FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 13/01/2021

Ημερομηνία: 13-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Απόφαση αναβάθμισης

Ισχυροποιείται αισθητά εντός ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς η  Φώφη αποφάσισε να τον ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο μαζί με τον Κώστα Σκανδαλίδη, αντί του Ανδρέα Λοβέρδου. Στον Ηλείο βουλευτή πιστώνεται η καλή δουλειά που κάνει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ιδιαίτερα οι τοποθετήσεις και οι παρεμβάσεις στα θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης, καθώς και η διαρκής προσπάθεια για χαμηλούς τόνους και ηρεμία στα εσωκομματικά. Πλέον ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μπαίνει για τα καλά στην πρώτη γραμμή, αφού οι αντιπαραθέσεις με Γεωργιάδη, ΣΚουρλέτη και λοιπούς θα είναι σε σχεδόν καθημερινή βάση. Ήρθε η ώρα να αδράξει την ευκαιρία

Αναμονή

Την συζήτηση της υπόθεσης για τους δασικούς χάρτες στο ΣτΕ περιμένει με αγωνία ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας, αφού εδώ και ενάμιση χρόνο είναι επί της ουσίας όλα «παγωμένα». Αν δεν διευθετηθεί το ζήτημα, θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν, για αυτό και ο κ. Λάττας εκφράζει την προσδοκία να μη χρονίσει άλλο η υπόθεση.

Περί επαναλειτουργίας

Τις παραμέτρους της επαναλειτουργίας των σχολείων υπογράμμισε η εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, Αλεξ. Λιάγκουρα, σημειώνοντας ότι γίνεται με πολύ χειρότερους όρους από το άνοιγμα μετά την περσινή καραντίνα, αφού δεν μειώθηκε καθόλου ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και δεν αποφασίστηκε τουλάχιστον η εκ περιτροπής λειτουργία των τάξεων. Παράλληλα, ανέφερε ότι προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες ενώ ταυτόχρονα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα,  καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ουσιαστικά υπέκυψε στις απαιτήσεις των ιδιωτικών σχολείων για να εισπραχθούν τα δίδακτρα από τους γονείς, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια παραμένει υπέρμαχος των ανοιχτών σχολείων με την τήρηση των ελάχιστων προϋποθέσεων.

Υπερηφάνεια

Την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών εξέφρασε ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, τονίζοντας ότι όλοι οι υγειονομικοί της ΝΜ Αμαλιάδας και των ΚΥ Σιμόπουλου και Βάρδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Δεν παρέλειψε σε ανάρτησή του να μνημονεύσει και τον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη.

Ώρα εμπορίου στις Βραδινές Αιχμές

Το παρόν και το μέλλον του εμπορίου στην Ηλεία θα είναι το αντικείμενο συζήτησης στις Βραδινές Αιχμές, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, οι οποίες ξεκινούν δυναμικά το 2021. Η εκπομπή θα μεταδίδεται πλέον κάθε Παρασκευή live στο Youtube (πατήστε «Βραδινές Αιχμές» στην αναζήτηση) στις 9μ.μ. Αυτήν την Παρασκευή, καλεσμένοι θα είναι ο πρόεδρος της ΟΕΣΗ, Νίκος Καρυώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Νίκος Σιαψάλης. Συντονιστείτε!

Έκοψαν την πίτα

Με λιγότερα άτομα λόγω κορονοϊού κόπηκε φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΠΕ Ηλείας στο γραφείο του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλου, παρουσία και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκτελεστικό γραμματέα Γιώργο Σύρμο και τον Διευθυντή Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μάκκα και των διευθυντών κάθε υπηρεσίας. Όπως τόνισε ο κ. Γιαννοπουλος μπορεί να συμμετείχαν μόνοι οι διευθυντές κάθε υπηρεσίας λόγω των περιορισμών της πανδημίας, όμως οι ευχές μας απευθύνονται σε κάθε εργαζόμενο και κάθε συνεργάτη ξεχωριστά.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Υλοποιήθηκαν οι υπηρεσιακές αλλαγές που σας έγραφα προχθές στον δήμο Πύργου. Χρέη αναπλ. προϊσταμένης της Δ΄νσης Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας θα εκτελεί η κα Παναγιώτα Χριστοπούλου. Χρέη αναπλ. προϊσταμένης στη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών θα εκτελεί η κα Αντωνία Παπανικολάου. Χρέη αναπλ. προϊσταμένου στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών θα εκτελεί ο Ιωάν. Αλεξανδρόπουλος. Καλοστέριωτοι.

*Αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Πύργου άφησε ο –καθαιρεθείς από αντιδήμαρχος- Λάμπης Αριστειδόπουλος, θεωρώντας ότι μηδενίζουν το έργο του στην ανακύκλωση με το να λένε ότι επιτεύχθηκε «επανεκκίνηση μετα από δύο χρόνια προβλημάτων».

*Για ποιο λόγο κόπηκαν δύο βασιλόπιτες στην ΠΕ Ηλείας, ακόμα δεν έχω καταλάβει. Δεν έφτανε για όλους μία;

*Κλείνουμε έναν χρόνο από τότε που ήρθε ο Τσιάρας στον Πύργο κι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για να βελτιωθεί το κτίριο των δικαστηρίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος