FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/12/2020

Ημερομηνία: 10-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Βγαίνει νικητής!

Νικητής βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ο 8χρονος Γιάννης που νοσηλευόταν με μια σπάνια επιπλοκή του κορονοϊού.Ο μικρός έδινε τη μάχη για την υγεία του από τις 30 Νοεμβρίου με τους γονείς του να είναι μέρα νύχτα στο πλευρό του, ζώντας ώρες αγωνίας, βλέποντάς τον διασωληνωμένο, σύμφωνα με το thebest.gr Ο 8χρονος από τον Πύργο από την Τρίτη δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί και σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί από τη ΜΕΘ, στην παιδιατρική κλινική. Μάλιστα, εκεί τον περίμενε και ένα δώρο από τους θεράποντες γιατρούς του. Ο μικρός Γιάννης έχει πλέον ένα σκάφανδρο! Αυτό του χάρισαν, αφού πριν διασωληνωθεί τους είχε εκμυστηρευτεί όταν μεγαλώσει έχει όνειρο να γίνει αστροναύτης. Και δεν είναι ένα απλό σκάφανδρο,αφού η φαντασία των γιατρών μετέτρεψε ένα ιατρικό σκάφανδρο σε… σκάφανδρο αστροναύτη!Μάλιστα, όταν εξήλθε από τη ΜΕΘ οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έβγαλαν με τον μικρό Γιάννη μια αναμνηστική φωτογραφία έξω από την είσοδο της ΜΕΘ για να θυμάται την περιπέτεια που τον έβγαλε νικητή.Πλέον, τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στα χείλη των γονιών του που τον βλέπουν γεμάτο όρεξη και ζωντάνια, ενώ περιμένουν με ανυπομονησία να επιστρέψουν σπίτι για να περάσουν, μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια του μικρού Γιάννη, τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πρωινές Αιχμές

*Την πρόσληψη 521 θέσεων ΤΕ Νοσηλευτικής χωρίς προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης γνωστοποίησε το ΑΣΕΠ, λόγω των αυξημένων αναγκών σε προσωπικό στα Νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού.Μην ψάξετε για 6η ΥΠΕ και Ηλεία μέσα, δε θα βρείτε…

*Το 2021 είναι εκλογική χρονιά τους συνδικαλιστές στην Αστυνομία, οπότε προβλέπεται να έχουμε μακρύ προεκλογικό αγώνα.

*Απόφαση παρόμοια με της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παίρνουν σιγά σιγά όλες οι Περιφέρειες της χώρας για τη θεσμική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Για τους δήμους θα δούμε, ο αντιφασισμός πάει ανάλογα με το αν βγαίνουν τα κουκιά.

*Αφού για το κυνήγι δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι άμεσα, τουλάχιστον να δώσουν παράταση με το νέο έτος και να επιτραπεί και τον Μάρτιο.

*Ιστορική η χθεσινή ημέρα, καθώς ξεκίνησε στη Βρετανία, ο εμβολιασμός κατά της COVID-19. Μεταξύ των τυχερών της πρώτης ημέρας ήταν και ο 81χρονος Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο οποίος εμβολιάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι. Η συνωνυμία του με τον μεγάλο ποιητή και συγγραφέα έκανε τους χρήστες του Twitter να αναφέρονται στο «Ημέρωμα της γρίπης» από τη γνωστή σαιξπηρική κωμωδία «Το ημέρωμα της στρίγκλας».

Καθησυχαστικός

Λίγη υπομονή ζήτησε από τους δημότες Ήλιδας ο Γιάννης Λυμπέρης για το θέμα της διαγραφής των οφειλών λόγω της επέκτασης του σχεδίου πόλης. Προ ημερών οι ιδιοκτήτες οικοπέδων έλαβαν ειδοποιητήρια από την Πολεοδομία για πληρωμή, ωστόσο ο δήμαρχος Ήλιδας τους καθησύχασε λέγοντας ότι είναι ήδη σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία για την ακύρωση όλης της διαδικασίας.

Περί ανταγωνισμού

Την άμεση επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλ. Ξανθούλης, επισημαίνοντας ότι η υπάρχουσα κατάσταση ευνοεί την άνθιση του παραεμπορίου και διογκώνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για μόνιμα λουκέτα αν δεν ανοίξει η αγορά την άλλη εβδομάδα.

Μήνυμα

Τον κίνδυνο βύθισης του ΚΙΝΑΛ στην εσωστρέφεια επισήμαναν τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς σε τηλεδιάσκεψη, σημειώνοντας ότι οι προσωπικοί παραγοντισμοί και οι μηχανισμοί χωρίς αρχές και ιδέες  διευκολύνουν αντικειμενικά την διατήρηση του υπάρχοντος «μικρού δικομματισμού» και όχι την αλλαγή των συσχετισμών. Παράλληλα, ανέφεραν πως η  «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ» δεν αποτελεί απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες της σοσιαλδημοκρατίας και είναι λάθος. «Κάποιοι επιμένουν, σαν τον μικρό γαλατικό χωριό», έγραψε ο Αμαλιαδίτης γιατρός και δ/ντής της Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος.

kalamatianos-dionusis

Περί Αστυνομίας

Για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αστυνομία μίλησε χθες ο βουλευτής Ηλείας  του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. τομεάρχης Προστασίας του Πολίτης, Διονύσης Καλαματιανός, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στη συζήτηση για σχέδιο νόμου που αφορά τις ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας. «Εμείς είμαστε με τους εργαζόμενους αστυνομικούς που τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους, που εφαρμόζουν τα δημοκρατικά ιδεώδη, που προστατεύουν τον πολίτη και υπηρετούν τον ανθρωπισμό και την κοινωνική ειρήνη, που θέλουν τη λογοδοσία και την καταδίκη έκνομων συμπεριφορών που στιγματίζουν το Σώμα και αντιδρούν σε βίαιες, αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές ενέργειες μιας μειοψηφίας συναδέλφων τους», επισήμανε  απαντώντας σε σχετική αναφορά του βουλευτή Αθ. Πλεύρη της ΝΔ.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Αύριο η επίκαιρη

Αύριο το πρωί θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, για την Πατρών-Πύργου και για τον δρόμο Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία προς τον υπουργό Υποδομών, Κ.Καραμανλή. Οι απαντήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον, διότι η ερώτηση της Βόζεμπεργκ μας ανακάτεψε λίγο σχετικά με τη χρηματοδότηση της Πατρών-Πύργου. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε νεότερα, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή μέσα στο 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος