FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/08/2021

Ημερομηνία: 10-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Οι υποσχέσεις στους ήρωες θάβονται στα αποκαΐδια

Στη χώρα μας τους πυροσβέστες και τους αθλητές των μη εμπορικών αθλημάτων τους θυμόμαστε και τους μνημονεύουμε μόνο όταν οι πρώτοι, με κίνδυνο της ζωής τους, παλεύουν με τις φλόγες και οι δεύτεροι σηκώνουν τη γαλανόλευκη στον υψηλότερο ιστό στις μεγάλες διοργανώσεις. Οταν καταλαγιάσει η πύρινη λαίλαπα και σβήσουν οι προβολείς στα στάδια και στα γυμναστήρια, θάβονται μέσα στα αποκαΐδια.

Οι υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, για τη βελτίωση των μισθών, των παροχών για καλύτερη προετοιμασία, για τελειότερο εξοπλισμό, μένουν στις ανακοινώσεις. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, οι «ξύλινοι» λόγοι διαφέρουν μόνο στις υπογραφές.

Την επόμενη μέρα των καταστροφών και των θριάμβων, οι ήρωες των πυρκαγιών θα επιστρέψουν στον βιοποριστικό τους αγώνα και αυτοί των αντιεμπορικών αθλημάτων στη μοναξιά των προπονήσεών τους και στην αναζήτηση χορηγών, μήπως και βελτιώσουν τις συνθήκες της προετοιμασίας τους. Και στους δύο η μέριμνα του κράτους θα απουσιάζει, όπως πάντα.

Αναστέλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας

Αναστέλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 24 Αυγούστου 2021 στην Π.Ε. Ηλείας με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η αναστολή είναι επιβεβλημένη λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή – ιδιαίτερα στην Π.Ε. Ηλείας – και σε ένδειξη σεβασμού προς τους πληγέντες, τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και στο σύνολο της χώρας.

«Αυτή την ώρα προέχει να τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης και να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών που έχουν προκύψει για χιλιάδες Έλληνες, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ηλείοι. Τα πύρινα μέτωπα πλήγωσαν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Όμως, θα δουλέψουμε όλοι μαζί και θα τις επουλώσουμε. Εμείς οι Ηλείοι, ξέρουμε από δυσκολίες, έχουμε όμως και τεράστια δύναμη…» δήλωσε ο κ. Κοροβέσης.

Αναβάλλεται η παράσταση του ΚΕΘΕΑ στο Ξυστρή

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ ανακοινώνει ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, η παράσταση “Το χωριό των Ηλιθίων” που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11/08/2021, στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, αναβάλλεται. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της παράστασης.

«Καλοκαίρι στην Ευρώπη» – Το συγκλονιστικό σκίτσο που κάνει τον γύρο του κόσμου

Σύμφωνα με τον αρχαίο ελληνικό μύθο η όμορφη Ευρώπη έπαιζε αμέριμνη στα λιβάδια όταν την πρόσεξε ο Δίας και κεραυνοβολήθηκε από την ομορφιά της. Ο βασιλιάς των Θεών του Ολύμπου μεταμορφώθηκε σε ταύρο κι όταν η νεαρή κοπέλα τον πλησίασε για να τον χαϊδέψει και στη συνέχεια να τον ιππεύσει, εκείνος την απήγαγε σ’ έναν από τους πιο διάσημους μύθους που έχει μείνει γνωστός ως «Η αρπαγή της Ευρώπης».

Εμπνευσμένος από αυτό μα κυρίως από την ολοκληρωτική καταστροφή των τελευταίων ημερών με την Ευρώπη να έχει παραδοθεί στις φλόγες, ο Γερμανός σκιτσογράφος Πάολο Καλλέρι δημιούργησε ένα συγκλονιστικό σκίτσο όπου η Ευρώπη πάνω στον βυθισμένο από τις πλημμύρες ταύρο παρακολουθεί με θλίψη και τρόμο τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα μας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος