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Καθαρή η ΔΟΥ Πύργου 

Ευχάριστα τα νέα από τη ΔΟΥ Πύργου, καθώς τα τεστ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο προσωπικό, ήταν όλα αρνητικά και έτσι επανήλθε η ηρεμία. Φυσικά, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας παραμένουν και τηρούνται απαρέγκλιτα από τους υπαλλήλους, διότι ποτέ δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει.  Είναι σημαντικό να φοράνε όλοι μάσκα, γιατί έτσι παραμένει υψηλός ο βαθμός ευθύνης και αποτρέπεται ο εφησυχασμός.

Αναφορά για τα ΑΕΙ 

Αναφορά στη Βουλή για τα ΑΕΙ της Ηλείας, συνοδευόμενη από το υπόμνημα του δημάρχου Πύργου, Τ. Αντωνακόπουλου, κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλία να στελεχώσει με καθηγητές τα τμήματα. Νομίζω ότι καλώς έπραξε και το έθεσε στην Κεραμέως, γιατί από το Πανεπιστήμιο νίπτουν τας χείρας τους.

Mήνυμα ευθύνης 

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών στην καθαριότητα υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, Βαγγ. Χριστοφόρου, σημειώνοντας ότι προφανώς είναι δουλειά  της δημοτικής αρχής να είναι καθαρή πόλη, αλλά να μην επικρατεί και ανευθυνότητα. «Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας, είναι στην πρώτη γραμμή αλλά δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που … κάποιοι πετούν όπου βρίσκουν τα σκουπίδια τους ή κόβουν τα κλαδιά από τα δέντρα τους, χωρίς να έχουν ενημερώσει την υπηρεσία μας και γεμίζουν τα πεζοδρόμια. Αυτό δεν θα πρέπει να συνεχιστεί. Εάν υπάρξει συλλογική προσπάθεια τότε να είστε σίγουροι πως η κατάσταση θα αλλάξει άμεσα και η καθημερινότητά μας θα είναι καλύτερη», τόνισε.

Νέα διοικήτρια 

Η Ελένη Αλειφέρη είναι η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με απόφαση του υπουργείου Υγείας. Στην πλειονότητα των αιρετών της Ηλείας, ιδιαίτερα των «γαλάζιων», είναι γνωστή καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος Μελιγαλά και αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι πως έχει στενούς δεσμούς και με την Ηλεία, καθώς ο σύζυγός της κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως.

Τηλεδιάσκεψη με Ζαχαράκη 

Τηλεδιάσκεψη με την εκπαιδευτική κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας είχε χθες η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Παρών ήταν ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κ.Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, οι διευθυντές εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, Νίκος Κλάδης και Γιώργος Φωτεινόπουλος, καθώς και οι αντίστοιχοι διευθυντές από Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα, Ηλεία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στην κάλυψη των κενών, στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών και στις νέες δομές στην Ειδική Αγωγή καθώς και στις προκλήσεις που έχει το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο των νομών. «Πολύτιμη η συνεργασία που θα συνεχιστεί με συστηματικό τρόπο», έγραψε η κα Ζαχαράκη.

Καιρική πρόβλεψη

Ανατροφοδοτούμενη καταιγίδα έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Πύργου για περίπου δύο ώρες, όπως ανέφερε χθες ο προγνώστης καιρού, με ειδίκευση στη διαχείριση Φυσικών Καταστροφών (MSc), Θοδωρής Κονδύλης, σημειώνοντας ότι στις 13:00 καταγράφηκε η μεγαλύτερη ένταση του φαινομένου δημιουργώντας στα επιρρεπή σημεία συσσωρεύσεις υδάτων. Το ύψος βροχής στην πόλη ξεπέρασε τα 40 χιλιοστά, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ. Τα φαινόμενα με αυξομειώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, ενώ θα επεκταθούν και στον υπόλοιπο νομό.

Φρεάτια βουλωμένα 

Την ανάγκη καθαρισμού των φρεατίων μάς επισημαίνει αναγνώστης της «Πρωινής» που μένει στην νοτιοανατολική πλευρά του Πύργου, στέλνοντάς μας και φωτογραφίες. Όπως μας ανέφερε, με τη μεσημεριανή βροχή οι δρόμοι πλημμύρισαν, και πρόσθεσε πως αν το καιρικό φαινόμενο ενταθεί, όλα τα νερά από τα Χαλικιάτικα, στο ύψος του σουπερ μάρκετ, θα κατέβουν προς τα κάτω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από χθες, πάντως, ο δήμος Πύργου είναι σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος