FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 12/03/2021

Ημερομηνία: 12-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ένας χρόνος χωρίς τον Μανώλη

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης πέρασε στην αιωνιότητα και καταγράφηκε ως το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο Μανώλης απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στις 12 Μαρτίου του 2020 ύστερα από πολυήμερη μάχη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο από τις 2 Μαρτίου και οκτώ ημέρες αργότερα, στις 10 Μαρτίου, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, με αποτέλεσμα να προκληθεί πολυοργανική ανεπάρκεια. Κρητικός στην καταγωγή, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Αγάπησε όσο λίγοι την Ηλεία και έδωσε αμέτρητες μάχες για να προοδεύσει ο τόπος, με κορυφαία αυτή για την Πατρών-Πύργου. Υπήρξε πρωτεργάτης του προοδευτικού χώρου, μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, και υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου. Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας αποφάσισε να δώσει το όνομά του στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, όπου διετέλεσε διευθυντής. Πιστεύω πως όταν με το καλό κατασκευαστεί η Πατρών-Πύργου, αξίζει να προσθέσουμε το όνομά του σε κάποιο εμφανές σημείο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην προσφορά του και στον αγώνα που έδωσε…

Σερί επαφών

Σερί επαφών με κυβερνητικά στελέχη έχει τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, αξιοποιώντας τις φιλίες και τις γνωριμίες από την εποχή που ήταν βουέυτής. Στόχος του είναι να μεταφέρει την εικόνα του δήμου σε υψηλό επίπεδο, για να «ξεκλειδώσει» λύσεις στα προβλήματα.

Από τα αποδυτήρια

Με στίχους του Βάρναλη περιέγραψε τη στάση της Ηλείας όσον αφορά τα παν/μιακά τμήματα ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος,«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!» έγραψε και τόνισε ότι τη μάχη τη χάσαμε από τα αποδυτήρια αυτή τη φορά. Παραθέτοντας σειρά γεγονότων, υπονόησε ότι η κυβέρνηση έδειξε σαφή εύνοια προς την Αιτωλοακαρνανία, αφού μετά την εισήγησητης Επιτροπής Στρατηγικού για μεταφορά της Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι, η Περιφέρεια χρηματοδότησε με 1,5 εκατ. ευρώ  την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Μεσολογγίου και ο Συρίγος τη χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο αγροτικούς νομούς («Υφυπουργέ, η Ηλεία τι είναι;») και προανήγγειλε τη μεταφορά της Γεωπονίας.

Πανελλαδική αποδοχή

Πρόεδρος της Επιτροπής που συγκρότησαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας για το θέμα της συνεπιμέλειας τέκνων ορίστηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση της ολομέλειας των συλλόγων. Η επιτροπή θα κληθεί να υποβάλει τις απόψεις της στο πλαίσιο της διαβούλευσης επί του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια συζήτηση όχι μόνο εντός Κοινοβουλίου αλλά και στην κοινωνία. Ο κ. Δημητρουλόπουλος προ ημερών συμμετείχε και στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Επιστημονική Επιτροπή του «Νομικού Βήματος» για τη γονική μέριμνα και στην οποία συμμετείχαν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ. Ιωάννης Τέντες, ο Επίτιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Δικηγόρος Μιχάλης Σταθόπουλος, και οι καθηγητές της Νομική Αθηνών, Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, Γεώργιος Λέκκας και Γεώργιος Απ. Γεωργιάδης, με συντονιστή τον Ομοτιμο Καθηγητή της  Νομικής Αθηνών, Γεώργιο Δ. Καλλιμόπουλο.

Πόλεμος ανακοινώσεων

Λεκτικός πόλεμος μεταξύ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας και του δημάρχου Πύργου, Τ. Αντωνακόπουλου, αναπτύχθηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας στην Αθήνα. Η αναφορά του δημάρχου σε αναβολικά και ψυχιατρικές εκτιμήσεις σε αστυνομικούς προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης, η οποία με μακροσκελή ανακοίνωση τον κατηγόρησε ότι προβαίνει σε γενικεύσεις και αφορισμούς που στοχοποιούν τους αστυνόμους.  «Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε μορφή βίας απ’ όπου και να προέρχεται και ζητάμε από αυτούς που εκφέρουν δημόσιο λόγο να προσέχουν τι λένε!», έγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης, Π. Ζώντος. Ο κ. Αντωνακόπουλος επανήλθε με νέα ανακοίνωση, γράφοντας ότι ορθώς τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε πολίτη στη Νέα Σμύρνη και ότι στη συνέχεια κατέκρινε τον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού γράφοντας ότι «Η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν χωράει στην ιδιοτελή κρίση κανενός (…) Πολίτης και αστυνομικός έχουν το ίδιο απαράγραπτο δικαίωμα στη ζωή (…) κι ότι η κρίση της κοινωνίας σύσσωμη καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά μοναχικού αστυνομικού»  συμπληρώνοντας ότι έχει έχει υποστεί «τη βαρβαρότητα μικρής αγέλης ψευτοεπαναστατών! Όσοι θίγονται κινούνται στα όρια αντικοινωνικής, διαταραγμένης συμπεριφοράς!»

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Την τελευταία τους πνοή στο Νοσοκομείο Πύργου άφησαν χθες δύο ακόμα Ηλείοι που νοσηλεύονταν με κορονοϊό.  Ο ένας νοσηλευόταν στην κλινική covid και ο άλλος στη ΜΕΘ, ωστόσο η κατάστασή τους εξελίχθηκε άσχημα και με διάστημα λίγων ωρών μεταξύ τους, κατέληξαν και οι δυο την Πέμπτη το πρωί, χάνοντας την μάχη με τον κορονοϊό. Ο ένας μάλιστα ήταν 62 ετών από τη Γαστούνη και ο δεύτερος 75 ετών από την περιοχή του Πύργου.

*Είναι εμφανής η αλλαγή στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ΕΛΑΣ, σε σχέση με το παρελθόν, κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Διονύση Καλαματιανό.

*Τα περί προσέγγισης μεταξύ Κατσιφάρα και Σπηλιόπουλου δεν έχουν μεγάλη βάση αλήθειας. Οι τόνοι έχουν πέσει σαφώς, αλλά πολιτική συνεννόηση δεν προκύπτει από κάπου προς το παρόν.

*Όλο και καλύτερος καθημερινά στη Βουλή ο Κατρίνης, με καυστικά σχόλια στα περισσότερα ζητήματα.

*Στο γκρουπ των φοιτητών της Γεωπονίας στο facebook, πάντως, έχει δημιουργηθεί ένα Poll, το οποίο δείχνει ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να φύγουν από την Αμαλιάδα για να πάνε στο Μεσολόγγι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος