FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 11/12/2020

Ημερομηνία: 11-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αναβαθμίζει τον ρόλο του θεσμού

Την αντίληψη ότι ο θεσμός της Περιφέρειας δεν πρέπει να περιορίζεται σε προσκλήσεις για δημόσια έργα, έχει ενστερνιστεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως προκύπτει από τις πρωτοβουλίες του. Συζητά διαρκώς με τους εκπροσώπους της αγοράς, αναζητά λύσεις, όπως με το πρόγραμμα ενίσχυσης λόγω covid, και –το σημαντικότερο- είναι υπέρμαχος των μικρών και μεσαίων τοπικών επιχειρήσεων. Η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι δύσκολη και στην Περιφέρεια κάνουν ήδη σχεδιασμό για το πώς θα συγκρατηθεί η ανεργία και πώς θα αποτραπούν τα λουκέτα που θα ευνοήσουν μη τοπικά ολιγοπώλια, για να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή. Καιρός ήταν η Περιφέρεια να αφήσει τη μονοδιάστατη γραμμή «βγάζω μόνο εργολαβίες και είμαι εντάξει».

Πρωινές Αιχμές

*Με δημόσιες σχέσεις και απαγορεύσεις δηλώσεων, ο Καρβέλης προσπαθεί διαρκώς να πείσει τους Ηλείους ότι είναι καλός ΥΠΕάρχης, ενώ δεν πείθει καλά καλά ούτε τους Πατρινούς.

*Για να είμαι ειλικρινής, πάντως, προχθές ξαναθυμήθηκα ότι έχουν και στη ΝΜ Αμαλιάδας πρόσωπο που έχει οριστεί για να διοικεί.

*Η χαρά των Πατρινών είναι η βροχή, γιατί θα ζητάνε νερό πιο εύκολα από το Φράγμα. Το θέμα είναι μη ζητήσουν να μας φέρουν σκουπίδια, γιατί ο ΧΥΤΑ Φλόκα έχει θεματάκια.

*Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πάντως τογεγονός ότι ο Μάκης Μπαλαούρας παραμένει πολιτικά ενεργός και δημιουργικός. Με άρθρα, μελέτες και παρεμβάσεις, τιμά στο έπακρο τις ψήφους που πήρε.

Επιλεκτική

Η αναπλ. διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας πρέπει να μας πει τι ώρα πήρε άδεια από τον Καρβέλη για να κάνει δηλώσεις, γιατί μέχρι το μεσημέρι κωλυόταν. Επίσης πρέπει να μας πει και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα έγιναν με το προχθεσινό χειρουργείο. Η ίδια πιστεύει ότι φέρει κάποια ευθύνη ή μπα;

Καλά νέα

Καλά νέα προανήγγειλε για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού με ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος. Πρόκειται για δομή πολύ σημαντική για την Ηλεία, με τεράστια ιστορία και προσφορά στην παιδεία και στον πολιτισμό, για αυτό και ο κ. Μαρίνος παρακολουθεί από κοντά κάθε εξέλιξη.

Δραστήριος

Δεν σταματά να βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δασαρχείου Πύργου ο Παν. Λάττας. Εντός των ημερών αναμένεται να συναντηθεί με τον δήμο Πύργου και την Πυροσβεστική, για να συζητήσει μαζί τους την εγκατάσταση ξύλινου οικίσκου που θα συμβάλει στην αύξηση της αντιπυρικής προστασίας. Λεπτομέρειες από Δευτέρα…

Μήνυμα ανάπτυξης

Τον κομβικό ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στις επενδύσεις και στην οικονομία ανέλυσε σε άρθρο του στα ΝΕΑ του περασμένου Σαββάτου ο Πυργιώτης διευθύνων σύμβουλος της PhilipMorrris, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, τονίζοντας ότι μέσω της «Παπαστράτος» επενδύθηκαν 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα το 2017. Παράλληλα, τόνισε πως οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να συνεισφέρουν στην κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας και την ενίσχυση των κρατικών προσπαθειών. «Μεγάλη εταιρεία είναι εκείνη που δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ και έχει τη θέληση και την ικανότητα να γίνει πόλος μιας κοινής βιώσιμης ανάπτυξης που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω», γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Κρούσμα covid στην ΠΥ Αμαλιάδας

Κρούσμα κορονοϊού σε πυροσβέστη της ΠΥ Αμαλιάδα επιβεβαιώθηκε χθες, καθώς το σχετικό τεστ βγήκε θετικό. Ήδη ο πυροσβέστης, ο οποίος  έχει ήπια συμπτώματα, έχειτεθεί σε κατ οίκον περιορισμό και η Υπηρεσία ακολουθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Χθες έγιναν τεστ σε μεγάλο μέρος του προσωπικού και σήμερα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ενώ απολυμάνθηκαν και οι εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας. Παράλληλα, έγινε άμεση ιχνηλάτηση των επαφών του πυροσβέστη-κρούσματος και έχουν επίσης τεθεί Η λειτουργία της ΠΥ Αμαλιάδας συνεχίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα, με βάση τις οδηγίες και τον σχετικό σχεδιασμό και μέχρι και αυτή την ώρα κανείς άλλος από το προσωπικό δεν είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος