FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 12/04/2021

Ημερομηνία: 12-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κατηγορηματική διάψευση από Τζαβάρα

Διάβασα δύο φορές σε διάστημα λίγων ημερών στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό αθηναϊκό Τύπο ότι ο Κώστας Τζαβάρας θα είναι ο εισηγητής της πλειοψηφίας για την κύρωση των διακρατικών συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, οπότε είπα να τον ρωτήσω τι ισχύει, γιατί ειδικά το δεύτερο δημοσίευμα το παρουσίαζε ως τετελεσμένο γεγονός. Η απάντηση του Ηλείου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν σαφής και ξεκάθαρη, χωρίς περιθώρια παρερμηνειών. «Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που μου μεταφέρετε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μέχρι τώρα δεν μου έχει προταθεί από κανέναν να είμαι εισηγητής. Ακόμα κι αν μου προταθεί, όμως, δεν προτίθεμαι να δεχθώ. Υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι και μάλιστα διεθνολόγοι, που μπορούν να το αναλάβουν», ανέφερε.

Στοίχημα

Προσωπικό στοίχημα είναι για τον αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννη Αργυρόπουλο η πλήρης απόδοση του Πάρκου Ξυστρή στους πολίτες και η ολοκλήρωση ενός έργου που κινδύνεψε να βαλτώσει. Όπως επισήμανε κι ο ίδιος, αφού αποφύγαμε το 2016 την κατεδάφισή του, ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί το πάρκο προς όφελος των πολιτών.

Ανάρτηση

Μια ανάρτηση-χρησμό έκανε χθες ο Αλέξης Καστρινός. Από όλα όσα έγραψε, συγκράτησα το ότι υποστηρίζει τη γνώμη του, πληρώνοντας το τίμημα των επιλογών του, και ότι δεν παζαρεύει την αξιοπρέπεια τη δική του και όσων των έχουν εμπιστευτεί κατά καιρούς. «Αν λοιπόν οι “πολιτικές” δεν πηγαίνουν όπως ελπίζαμε ή πιστεύαμε τότε μήπως πλησιάζει ο χρόνος να διορθωθούν ή ακόμα και να αλλάξουν», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πρώτη συζήτηση

Το πιο δύσκολο και φιλόδοξο εγχείρημα έχει αναλάβει στη ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Καρναρής ως υπεύθυνος αυτοδιοίκησης, καθότι στον συγκεκριμένο χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αποκτήσει ερείσματα και πλειοψηφικό ρεύμα, όπως φάνηκε στις κάλπες του 2014 και του 2019. Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη των μελών του τμήματος Αυτοδιοίκησης έγινε μια πρώτη ενημέρωση και συζήτηση με προτάσεις σε θέματα της αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το σχέδιο προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο σχετικά με την αυτοδιοίκηση της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για τη συμμετοχή.

Ανυπομονεί για Ανδραβίδα

Ενθουσιασμένος είναι ο Αμερικανός πρέσβης ΤζέφριΠάιατ με τον «Ηνίοχο 2021», αφού ήδη προανήγγειλε από το twitter την παρουσία του στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, ενώ αναρτά διαρκώς οποιοδήποτε «τιτίβισμα» αφορά τη διεθνή αεροπορική άσκηση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικό hashtag για τον «Ηνίοχο» (#Iniochos21), στο οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες των αεροσκαφών από τα κράτη που θα συμμετέχουν, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ.ά. Ο Πάιατ επιβεβαίωσε την παρουσία του στην Ηλεία, με retweet στον Ισπανό πρέσβη, γράφοντάς του χαρακτηριστικά «τα λέμε στην Ανδραβίδα»!

Αποδοχή

Δεν έγινε αισθητή η απουσία του Σκανδαλίδη από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα λόγω κορονοϊού, καθώς ο Μιχάλης Κατρίνης επωμίστηκε εξ ολοκλήρου όλη τη δουλειά την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, δεχόμενος μάλιστα και τα εύσημα του Σκυλακάκη για το επίπεδο κοινοβουλευτικής παρουσίας. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έχει δικαιώσει τη Φώφη για την επιλογή της, ενώ έχει κερδίσει και τα θετικά σχόλια των ακόμα και των πιο αυστηρών αθηναϊκών ΜΜΕ. Τώρα, αν αυτό σημαίνει και κάτι ενόψει Νοεμβρίου και εσωκομματικών εκλογών, είναι νωρίς για να σας το απαντήσω με απόλυτη βεβαιότητα, παρότι στον αθηναϊκό Τύπο έχει γραφτεί κατά κόρον ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Στην Ηλεία αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα αύριο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, για να ενημερωθεί για την πορεία των έργων στον νομό.

*Μόνιμο πλέον το «πηγαδάκι» κάθε Σάββατο, μεταξύ Στάθη Καννή, Νίκου Θεοδώρου και Παναγιώτη Μπράμου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με αντικείμενο συζήτησης… τα πάντα. Από τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα μέχρι την κεντρική πολιτική σκηνή και τη δικηγορία. Στην παρέα ενίοτε μπαίνει και ο «πρύτανης».

*Τον θεσμό του «Συνήγορου του φοιτητή» αποφάσισε να ιδρύσει το Παν/μιο Πατρών, με απόφαση της Συγκλήτου. Στη θέση αυτή ορίστηκε ο καθηγητής του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Κωνσταντίνος Ραβάνης. Προβλέπω ότι οι πρώτοι φοιτητές που θα αξιοποιήσουν τον θεσμό, θα είναι οι φοιτητές της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας.

*Η ιστορία με τον Λυμπέρη και την ΚΕΔΕ δεν είναι καινούρια και σχετίζεται με τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ. Μια μερίδα του κόμματος θέλει τον δήμαρχο Ήλιδας επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», μια άλλη μερίδα δεν τον θέλει.

*Αχαϊκές πηγές μού μεταφέρουν την πρόθεση της Φώφης να μην έχει τον Γιώργο Παπανδρέου ξανά στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας, διότι δεν αντέχει ο νομός ξανά βουλευτή που δεν τρέχει για σταυρό. Αυτό σημαίνει επιστροφή Κατσιφάρα στο ψηφοδέλτιο, ενώ δεν αποκλείεται και επιστροφή Κατσικόπουλου! Κι όποιος βγει νικητής, καθορίζει και το τοπίο για τις περιφερειακές του 2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος