FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 11/03/2021

Ημερομηνία: 11-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ρηξικέλευθη πρόταση

Τη δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες θα φέρουν ονόματα Ηρώων του 1821, με κονδύλια που προορίζονταν για εορταστικές εκδηλώσεις,  πρότεινε με ανακοίνωσή της η ηλειακής καταγωγής πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, Διονυσία Μπιτζούνη, θεωρώντας ότι στη σημερινή δεινή συγκυρία ο καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης είναι η πραγματική ενίσχυση των υποδομών υγείας. Όπως ανέφερε η κα Μπιτζούνη, μια τέτοια κίνηση θα συνδέσει τους ήρωες της επαναστατικής περιόδου με τους σημερινούς αγωνιστές, στους οποίους θα διαθέσει τα αναγκαία όπλα, για να κερδίσουν τις σκληρές καθημερινές μάχες, τις οποίες δίνουν υπέρ της υγείας όλων μας.

Δηκτικός

Τροπολογία στη Βουλή χρειάστηκε να κατατεθεί προκειμένου να λυθούν προβλήματα σχετικά με το προσωπικό καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού η διοίκηση είναι… απασχολημένη με το πώς θα κλείσει τμήματα. Ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχ. Κατρίνης, άδραξε την ευκαιρία και με δηκτικό τρόπο τόνισε ότι το Παν/μιο Πατρών, πέρα από τα «μεγαλόπνοα» σχέδιά του για τον ακρωτηριασμό των τμημάτων της Ηλείας, καλό θα είναι να ασχολείται και με τα ζητήματα καθημερινότητας και να μη φτάνουμε σε τροπολογία για να τα επιλύσει. «Παρόλα αυτά εμείς θα την ψηφίσουμε», επισήμανε ο Ηλείος βουλευτής.

Ξανά παππούς

Παππούς ξανά ο αγαπητός συνάδελφος δημοσιογράφος Ανδρέας Καπογιάννης, καθώς η κόρη του, Παναγιώτα-Αυγή, έφερε στον κόσμο ένα χαριτωμένο και υγιέστατο αγοράκι χθες το μεσημέρι στο «Ολύμπιον» της Πάτρας. Ο ίδιος με ανάρτησή του ευχαρίστησε τη γυναικολόγο Κατερίνα Φωτοπούλου για την επιστημονική επικουρία και δέχτηκε αμέτρητες αναρτήσεις στη σελίδα του στο facebook.

Συζήτηση για την κτηνοτροφία

Διαδικτυακή συζήτηση για τον κλάδο της κτηνοτροφίας πραγματοποιεί σήμερα η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα μεταδοθεί live απ την σελίδα Σύριζα ΠΣ Ηλείας στο Facebook! Οι συμμετέχοντες ειναι αρκετοί και αναμένεται ενδιαφέρουσαη εκδήλωση.

Πρωινές Αιχμές

*Διαδικτυακή συζήτηση με τον πρώην υπουργό Κώστα Γαβρόγλου θα πραγματοποιήσει η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τρίτη, με κυρίαρχο θέμα φυσικά το επικείμενο λουκέτο στα παν/μιακά τμήματα.

*Πλησιάζει η ώρα του μηχανογραφικού 2021 και μαζί και η… ώρα της αλήθειας. Προβλέπεται «ξαφνικός θάνατος» για τη Μουσειολογία, με βάση τα δεδομένα.

*Ο Μπούρας μας δουλεύει ψιλό γαζί. Τις δύο θέσεις ΔΕΠ για τη Μουσειολογία δεν τις έδωσε για να σωθεί το τμημα, αλλά με απώτερο στόχο την ενίσχυση του Ιστορικού-Αρχαιολογικού. Μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.

*Χτες σας έγραφα για την γκρίνια στη ΝΔ της Αιτωλοακαρνανίας. Γκρίνια υπάρχει και στην Αχαΐα, καθώς οι βουλευτές τα έχουν βάλει με τον Μπεκίρη για το γεγονός ότι δεν υπουργοποιήθηκε κανένας.

*Κόντρα μεταξύ Αντωνακόπουλου και Ζώντου προέκυψε χθες. Λόγω έλλειψης χώρου, αναλυτικός σχολιασμός στα αυριανά αιχμηρά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος