FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 12/02/2021

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Αυλικός» διοικητής

Κάποιος να πει του αξιότιμου διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει πολίτευμα εδώ και 46 χρόνια και δεν έχει πλέον βασιλευομένη Δημοκρατία αλλά Προεδρευομένη. Ως εκ τούτου, η σπουδή του να μεταβεί στο Ναύπλιο να υποδεχθεί τον τέως Βασιλιά Κων/νο, που πήγε να εμβολιαστεί, είναι από ανεξήγητη ως προκλητική. Η Πάτρα έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τα κρούσματα, η Ηλεία κάθε μέρα πιέζεται όλο και περισσότερο, οι πολίτες υποχρεώνονται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους,  κι όλη η έγνοια του Καρβέλη ήταν να πάει να υποδεχτεί τον έκπτωτο μονάρχη  της χώρας για να υποβάλει τα σέβη του. Γνωρίζουμε ότι ο ΥΠΕάρχης είναι «μάστορας» στις δημόσιες σχέσεις, όμως θα πρέπει να κρατήσει τις συμπάθειές του για τον ιδιωτικό του βίο και να μην εκμεταλλεύεται το αξίωμά του για άσκοπες μετακινήσεις. Ο τέως Βασιλιάς –καλά να είναι ο άνθρωπος στην υγεία του- δεν έχει (ευτυχώς) κανέναν θεσμικό ρόλο στη χώρα σήμερα και είναι ένας απλός πολίτης, όπως όλοι μας. Κατά συνέπεια, η ζέση του ΥΠΕάρχη να πάει στο Ναύπλιο να δει τον «Κοκό», δείχνει και ποιες είναι τελικά οι προτεραιότητές του, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο τα όσα γράφω εδώ και μήνες για το πώς ασκεί διοίκηση.

Κριτική για τη Μουσειολογία

Πρόθεση κατάργησης ΑΕΙ διά της πλαγίας οδού καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβ. εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με την άμεση εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και όχι διά της ουσιαστικής αξιολόγησης των τμημάτων στα πλαίσια ενός εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού των εκπαιδευτικών δομών. «Κάτι που νιώθουμε πολύ έντονα στην Ηλεία, αφού ακόμα και το μοναδικό στο είδος του Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο, αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή αδιαφορία από το υπουργείο Παιδείας, σε συνέχεια της αδιαφορίας της προηγούμενης πρυτανικής αρχής»,  επισήμανε.

Αντιπρόεδρος 1

Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ήλιδας εξελέγη προ ημερών ο αντιδήμαρχος Πηνείας, Βας. Παπαδόπουλος, μετά την παραίτηση του Ευγ. Αστερή από τη συγκεκριμένη θέση. Η εκλογή του κ. Παπαδόπουλου ήταν ομόφωνη από τα έξι παρόντα μέλη της πλειοψηφίας, καθώς απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης.

Αντιπρόεδρος 2

Νέο αντιπρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής εξέλεξε και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στη θέση της Ρόης Αντωνοπούλου, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Αλεξανδρόπουλο. Η εκλογή του ήταν ομόφωνη, αφού τον ψήφισαν και οι επτά, μεταξύ των οποίων ο Θύμιος Κοτζιάς και ο Γιώργος Αηδόνης.

Νόμιμο το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα του 2018, με το οποίο χαρακτηρίστηκε  ο Κυπαρισσιακός κόλπος στη Δυτική Πελοπόννησο ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης» και καθορίστηκαν οι χρήσεις, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, όπως καθορίστηκαν και οι ζώνες (αγροτική, κ.λπ.) της όλης έκτασης. Όπως ανέφερε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Ευστρατίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Σωτηροπούλου, με επτά αποφάσεις του (164-170/2021) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφυγόντων, όπως και όλες τις αιτήσεις ακύρωσης. Στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, είχαν προσφύγει οι Δήμοι Ζαχάρως, Τριφυλίας και Ανδρίτσαινας, ξενοδοχειακή τουριστική εταιρεία, ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο την εκμετάλλευση γηπέδων γκολφ και 180 κάτοικοι των γύρω περιοχών της αποξηραμένης λίμνης Αγουλινίτσας και των εκβολών του Αλφειού ποταμού.

Τηλεδιάσκεψη για τη «Μήδεια»

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά και όλους τους περ/ρχες της χώρας συμμετείχε χθες το απόγευμα ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αντικείμενο συζήτησης τον συντονισμό και την προετοιμασία ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται στη χώρα φέρει το όνομα της Μήδειας! Όπως ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, Το ίδιο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με το σύνολο των στελεχών και του δυναμικού της, όπως συμβαίνει κάθε φορά που είναι αντιμέτωποι με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Η περιβόητη εργολαβία έχει απορριφθεί κατά σειρά από την Αποκεντρωμένη, από την Επιτροπή του Άρθρου 152 στην οποία συμμετέχει Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν έχει το παραμικρό νομικό έρεισμα από κανέναν θεσμό, δεν υφίσταται καμία νομιμότητα. Μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε δηλαδή. Να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα με γενναιότητα και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας.

*Μαθαίνω ότι μία από τις πρόσφατες παραιτήσεις αντιδημάρχων Ήλιδας υποδαυλίστηκε εν μέρει κι από έτερο στέλεχος της παράταξης, με καταγωγή από την ίδια περιοχή. Λέτε να είναι αλήθεια;

*Χτες έμαθα ότι κάποια πράγματα προσπερνούν την κομματική λογική και ότι πρέπει να πολεμάμε όσους κάνουν κακό, οποιουδήποτε κόμματος. Όπου φυσάει ο άνεμος…

*Στον δήμο Πηνειού δεν πλήττουμε ποτέ. Αυτή τη φορά άνοιξε μέτωπο στο facebook μεταξύ του αντιδημάρχου Ν. Μαφρέδα και του επικεφαλής της μείζ. μειοψηφίας, Σάκη Γεωργόπουλου. Και έχουμε ακόμα δυόμισι χρόνια μπροστά μας ως τις εκλογές!

*Σας έχω νέο από Αχαΐα ξανά: δυνατή «κεντροαριστερή» μεταγραφή ετοιμάζει ο Πελετίδης για το 2023, κατευθείαν από το περ/κό συμβούλιο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος