FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 11/11/2020

Ημερομηνία: 11-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επιτυχημένη πρωτοβουλία

Περίπου 8.000 επιχειρήσεις κατέθεσαν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση τους λόγω κορονοϊού, αριθμός που αποδεικνύει την επιτυχίας της πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αιτήσεις αντιστοιχούν σε περίπου 230 εκατ. ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ. Από όσο ξέρω γίνεται προσπάθεια για να αυξηθεί το ποσό, αλλά επειδή αυτό μάλλον δεν είναι τεχνικά εφικτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας προσανατολίζονται στο να εκδώσουν νέα πρόσκληση το προσεχές χρονικό διάστημα για να ενταχθούν και τομείς που έμειναν τώρα εκτός.

Πρωινές Αιχμές

-Το παλεύει ο Τάκης για τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας, με διαρκείς επαφές και με τηλέφωνα. Το πρόβλημα είναι ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν είναι υπέρ μας.

-Κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στη Ζαχάρω. Ψυχραιμία, είναι σπίτι του και αναρρώνει.

-Μήνυμα στις Αποκεντρωμένες έστειλε ο Χατζηδάκης για κατεδάφιση αυθαιρέτων. Επειδή στην Ηλεία αυτό το σπορ το εξασκήσαμε, ετοιμαστείτε σιγά σιγά.

-Άπαξ και εξασφαλίστηκε αποζημίωση για το καρπούζι, ήταν αναμενόμενα όσα επακολούθησαν. Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα κανέναν.

-Η πλατφόρμα θα μείνει πολύ καιρό ακόμα στην Τρίπολη, κ. Αρχηγές της Πυροσβεστικής;

-βαριά καμπάνα 5.000 σε μαγαζι στον Κάμπο. Δε βάζουμε μυαλό…

Καμπανάκι

Ηχηρό «καμπανάκι» για την ερχόμενη αρδευτική περίοδο χτυπά ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού –Αλφειού κ. Τάσος Αλτάνης, αφου η παρατεταμένη ανομβρία έχει επηρεάσει τα διαθέσιμα αποθέματα υδάτων. Όπως ανέφερε, δεν είναι όπως το 1993 η κατάσταση, αφού για φέτος είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, όμως για του χρόνου θα είναι δύσκολα αν η ανομβρία συνεχιστεί.

Αστραπιαία

Δεν χρονοτρίβησε καθόλου ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, Γιάννης Αντωνόπουλος, και έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό για την απαγόρευση του κυνηγιού, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την απόφαση. Όπως επισήμανε ο κ. Αντωνόπουλος, ο πρωθυπουργός είναι λάτρης του βουνού και της υπαίθριας άσκησης, επομένως θα κατανοήσει τα επιχειρήματα της κυνηγετικής κοινότητας.

Διαφωνία

Τη διαφωνία του με την πρόταση για εναλλάξ εφημερία των Κέντρων Υγείας της Ηλείας εξέφρασε ο γιατρός της ΝΜ Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, τονίζοντας ότι ο ίδιος –ως επιστημονικός δ/ντής Κέντρου Υγείας προτείνει να επιταχυνθούν οι εκκρεμίς διορισμοί και να γίνει έλεγχος στο καθεστώς εφημερεύσης των γιατρών των νοσοκομείων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει ισοκατανομή.

Εννέα νέα κρούσματα

Εννέα νέα κρούσματα στην Ηλεία ανακοινώθηκαν χθες στην Ηλεία από τον ΕΟΔΥ. Πανελλαδικά, είχαμε νέα εκτόξευση στα 2.384  και 41 νέους θανάτους. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφτασαν στους 263. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. ΟΙ θάνατοι έφτασαν συνολικά τους 866, 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εκπαιδευτική κριτική

Στα προβλήματα της εκπαίδευσης αναφέρθηκε σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μετά το κυβερνητικό φιάσκο της πρώτης μέρας τηλε-διδασκαλίας. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα με το λειτουργικό κομμάτι της διαδικασίας να ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα ώστε κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς σύνδεση και laptop.

Στη Βουλή το ΚΥ Γαστούνης

Ερώτηση στη Βουλή κατατέθηκε από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης για τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Στο κείμενο γίνεται λόγος για συνεχείς μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Κέντρο Υγείας και τα επτά Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής προς άλλες υγειονομικές μονάδες, και συγκεκριμένα για αποοσπάσεις τριών γιατρών προς υγειονομικές δομές της Αχαΐας, άλλων δύο, προσφάτως, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και για παραίτηση ενός γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Τραγανού. Οι εν λόγω μετακινήσεις, όπως αναφέρουν, υπερβαίνουν τα δύο τρίμηνα ανά έτος κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Ως προς το οργανόγραμμα, στις 28 θέσεις του ιατρικού προσωπικού, υπηρετούν 12 γιατροί, με τους τρεις να έχουν φύγει. Αντί για 32 συνολικά οργανικές θέσεις νοσηλευτών, υπηρετούν μόνο 13, ενώ από τις 27 θέσεις του υπόλοιπου παραϊατρικού προσωπικού, καλύπτονται μόνο οι 9. Σας υπενθυμίζω πως το ΚΥ Γαστούνης είναι κέντρο Covid -19.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος