FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/11/2020

Ημερομηνία: 10-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Ύποπτη» εισήγηση

Πρόταση για εκ περιτροπής λειτουργία των Κέντρων Υγείας που υπάγονται στον δήμο Ήλιδας, ώστε οι γιατροί τους να στελεχώσουν τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας για να βγαίνουν οι εφημερίες, κατέθεσε στη συνεδρίαση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας η αναπληρώτρια διοικήτρια Ειρήνη Αγγελάκου. Δύο πράγματα δεν καταλαβαίνω: γιατί δεν γράφει ευθέως για το ΚΥ Σιμόπουλου, αφού μόνο αυτό είναι στα όρια του δήμου Ήλιδας, εκτός αν εννοούσε και τα Κέντρα Υγείας του Κάμπου και έσφαλε στη διατύπωση. Το δεύτερο που δεν καταλαβαίνω, είναι τι εννοεί με την «εκ περιτροπής λειτουργία». Να μπει λουκέτο στο ΚΥ Σιμόπουλου; Γιατί εγώ αυτό καταλαβαίνω. Να βγάζει εφημερίες μαζί με τα Κέντρα Υγείας; Δηλαδή όποτε μας βολεύει είμαστε νοσοκομείο και όποτε μας βολεύει είμαστε Κέντρο Υγείας; Πάντως του άρεσε και του διοικητή η πρόταση και την έκανε δεκτή.

Πρωινές Αιχμές

*Παρότι η ΜΕΘ του ΓΝ Πύργου βρίσκεται υπό κατάρρευση με μόλις δύο γιατρούς, η λειτουργία των 7 κρεβατιών COVID είναι πολύ κοντά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αξιοποιηθούν τρεις γιατροί που υπηρετούν ήδη στο νοσοκομείο και έχουν σχετική εμπειρία, ενώ επιδιώκεται η στήριξη των εφημεριών με δυο ακόμα γιατρούς από Πάτρα

*Δεύτερη φορά που γράφω κατά λάθος ότι ο Καλαματιανός είναι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και θα νομίσετε ότι το κάνω επίτηδες ή ότι εκφράζω ευσεβή πόθο! Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι και επίσης δεν έχει κορονοϊό. Κλεισμένος στο σπίτι λόγω lockdown είναι.

*Προς Κάμπο μεριά κοιτάει για γιατρούς η ΝΜ Αμαλιάδας. Προβλέπεται κόντρα Λυμπέρη-Μαρίνου προσεχώς αν έχουμε μετακινήσεις από Γαστούνη προς Αμαλιάδα.

*Οι Ιεροί Ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς σε ολόκληρη την επικράτεια και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ούτε καν για “ατομική προσευχή” όπως είχε επικρατήσει κατά τις πρώτες μέρες της πρώτης καραντίνας. Το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται για τους προϊσταμένους των Ναών, αν παραβούν την παραπάνω διάταξη είναι 1.500 €! Κι ο άγιος φοβέρα θέλει

Ενίσχυση

Με αίσθημα ανακούφισης και ικανοποίησης δέχθηκε την έγκριση δύο μόνιμων θέσεων από το ΥΠΕΣ για την τεχνική υπηρεσία ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας. Ο υπουργικός σχεδιασμός προβλέπει μία θέση Πολιτικού Μηχανικού και μία θέση Τοπογράφου Μηχανικού και η Οικονομική Επιτροπή ήδη ενέκρινε την αναγκαιότητα κάλυψης των δύο θέσεων, αφού θα ενισχυθεί σημαντικά ο δήμος με επιστημονικό προσωπικό.

Αριστερά και Μπάιντεν

Τη στάση του Αντετοκούνμπο, που στήριξε Μπάιντεν, εξήρε ο Ηλείος συγγραφέας και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Τριγάζης. Έγραψε και κάτι άλλο όμως, αρκετά ενδιαφέρον, ότι το ΚΚ των ΗΠΑ στήριξε την εκλογή του Μπάιντεν, δηλώνοντας ότι με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο η «απειλή» του φασισμού είναι πραγματική. Το «τι Τραμπ τι Μπάιντεν» -κατά το «τι Πλαστήρας τι Παπάγος» απορρίφθηκε από σύμπασα την αμερικανική Αριστερά, κυρίως την κινηματική.

Φάουλ

Το να μας ενημερώνει –σε ώρα και μέρα εργάσιμη- ο αναπλ. διοικητής της ΝΜ Κρεστένων, Γ. Χουζούρης, ότι ο αναπλ. δημάρχου Ήλιδας, Ανδρ. Παπαδάκος, συγχαίρει τον Μπάιντεν για την εκλογή του, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αφορά το Νοσοκομείο των Κρεστένων αυτό; Όχι. Αφορά τον σύλλογο φίλων που σώζει το νοσοκομείο Αμαλιάδας; Όχι. Αφορά έστω τον δήμο Ήλιδας; Ίσως, αλλά δεν το έλαβα από το δημαρχείο της Αμαλιάδας το mail. Αν ο κ. Χουζούρης έχει αναλάβει τον συντονισμό του γραφείου Τύπου του κ. Παπαδάκου, δεν το ξέρω, αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο, να τον ενημερώσω ότι κάποια πράγματα είναι ασυμβίβαστα και τουλάχιστον να τηρεί τους τύπους. Κατά τα άλλα, κι εγώ με τον Μπάιντεν είμαι.

Πλήθος ευχών

Πλήθος ευχών δέχθηκε χθες για την ονομαστική του εορτή ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ανταπέδωσε με ανάρτησή του στα social media. «Μπορεί ο κορωνοϊός να μας κρατάει μακριά, αλλά είμαστε πιο κοντά παρά ποτέ. Αυτό είναι το μοναδικό συναίσθημα που εισπράττω σήμερα από όλες και όλους, ανήμερα της γιορτής μου. Μια μεγάλη αγκαλιά και ένα από καρδιάς ευχαριστώ για τις ευχές σας. Και μία υπόσχεση: Ούτε η προσπάθεια για τον τόπο μας, ούτε τα όνειρά μας μπαίνουν σε καραντίνα. Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί συνεχίζουμε, μαζί θα τα καταφέρουμε! ΥΓ: Το “μη ζγων’ς” είναι για όλα όσα μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη. Ανθρώπους και καταστάσεις!!!», έγραψε.

Καυστικός για το καρπούζι

Αιχμηρός ήταν για τις αποζημιώσεις στο όψιμο καρπούζι ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Πηνειού κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, κάνοντας λόγο για «αρνητές της μνήμης» και για «όψιμο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν κάποιοι κύριοι σχετικά με την αποζημίωση του υπαίθριου καρπουζιού». Παράλληλα, υπενθύμισε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου την οποία στήριξαν δεκάδες καρπουζοπαραγωγοί και των τριών Δήμων του Κάμπου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθεί από το ΥΠΑΑΤ η συμπλήρωση φακέλου για αποζημίωση της καλλιέργειας του υπαίθριου καρπουζιού.  «Έκπληξη και απορία προκαλεί τόσο σε εμένα όσο και σε δεκάδες καρπουζοπαραγωγούς  το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων κυρίων για την  αποζημίωση του υπαίθριου καρπουζιού. Μάλιστα οι ίδιοι  κύριοι είναι και υπεύθυνοι για τον διαχωρισμό του καρπουζιού σε πρώιμο και όψιμο ενώ το προϊόν είναι ενιαίο ως μια καλλιέργεια. (…)Σε εκείνη την μεγάλη κινητοποίηση οι συγκεκριμένοι κύριοι που σήμερα καπηλεύονται αγώνες άλλων, ήταν απόντες.

kerameos-niki

Aιχμηρή ανακοίνωση

Αιχμηρή ανακοίνωση για την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, εξέδωσε η ομάδα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για την ολική κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Όπως αναφέρουν, η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα Webex της Cisco «κράσαρε» στις πρώτες ώρες λειτουργίας και σταμάτησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, και τόνισαν ότι από την άνοιξη είχαν αντιταχθεί στην παράδοση της τηλεκπαίδευσης και των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ciscο και είχαν ζητήσει γενναίες επενδύσεις στις δημόσιες ψηφιακές υποδομές. Παράλληλα, έθεσαν σειρά ερωτημάτων για το αν έχουν όλοι μαθητές πρόσβαση στην εξ αποστάσεων εκπαιδευτική διαδικασία, αν θα τιμωρούνται όσοι δεν έχουν, κλπ και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι άφησε ανοχύρωτα τα σχολεία και τις δημόσιες υποδομές του υπουργείου, ζητώντας από την υπουργό να παραιτηθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος