FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 11/02/2021

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αιχμηρή ανάρτηση

Τη θλίψη της για τις μηνύσεις εις βάρος των τριών παθολόγων εξέφρασε με ανάρτησή της η δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του ΓΝ Πύργου, Κων/να Πανέτα, εκφράζοντας την απορία της για το ποιος είναι ο ρόλος της διοίκησης σε ένα νοσοκομείο. Παράλληλα, επισήμανε πως οι γιατροί όχι μονο δεν βοηθιούνται αλλά αντίθετα προπηλακίζονται και βλέπουν διαρκώς άλλα πρόσωπα να παρεμβαίνουν και να τους υποδεικνύουν πώς να δουλέψουν. «Είναι σεβαστά όλα τα επαγγέλματα σε έναν χώρο υγείας. Αλλα το βασικότερο επάγγελμα, λειτούργημα, μέσα στο νοσοκομείο είναι ο γιατρός. Με την πανδημία γέμισαν τα γραφεία και οι χώροι του νοσοκομείου με κάθε λογής υπαλλήλους , εκτός από γιατρούς (…) Αν κάποιος πάει να ενημερώσει και τον Εισαγγελέα, (στην ουσία τη Διοίκηση προφυλάσσει) δέχεται κάθε είδους κυνήγημα», σχολίασε και εξέφρασε την απορία αν κάποιος ρώτησε πός δύναμη έχουν οι γιατροί να δουλέψουν σε τόσα επίπεδα με ηρεμία , νηφαλιότητα, και αντοχή, σχολιάζοντας πως «όλοι έχουμε τα άγχη μας. Λίγη ευγνωμοσύνη από όλους μας σε αυτές τις ηρωίδες δεν βλάπτει». Αν πω ότι έχει άδικο, ψέματα θα πω…

Ταμείο Αλληλεγγύης

Με πρωτοβουλία και ενέργειες του δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου συστάθηκε και λειτουργεί στο Δήμο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την οικονομική στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  Το Ταμείο , το πρώτο που συστήνεται στο νομό Ηλείας, ξεκινά με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα, ενώ ο δήμαρχος αναλαμβάνει δράση αξιοποιώντας προσωπικές του γνωριμίες ανά την Επικράτεια με σκοπό τη συνεχή ενίσχυση του Ταμείου. «Ξεκινάμε από σήμερα  πολυμέτωπο αγώνα κατά της φτώχειας και της επιστροφής στην αξιοπρεπή κατάσταση διαβίωσης δεκάδων συνανθρώπων μας στο Δήμο Πηνειού», ανέφερε ο κ. Μαρίνος.

 Προτάσεις

Τις προτάσεις που είχε καταθέσει στο Περ/κό Αναπτυξιακό Συνέδριο προ τριετίας στην Πάτρα επανέφερε με ανάρτησή της η αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Ρόη Αντωνοπούλου. Η πρότασή της συνοψίζεται στην ανάδειξη της Ολυμπίας και της  ευρύτερης περιοχής σε παγκόσμιο κέντρο για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ειρήνη, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις δράσεις για την υλοποίηση του.

Αντίθετος

Αντίθετος με τον νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση είναι ο πρόεδρος της Κοινότητας Πύργου, Βασίλης Φάμελος, καθώς τα τοπικά συμβούλια στην έδρα κάθε δήμου καταργούνται επί της ουσίας. Όπως ανέφερε σε συζητήσεις, ο θεσμός της κοινότητας υποβαθμίζεται δραστικά και χάνεται η αυτονομία του αντί να ενισχύεται.

Ενοχλημένος

Μια… ελαφρά ενόχληση την είχε προχθές ο Ηλείος γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, εξαιτίας της φημολογίας που αναπτύχθηκε περί καθόδου του υφυπουργού Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, στον νομό μας, χωρίς καν να τον ρωτήσει κάποιος αν ισχύει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα του χρεώσουν ότι κάνει προσωπικά παιχνίδια, τη στιγμή που ο ίδιος βοηθά και με το παραπάνω τους δημάρχους ως προς την ταχεία κήρυξη των δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πολιτικός πολιτισμός

Δεκάδες ευχές για τα γενέθλιά του δέχθηκε χθες στη σελίδα του στο facebook ο Γιώργος Σαϊτάς. Μεταξύ των ευχών, όμως, ξεχώρισα αυτή του Παναγιώτη Φλεβοτόμου, ο οποίος του ευχήθηκε να είναι πολύχρονος και στη συνέχεια έλαβε μια καρδούλα ως ευχαριστία από τον εορτάζοντα. Οι δυο τους θα διεκδικήσουν τη θέση του Συντονιστή της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ εντός των ημερών, αυτό όμως δεν επηρεάζει και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Πολύ πιθανό να μπει σε σκληρό Lockdown από σήμερα η Αχαΐα, αφού με 112 κρούσματα χθες η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ελπίζω να μην έρθει και η δικιά μας η ώρα, γιατί και τα 24 κρούσματα χθες δεν τα λες και λίγα.

*Δεκαεπτά είναι τελικά οι θέσεις μόνιμων γιατρών που προκήρυξε ο Κοντοζαμάνης, εκ των οποίων οι 12 αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Το καλό είναι ότι προκηρύχθηκαν τέσσερις θέσεις Παθολόγων, οι οποίες αν καλυφθούν, θα απελευθερώσουν τους παθολόγους που έχουν οργανική θέση στην Αμαλιάδα.

*Στο ΚΙΝΑΛ της Αχαΐας συζητούν αυτό που έχω μάθει κι εγώ: ότι τα κεντρικά του κόμματος σκέφτονται να προτείνουν στον Κατσιφάρα να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο όταν με το καλό προκηρυχθούν εκλογές. Εάν επαληθευτεί κάτι τέτοιο, αλλάζει και το τοπίο στην Περιφέρεια.

*Από τα ονόματα που ήταν στο ηλειακό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές, βγάλτε ένα από τώρα. Κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει εκεί απ΄όπου ξεκίνησε, δηλαδή στην κάλπη της Περιφέρειας.

*Ευχάριστα νέα θα έχουμε –κορονοϊού επιτρέποντος- για το «λίφτινγκ» στα δικαστήρια του Πύργου, αφού είμαστε στο τελικό στάδιο έγκρισης της σχετικής μελέτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος