FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 12/11/2020

Ημερομηνία: 12-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μαγκιά με Σία

Κοιτούσα και ξανακοιτούσα τη φωτογραφία για να δω μήπως κάνω λάθος, αλλά τελικά διάβασα το δελτίο Τύπου και πείστηκα ότι δεν λαθεύω. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης κάλεσε τη βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Σία Αναγνωστοπούλο να είναι παρούσα στην υπογραφή της σύμβασης για το οδικό τμήμα Λακκώματα – Τσαπουρνιά, που ενώνει την 111 με την Πατρών-Καλαβρύτων. Αυτό έγινε γιατί, όπως εξήγησε ο κ. Φαρμάκης,  με δικές της ενέργειες διασφαλίστηκε το 2018 πρόσθετη χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο  και ότι «αποτελεί ηθική υποχρέωση η αναγνώριση των θετικών προσπαθειών των πολιτικών προσώπων που συμβάλλουν στο να καταστούν τα έργα πραγματικότητα για τους πολίτες». Μαγκιά της που πήγε και μαγκιά του που την έπεισε.

Πρωινές Αιχμές

*Δύο νέες άμισθες συμβούλους όρισε χθες ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος. Πρόκειται για την Ελένη Τερζοπούλου  και την Ευλαμπία Πασχάλη, αμφότερες για θέματα εθελοντισμού. Καλορίζικες.

*Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί το ΚΥ Ζαχάρως, αφού μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας, τέθηκαν σε καραντίνα πέντε νοσηλεύτριες και δύο γιατροί, ενώ διενεργούνται τεστ στο υπόλοιπο προσωπικό.

*Κάτι δεν πάει καλά στην Αμαλιάδα. Φεύγουν γιατροί και έρχονται σκουπίδια.

*Λάτρης του κυνηγιού δεν είμαι. Όμως η απόφαση απαγόρευσης είναι λάθος, διότι δεν προκύπτει από κάπου ότι ευνοεί τη διασπορά του ιού. Αξιοσημείωτη πάντως και η αντίδραση των κυνηγών, αφού έχω μετρήσει τουλάχιστον 5 σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Καταλόγισε προχειρότητα

Προχειρότητα στην κυβέρνηση καταλόγισε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κινείται χωρίς σχεδιασμό, δίχως επαρκή μέσα προστασίας, διαγνωστικά τεστ και ελέγχους.  Όπως αναφέρει, το προσωπικό της ΕΛΑΣ, οι υπάλληλοι των καταστημάτων κράτησης και οι κρατούμενοι είναι εκτεθειμένοι στον ιό, τα κρούσματα είναι συνεχώς αυξανόμενα, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποί τους, και η κυβέρνηση οφείλει να  μεριμνήσει και να φροντίσει έμπρακτα για την υγεία και την προστασία των εργαζομένων και των κρατουμένων.

Μας διαβάζει

Φωτογραφία με τα ρεπορτάζ της Πρωινής για τα έργα υποδομών στην Ηλεία ανάρτησε χθες στο facebook η βουλευτής Ηλείας και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου. Αμφότερα αφορούσαν τις επεμβάσεις οδικής ασφάλειας στην Πατρών-Πύργου και στην ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας, γεγονός που αποδεικνύει αφενός ότι η κα Αυγερινοπούλου μας διαβάζει και αφετέτου το ενδιαφέρον για τη βελτίωση των υποδομών του νομού.

Πάει για το τρίτο

Το πρώτο δύσκολο ήταν το ξεμπλοκάρισμα της παράκαμψης Αγίου Ιωάννη. Στο παρά πέντε βρέθηκε η λύση και σώθηκε το έργο. Το δεύτερο ήταν το τρένο Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία. Χάρη και στη φιλική σχέση με τον Κοτταρά, προχώρησε κι αυτό. Το τρίτο και σημαντικό είναι ο μόνιμος χώρος του φεστιβάλ στις αποθήκες του ΑΣΟ. Έχει μπει σε καλή τροχιά, αλλά η πολιτική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασ. Γιαννόπουλου, συνοψίζεται στο τρίπτυχο δουλειά, σοβαρότητα, σεμνότητα. Δηλώσεις με φειδώ κι όπου είναι απαραίτητο.

Πρόβα

Έχει βρει την υγειά του ο Βλαγκούλης με τη μεταγραφή του στην Ελληνική Λύση, αφού ενεργεί σαν βουλευτής. Τροφοδοτεί καθημερινά με υλικό τον Βελόπουλο, ο οποίος καταθέτει καθημερινά πλέον ερώτηση που να σχετίζεται με την Ηλεία. Χθες κατέθεσε δύο ερωτήσεις, μία για τα Δουνέικα και μία για το Ινστιτούτο του Κοροίβου. Στις επόμενες εκλογές θα παίξει τη «ζαριά» του για να εκλεγεί. Λέτε τελικά να είναι γραφτό του να εκλεγεί με άλλο κόμμα;

Ζήτημα οπτικής

Μήνυμα ενότητας έστειλε η δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, Μαριάννα Σταθοπούλου, τονίζοντας η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ένεκα της πανδημίας απαιτεί ομοψυχία και όχι «μίζερες κόντρες», και ζήτησε την ενίσχυση της ΜΕΘ Πύργου. Εγώ να συμφωνήσω μαζί της ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανούσιες κόντρες, αλλά δεν γίνεται να είναι και όλα στρογγυλεμένα και συναινετικά. Για τον κίνδυνο λουκέτου στη ΜΕΘ υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και συμφέροντα, κάποιος φταίει και πρέπει να το στηλιτεύουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος