FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 12/10/2020

Ημερομηνία: 12-10-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σχεδιάζει την «ανάσταση» του τρένου

Κομβικό ρόλο έχει ο Θανάσης Κοτταράς στα κυβερνητικά σχέδια για την αναβάθμιση των μεταφορών και των συγκοινωνιών στην Ελλάδα. Ο Ηλείος πρόεδρος του ΟΣΕ θεωρείται από τα πλέον ικανά στελέχη του υπουργείου Υποδομών, στην προσπάθεια που γίνεται για να «αναστηθεί» ο ελληνικός σιδηρόδρομος και να συνδεθεί με τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τις τελευταίες ημέρες επιθεώρησε όλες τις εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός» και σιγά σιγά ετοιμάζει τις μελέτες για σύγχρονο, ασφαλές και γρήγορο τρένο σε όλη τη χώρα. Νομίζω ότι είναι «χρυσή» ευκαιρία για την Ηλεία να ξαναμπεί στον σιδηροδρομικό χάρτη και δώσει στους πολίτες μία ακόμα διέξοδο στις μετακινήσεις τους. Αλλωστε, η ιστορία της Ηλείας είναί ταυτισμένη με τον τρένο και οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα.

Έρχεται σάρωμα

Όταν σας γράφω παρασκηνιακές εξελίξεις, δεν τις βγάζω από το μυαλό μου. Δεν πάνε πολλές ημέρες που σας έγραφα ότι επίκειται ανασχηματισμός, και χθες στον Κυριακάτικο Τύπο «έσκασαν» τα πρώτα ρεπορτάζ. Αυτή τη φορά δεν μιλάμε για μικροαλλαγές, αλλά μάλλον για σαρωτικό –έως και δομικό- ανασχηματισμό, ακόμα και με μετακινήσεις πρωτοκλασάτων υπουργών που για κάποιους θεωρούνται αμετακίνητοι. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν ότι το υπάρχον σχήμα έχει εξαντλήσει την παραγωγική του δυναμική, ενώ υπάρχουν και λόγοι επικοινωνιακοί: πώς θα βγει ο φετινό δύσκολος χειμώνας, με κορονοϊό και οικονομική στενότητα, αφού η ανάκαμψη το 2021 είναι ένα ευχολόγιο, ενώ τα πρώτα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης δεν αναμένονται πριν από την άνοιξη, μη σας πω καλοκαίρι. Για τον ανασχηματισμό, από αύριο θα αρχίσω να σας γράφω και μερικά ονόματα.

Κέρδισε

Σε δυνατό επικοινωνιακό «όπλο» του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ο Διονύσης Καλαματιανός, καθώς σε προχθεσινή τηλεοπτική συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή, έκανε τον «γαλάζιο» βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου να τα χάσει, όταν του υπενθύμισε ότι τα περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής» αποδείχθηκαν ανακριβή (για να μη γράψω καμιά πιο βαριά λέξη). Ο κ. Παπαδημητρίου, μην έχοντας να απαντήσει επί της ουσίας, είπε με ελαφρώς αλαζονικό ύφος στον Ηλείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι λαϊκίζει, ότι «είναι συκοφαντία» και ότι «δε με ξέρετε» και πήγε τη συζήτηση στο ποιος ήταν κυβέρνηση όταν ξεκίνησαν οι δικαστικές διώξεις.

Ξεκάθαρος

Ενδιαφέρουσα ήταν η θέση του αντιδημάρχου Πηνειού, Σπύρου Βασιλείου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΥ Γαστούνης. Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον χάρτη της δημόσιας Υγείας, ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την άποψη ότι ο νομός πρέπει να έχει «ένα και καλό» νομαρχιακό νοσοκομείο, για να προσφέρονται επαρκείς υπηρεσίες περίθαλψης στους πολίτες και να μην ταλαιπωρούνται με αλεπάλληλα πέρα δώθε.

Προβληματισμένη

Την ανάγκη ενίσχυσης των αποθεμάτων αίματος στον Σταθμό Αιμοδοσίας του ΓΝ Πύργου υπογράμμισε σε ανάρτησή της διευθύντρια Κων/να Πανέτα, τονίζοντας ότι ψάχνει λόγους για να είναι αισιόδοξη αλλά δεν βρίσκει! «Κάτι ο κορονοϊός, κάτι η αδιαφορία, κάτι τα πολλά προβλήματα του κόσμου, βλέπω τα ψυγεία της Αιμοδοσίας άδεια από αίματα και τα νοσοκομεία γεμάτα από αρρώστους. Ποιος θα πρωτοπρολάβει να πάρει αίμα; Ποιος θα είναι που θα χάσει τη ζωή του επειδή δεν θα υπάρχει αίμα; Το υπουργείο απών. Το ΕΚΕΑ απών. Τα νοσοκομεία στενάζουν και οι διοικητές λένε στους γιατρούς να πάνε να κόψουν το σβέρκο τους να βρούνε αίματα.Υπέροχα!

Περί πλατείας και Χ.Α.

Με ένα ενδιαφέρον και εύστοχο σχόλιο συμμετείχε ο Μιχάλης Κατρίνης στη δημόσια συζήτηση για το ποιος εναγκαλίστηκε με τη Χρυσή Αυγή στα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας, συμβάλλοντας στην εκτόξευση της δημοφιλίας της.  Όπως έγραψε ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, οι πλατείες το 2011 ήταν όντως γεμάτες και είχαν (και) Χρυσαυγίτες, αυτοί που προπηλάκιζαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2011-12 ήταν και (μη) Χρυσαυγίτες. Η «αγανάκτηση» του 2011 εκφράστηκε στις εκλογές του 2012, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματικη αντιπολίτευση, ο Καμμένος πήρε το εξωπραγματικό 10,5% και η ΧΑ μπήκε στη Βουλή για πρώτη φορά. Σε άλλο σχόλιο άφησε και τις αιχμές του προς όσους κολλούσαν τότε φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τη λέξη «ανεπιθύμητος».

H δικαίωση του Μπαλαούρα

Το συμβάν με την περίφημη φράση «φρουρά φρουρά» το 2017 σχολίασε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Μάκης Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι παρά τη λοιδορία από μερίδα του Τύπου, η αντίδρασή του προς τη συμπεριφορά του Κασιδιάρη αποδείχθηκε καθοριστική τότε. «Προέδρευα και βλέποντας ότι η Βουλή θα γινόταν ρινγκ, απέβαλα τον Κασιδιάρη, λέγοντάς του “Έξω! Μολύνετε τη Βουλή!”,αλλά αυτός με τσαμπουκά δεν έφευγε. Τότε κάλεσα τη Φρουρά της Βουλής να τον βγάλει βιαίως έξω. Όμως από το πανδαιμόνιο δεν ακουγόταν τίποτα. Το επανέλαβα 20 φορές, μέχρι να ακούσουν οι φρουροί. Τελικά, υπάκουσαν και τον έβγαλαν έξω, ο οποίος αφρίζοντας εκστόμιζε ακατανόμαστες ύβρεις. Το σημαντικό κέρδος για τη Δημοκρατία, ήταν μετά από πρότασή μου, η Βουλή ομόφωνα καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή, επιβάλλοντας μομφή σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της και όχι μόνο στον Κασιδιάρη.»…  «Αρκετοί, ιδίως τα γνωστά κανάλια και σάιτ, λοιδόρησαν τη «Φρουρά-Φρουρά», μετρώντας τις φορές που κάλεσα τη φρουρά, υποβαθμίζοντας τη ναζιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στη Δημοκρατία, μέσω της επίθεσης εντός του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο πρώην βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοβουλία για τον τουρισμό

Τη σύγκληση του Πανηλειακού μετώπου για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον τουρισμό, ζητά με επιστολή του προς τους Βουλευτές και τους φορείς της Ηλείας ο εκδότης της εφημερίδας «Πατρίς» και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΛΙΜΕ, Λεωνίδας Βαρουξής. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, η άμεση συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων προσώπων και φορέων είναι αναγκαία για να συζητηθούν τα σημαντικότερα ζητήματα, ώστε να καταλήξουν στην πλέον συμφέρουσα για το νομό λύση και να ξαναμπεί η Ηλεία σε τροχιά τουριστικής -και γενικότερα οικονομικής- ανάκαμψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ