FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 11/05/2021

Ημερομηνία: 11-05-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εισηγητής στο Φόρουμ των Δελφών

Στο διεθνούς κύρους Φόρουμ των Δελφών (10-15 Μαϊου 2021) θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς αποδέχτηκε τη σχετική πρόσκληση. Ο κ. Φαρμάκης θα μιλήσει στις 14 Μαΐου, στις 9:30 μ.μ. και η θεματική της εισήγησής του θα είναι η επόμενη μέρα στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Η τοποθέτησή του αναμένεται με ενδιαφέρον, δεδομένης της συζήτησης που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα και σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και σε κεντρικό, ενόψει και του νέου νόμου για την Αυτοδιοίκηση. Η παρακολούθηση της εισήγησης και όλου του φόρουμ είναι δωρεάν με μια απλή εγγραφή.

Ικανοποίηση

Την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων έπειτα από 14 μήνες πλήρους ή μερικής αναστολής της λειτουργίας τους εξέφρασε ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ικανοποιεί ολόκληρο τον δικηγορικό κόσμο που είχε ασκήσει έντονες πιέσεις προκειμένου η δικαιοσύνη να εξακολουθήσει να απονέμεται όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε οργανωμένη πολιτεία, καθώς και τους πολίτες οι οποίοι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα έβλεπαν τις υποθέσεις τους να αναβάλλονται η να ματαιώνονται με αβέβαιο το χρόνο της εκδίκασής τους. «Την πρώτη μέρα ο αριθμός των υποθέσεων που εκδικάστηκαν ήταν περιορισμένος, αλλά εκτιμούμε ότι τις επόμενες ημέρες που θα λειτουργήσουν το πρωτοδικείο Ηλείας και τα αστικά και τα διοικητικά δικαστήρια, θα αρχίσει να διεξάγεται ένας μεγάλος αριθμός δικών με φυσική παρουσία διαδίκων και μαρτύρων στα δικαστήρια και πάντοτε υπό τους όρους που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα», δήλωσε.

Επαφές

Επαφές και συναντήσεις στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο είχε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Τάσος Καρνάρος, αλλά δεν μπόρεσα να αλιεύσω αρκετά. Από ό,τι κατάλαβα, πάντως, τον απασχολεί έντονα το φημολογούμενο λουκέτο στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην Κρέστενα και αναζητά τρόπους και λύσεις για να μην επαληθευτεί.

Κριτική

Την ικανοποίησή του για το εμβολιαστικό πρόγραμμα αλλά και την απογοήτευσή του για την υποβάθμισή της ΝΜ Αμαλιάδας εξέφρασε ο Σπύρος Λαμπρινός, επισημαίνοντας ότι πλέον έχει μετατραπεί σε κάτι μεταξύ πολυδύναμου αγροτικού ιατρείου και  ΤΟΜΥ  «ούτε καν Κέντρο Υγείας» και πρόσθεσε ότι η υποβάθμιση των ΝΜ Αμαλιάδας και Πύργου θα στοιχίσε πολύ στην παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης, σε πάσχοντες από νοσήματα εκτός covid προς τέρψη των ιδιωτικών κλινικών.

Η απάντηση του Δημάρχου Πύργου στο αποκλειστικό της Πρωινής

«Εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει μια συζήτηση, θεωρητικού επιπέδου κυρίως, σε σχέση με την σύσταση ενός Αναπτυξιακού φορέα στην Ηλεία που ανταποκρίνεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Έχουμε συζητήσει και με τον Γιάννη Λυμπέρη, και με τον Γιώργο Γεωργιόπουλο και με τον Σάκη Μπαλιούκο. Υπάρχει βεβαίως η ΑΝΟΛ, αλλά εξετάζουμε και με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο τι θα κάνουμε. Ο Nόμος δεν είναι περιοριστικός, σε πόσους συνδέσμους θα συμμετέχει ένας Δήμος, εάν είναι εντός ή εκτός Nομού. Δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί.

Σε σχέση με το δημοσίευμα που θέλει τους τρεις δημάρχους να συμπράττουν σε Αναπτυξιακό φορέα, συζήτησα μαζί τους και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και μορφοποιημένο. Το δημοσίευμα είναι πολύ πιο “μπροστά” από την πραγματικότητα που υπάρχει και δεν ξέρω από πού αντλούνται αυτές οι πληροφορίες ή αν έχουν κάποια σκοπιμότητα ή είναι παρελκυστικά τα στοιχεία που τους έχουν δώσει. Σημασία έχει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Εμείς συμμετέχουμε σε όλες τις συλλογικές δράσεις στο Νομό Ηλείας. Είμαστε από τους πρώτους που μιλάμε για Αναπτυξιακό Σύνδεσμο και θα συμμετέχουμε σε δράσεις εκτός Νομού γιατί υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά τα οποία εξυπηρετούνται απ’ αυτή την συμμετοχή μας σε συνδέσμους στην Αττική ή οπουδήποτε.

Άρα λοιπόν είμαστε σε συζητήσεις, δεν υπάρχει κατάληξη ή συμφωνία ούτε στην έδρα του Συνδέσμου, ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Έλεος πια με αυτά τα Ηλειακά φαινόμενα του “διαίρει και βασίλευε”!

Στέλνω λοιπόν και εγώ ένα μήνυμα: Εμείς λαμβάνουμε μόνο τα μηνύματα του γενικού συλλογικού λαϊκού συμφέροντος! Μηνύματα άλλων συμφερόντων δεν τα λαμβάνουμε εμείς, δεν έχουμε τέτοιους δέκτες! “Κόβονται” στα αφτιά μας…»

Το σχόλιο της «Πρωινής» στην απάντηση του δημάρχου

Καταρχάς χαιρόμαστε που ο δήμαρχος μας διαβάζει. Κατά δεύτερον, χαιρόμαστε διπλά που μας επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς με την απάντησή του, αφού και ο ίδιος επισημαίνει ότι το θεσμικό πλαίσιο για τους αναπτυξιακούς οργανισμούς δεν προϋποθέτει γεωγραφικούς περιορισμούς. Αν ο δήμαρχος θεωρεί το δημοσίευμα «μπροστά» από τις εξελίξεις, ευχόμαστε ολόψυχα να συμβάλει στην υλοποίηση του εγχειρήματος, διότι πιστεύουμε πως είναι για το καλό του τόπου. Φυσικά, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα, μακριά από εμάς τέτοιου είδους πρακτικές. Η Πρωινή έφερε στο φως της δημοσιότητας μια θετική πρωτοβουλία των τοπικών αρχόντων, υπηρετώντας το ιερό καθήκον της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού. Άλλωστε, ουδέποτε προκαταλάβαμε τις αποφάσεις του δήμου Πύργου και ουδέποτε αξιολογήσαμε τις ενδεχόμενες προθέσεις του.

Πρωινές Αιχμές

*Διάβασα κάτι σενάρια για Διονύση Τεμπονέρα υποψήφιο περ/ρχηΔυτ. Ελλάδας και απόρησα, διότι όποιος έχει μιλήσει μαζί του, θα έχει αντιληφθεί τον τρόπο σκέψης του.  Για να μην πολυλογώ, ούτε μία στο εκατομμύριο να τον δείτε να διεκδικεί σταυρό στην Αχαΐα ή στη Δυτική Ελλάδα. Ο άνθρωπος είναι σοβαρός.

*Το έτερο σενάριο, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα στηρίξουν από κοινού τον Κατσικόπουλο, δεν έχει και μεγάλη σημασία, διότι αφενός δεν θα έχει την τύχη του Κατσιφάρα και αφετέρου δε θα το αφήσει ο ίδιος ο Κατσιφάρας να συμβεί.

*Το τι θα γίνει στη Δυτική Ελλάδα, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός του ΚΙΝΑΛ το φθινόπωρο. Οπότε ας περιμένουμε. Μια και είπα ΚΙΝΑΛ πάντως, ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έχει βγει ανοιχτά υπέρ Λοβέρδου.

*Στην κυβέρνηση έχουν ξεχάσει κάτι βασικό που αφορά την παιδεία: η πλειονότητα του «γαλάζιου» στελεχιακού δυναμικού προέρχονται από το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιου, γεγονός που τους κάνει να βλέπουν με μισό μάτι την εύνοια υπέρ των κολεγίων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να ενοχλούνται από τις αφ’ υψηλού τοποθετήσεις ορισμένων τεχνοκρατών πέριξ του Μαξίμου.

*Τον αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλο, επισκέφθηκε χθες ο αναπλ. διοικητής της ΝΜ Κρεστένων, Γιάννης Χουζούρης. Από όσα έμαθα, η συζήτηση αφορούσε τη νοσηλευτική μονάδα και κάποιου είδους συνεργασία, για την οποία ακόμα είναι νωρίς να αναφέρουμε κάτι περισσότερο.

*Είχα καιρό να ασχοληθώ με τον Καρβέλη, για να μη νομίζει ότι έχουμε εμπάθεια μαζί του αλλά χθες, όταν του υπενθύμισαν οι γιατροί τις 15 παραιτήσεις από το ΓΝ Ηλείας τον τελευταίο χρόνο, αυτός απάντησε σαν να το άκουγε πρώτη φορά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ