FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 13/07/2021

Ημερομηνία: 13-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ούτε ένα «ναι»!

Ενδιαφέρον είχε η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στην πρόσφατη τηλε-συνεδρίαση σχετικά με την  έγκριση μεταφοράς της έδρας του ΦΟΔΣΑ από τον Δήμο Πηνειού στον Δήμο Ήλιδας, αφού όχι μόνο δεν εγκρίθηκε, αλλά δεν πήρε ούτε μια θετική ψήφο! Κυριαζής, Παπαδημητρίου, Σπηλιωτόπουλος, Ανδριόλας και Γεράνιος το καταψήφισαν, ενώ  Κοτσώνης, Βγενόπουλος, Αλικάκη-Τζανέτου, Αχτύπης, Μεσσαλάς, Ι. Γ. Αργυρόπουλος, Ι. Π. Αργυρόπουλος, Πλεμμένος και Νικολόπουλος ψήφισαν λευκό! Χ. Χριστόπουλος, Δ. Λιατσής, Ε. Καννής, Ν. Θεοδώρου, Β. Παναγόπουλος, Π. Φραγκαντώνης, Σ. Κωνσταντόπουλος, Α. Καράμπελας, Ι. Παναγόπουλος, Θ. Ντοάς, Ν. Βορλόκας, Θ. Κόρδας, Χ. Γιάνναρος, Α. Δημητρόπουλος και Χ. Μιχαλακόπουλος, απουσίαζαν από τη συνεδρίαση όταν τέθηκε το θέμα προς συζήτηση και έγκριση.

Καμπανάκι

Κριτική για την αδράνεια των εκπροσώπων της Ηλείας έκανε ο Μάκης Μπαλαούρας με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει κατά προτεραιότητα τον διαγωνισμό για τον δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος– Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους 50 χλμ. Με κόστος 180 εκατ. ευρώ. «Είχα προειδοποιήσει από τις 5 Δεκεμβρίου του 2019, αλλά κανενός δεν ίδρωσε το αυτί του. Δε μας φταίνε οι άλλοι, φταίει ότι είμαστε μοιραίοι και άβουλοι», τόνισε ο πρώην βουλευτής Ηλείας, ο οποίος υπενθύμιζε τότε πως αυτός ο δρόμος είναι παράλληλος του τμήματος Πύργος-Καλόνερο-Τσακώνα. Οπότε το ξεχνάμε αυτό το κομμάτι οριστικά.

Προτροπή

Την πανελλαδική πρωτιά του δήμου Πύργου σε εμβολιασμούς έθεσε ως στόχο με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Πύργου, Νίκος Κοτσώνης, τονίζοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα περνά μέσα από τον εμβολιασμό, που είναι καθαρά θέμα ατομικής ευθύνης και πράξη αλληλεγγύης! «Στον Δήμο Πύργου κτίζουμε όλοι μαζί ένα τείχος προστασίας γύρω από την υγεία όλων! Στηρίζουμε όλοι αυτήν την προσπάθεια ! Έχοντας στο πλευρό μας τη νέα γενιά , κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον πολυπόθητο στόχο , την Ανοσία», έγραψε.

Τουφεκιά

«Τουφεκιά» έριξε ο χθες ο Αλέξης Καστρινός, αφού με ανάρτησή του εξέφρασε με σαφήνεια την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης της ΝΜ Αμαλιάδας. Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Πηνειού και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ το 2019 επισήμανε ότι σε άλλα κράτη θα είχαν τιμηθεί δωρητές σαν τον Παπαδάκο, αλλά «στο δικό μας κράτος τίποτα». Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν έχει ξεχάσει το «λουκέτο» στα ΑΕΙ και ότι θα είναι κάθετα αντίθετος σε όποια νέα υποβάθμιση της Ηλείας «με ό,τι σημαίνει αυτό». Με τέτοιες αναρτήρεις, η εκτίμηση της στήλης είναι ότι νέα συμμετοχή στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ξεθωριάζει.

Πρόστιμα για συμμόρφωση

«Έβρεξε» πρόστιμα χθες και προχθές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου για παράνομη καύση γεωργικών υπολειμμάτων. Σε τέσσερις περιπτώσεις επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα πάνω από 300 ευρώ, καθώς ορισμένοι συμπολίτες μας επέδειξαν επιπολαιότητας και έκαιγαν χόρτα σε οικοπεδικό χώρο παρότι αυτό απαγορεύεται ρητά. Παράλληλα, η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και αποτελεσματικά σε δύο συμβάντα χθες, στο Πράσινο όπου «έπεσε» και πρόστιμο, και σε λιοστάσι στο Κολίρι, όπου δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες περιόρισαν τη ζημιά σε ένα στρέμμα περίπου. Μέχρι στιγμής η τακτική της Πυροσβεστικής αποδίδει, αφού δεν έχουμε σοβαρά συμβάντα εξαιτίας αμέλειας.

Μουσείο και βιβλιοθήκη στην Πλατιάνα

Λαογραφικό Μουσείο και βιβλιοθήκη αποφάσισε να ιδρύσει η Τοπική Κοινότητα Πλατιάνας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού μέσα από τη διατήρηση της παράδοσής του και της ψυχαγωγίας που προσφέρουν τα βιβλία. Για αυτόν τον λόγο, ο πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Κοτρέτσος, και ο Δημ. Λαμπρόπουλος, καλούν όποιον επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια, δωρίζοντας παραδοσιακά αντικείμενα, φορεσιές, φωτογραφικό υλικό, βιβλία κλπ.

Του Ηλία Μακρή (Καθημερινή)

Πρωινές Αιχμές

*Περίεργα πράγματα διαπιστώνω στα social media, με φόντο τον ηλειακό Κάμπο. Δεξιοί αυτοδιοικητικοί και κομματικά στελέχη της Αριστεράς καταλήγουν συχνά σε κοινές διαπιστώσεις για τοπικά ζητήματα, οι οποίες συνοδεύονται από εκατέρωθεν αβρότητες.

*Νομίζω ότι τελικά η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου παρερμηνεύτηκε, αφού αρκετοί μάλλον της έδωσαν είτε αντιπολιτευτικό είτε τοπικιστικό χαρακτήρα, εξ ου και οι πολλές απουσίες. Όμως τίποτα από τα δύο δεν φαίνεται να ισχύει.

*Ο Διαμαντόπουλος επανέλαβε τη σταθερή του θέση για «συγκέντρωση δυνάμεων», ώστε να πειστούν να έρθουν γιατροί στην Ηλεία. Πιστεύω ότι στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άρεσε πολύ αυτή η άποψη, αλλά εγώ ξέρω ότι επί Τσίπρα, αυτή ήταν η γραμμή και του Ξανθού και του Ηλείου τότε γγ Υγείας. Γ. Γιαννόπουλου.

*Στο ΚΙΝΑΛ Ηλείας η συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό κι από τον αρχηγό. Π.χ. αν βγει ο Ανδρουλάκης, έχουμε ήδη ένα νέο όνομα «κλειδωμένο». Αν βγει ο Λοβέρδος, έχουμε επιστροφή ονόματος που είχε ξαναμπεί στο παρελθόν. Αν ξαναβγεί η Φώφη, δεν προβλέπεται ανανέωση αλλά δυσκολία στη στελέχωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος