FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 18/03/2020

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ιατρικές εξελίξεις

Μαθαίνω ότι εδώ και κάποιες ημέρες έχουν υπογραφεί αποσπάσεις γιατρών από την Ηλεία στην Αχαΐα, με συνέπεια οι εναπομείναντες γιατροί να υπερβαίνουν εαυτούς με εφημερίες πάνω απ΄το  επιτρεπόμενο. Θα μου πείτε «είμαστε σε πόλεμο». Δεκτό και κατανοητό; Αυτοί όμως που αποσπώνται, πάνε στο πεδίο μάχης στο Ρίο ή όχι; Διότι το να βρίσκει κάποιος ευκαιρία να εξυπηρετήσει δικές του επιδιώξεις μέσα στην αναμπουμπούλα δεν είναι και το πιο σωστό.

Σημασία έχει η κυβέρνηση να τρέξει γρήγορα τις προσλήψεις, γιατί έχουν αποδυναμωθεί πολύ και τα Κέντρα Υγείας. Είναι λογικό να ενισχύουν οι γιατροί τα νοσοκομεία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, αυτό όμως συνεπάγεται επιπλέον πίεση για την Πρωτοβάθμια Υγεία και γενικότερη συμπίεση της Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τα Κέντρα Υγείας των απομακρυσμένων περιοχών, δυσκολεύει η καθημερινότητα των ηλικιωμένων ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση. Αν δεν έρθουν γρήγορα γιατροί, το σενάριο της κατάρρευσης δεν θα είναι φανταστικό αλλά υπαρκτό.

Αποτέλεσμα εικόνας για dimitris kouretas

Προειδοποιεί εγκαίρως

Μπορεί σε σχέση με την Ιταλία ή την Αγγλία να χειριζόμαστε καλύτερα την εξάπλωση του κορονοϊού, όμως δεν αρκεί ο τωρινός χειρισμός. Ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας τοξικολογίας και καθηγητής Βιοχημίας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία του επισημαίνει ότι διενεργούνται καθημερινά ελάχιστα τεστ και κυρίως σε μεγάλους στην ηλικία (το πολύ 300-400), με αποτέλεσμα να χάνεται η  τη δυνατότητα καταγραφής και εντοπισμού των κρουσμάτων στις νέες ηλικία και κατά συνέπεια η απομόνωσή τους από τους υγιείς. Αυτό το έκανε και η Ιταλία, ενώ η Γερμανία και η Κορέα έκαναν μαζικά τεστ  και έχουν περιορίσει την εξάπλωση, διότι οι νεαροί διασπείρουν χωρίς να νοσούν. Μήπως να τον ακουσουμε και να προμηθεύσουμε με τεστ τα νοσοκομεία για να ξέρουμε τι μας γίνεται;

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτοσ

Επίθεση αντί άμυνας

Επιθετική οικονομική πολιτική και ισχυρά μέτρα ύψους 5 δις. ευρώ ζήτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε χθεσινή του συνέντευξη, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Eurogroup και της κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι μικρό το 1% για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊου και πρόσθεσε ότι η λογική «ξοδεύω λίγο και αν χρειαστεί ξανακάνουμε» είναι αναποτελεσματική. Δεν παρέλειψε να αφήσει και τις αιχμές του για όσους τον κατηγορούσαν για το «μαξιλάρι», λέγοντας ότι «χλευάστηκε» , σημειώνοντας ότι είναι απολύτως απαραίτητη τώρα η καταβολή από το κράτος ολόκληρου του μισθού των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που κλείνουν. «Έχω βαρεθεί τα “αν χρειαστεί” και όλο να τα αφήνουμε να γίνουν χειρότερα», δήλωσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργείο παιδείασ νίκη κεραμέωσ

Τι της έλαχε!

Όλα τα δύσκολα βάζει ο πρωθυπουργός στην υπουργό Παιδείας. Ενώ ξέρει τη συμπάθειά της στην Εκκλησία (μπειτε στη σελίδα «Κάθε μέρα στις 12:00 μία φωτο της Κεραμέως με έναν ή περισσότερους παπάδες.» στο facebook), την έβαλε να το πιει το πικρό ποτήρι και να υπογράψει την απόφαση αναστολής όλων των λειτουργιών και ιεροπραξιών της Εκκλησίας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά η υπουργός είχε ετοιμάσει και τις πρώτες ανακοινώσεις για την αλλαγή ύλης στα βιβλία των θρησκευτικών. Από πού περιμένατε να ξεκινήσει; Από τη Γλώσσα ή τα Μαθηματικά;

Αποτέλεσμα εικόνας για sofia zaxaraki

Λύση για τα ΚΕΣΥ

Η μόνη που φαίνεται ότι ασχολείται λίγο σοβαρά με τα καθήκοντά της είναι η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία  Ζαχαράκη. Χθες έδωσε λύση στο θέμα τωνΚέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), καθώς υπέγραψε απόφαση που προβλέπει να την αναστολή όλων των προγραμματισμένων ενεργειώνπου απαιτούν  φυσική παρουσία μαθητών, τη λειτουργία τους μόνο για τη διεκπεραίωση των υπολοίπων υποχρεώσεων  και αρμοδιοτήτων όπως  αυτές απορρέουν από τον Κανονισμό Λειτουργία τους και να επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις η αυτοπρόσωπη  εξυπηρέτηση  πολιτών  αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας  και ραντεβού.

Ανεξάρτητος

Ανεξάρτητος είναι πλέον ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Χρήστος Παναγόπουλος, καθώς διαφώνησε με την απόφαση του δημάρχου Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, να αναστείλει τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό, υποστηρίζοντας ότι η «Η απόφαση αυτή οδηγεί τους καταναλωτές στην εκμετάλλευση από τα καρτέλ». Παρότι θεωρώ πως τα επιχειρήματά του δεν είναι αβάσιμα, (αλλιώς θα τις είχε κλείσει τις λαϊκές η κυβέρνηση)νομίζω ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε κατάσταση πολέμου και η απόφαση ανεξαρτητοποίησης ήταν βιαστική και εν θερμώ. Όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα, πιστεύω ότι θα υπάρξει κατανόηση και επαναπροσέγγιση.

Καθαρά κρατητήρια

Απολύμανση στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας έγινε προ ημερών, έπειτα από αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας στον δήμο Πύργου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον πολύπαθο και ευαίσθητο χώρο των κρατητηρίων, για να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού. Παρών ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης, Παν. Ζώντο, ο οποίος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή, και ο αντιδήμαρχος Πύργου –και επίσης ένστολος- Νίκος Κοτσώνης.

Προς ώρας δεν αναβάλλονται

Η UEFA χθες αποφάσισε να αναβάλει για του χρόνου το EURO 2020. Ορθή απόφαση, αφού εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά αν θα ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα. Στον αντίποδα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή χθες έκανε τηλεδιάσκεψη και αποφάσισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τοκιο, που ξεκινούν στις 24 Αυγούστου. «Η ΔΟΕ παραμένει αφοσιωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τέσσερις μήνες πριν την έναρξη τους δεν υπάρχει η ανάγκη για δραστικά μέτρα. Η ΔΟΕ ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίζουν να προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», τονίστηκε. Τι είδους προετοιμασία θα κάνουν οι αθλητές έχει αναρωτηθεί κανένας;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος