FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/7/2020

Ημερομηνία: 10-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πέτσ-ινα στη ΔΕΗ

Πώς μοίρασε επιλεκτικά και χωρίς κριτήρια απήχησης, κυκλοφορίας ή επισκεψιμότητας σε ΜΜΕ τα 570.000 ευρώ διαφημιστικής δαπάνης εν μέσω πανδημίας και καραντίνας. Ενώ ακόμα περιμένουμε διευκρινίσεις για τη «λίστα Πέτσα» και τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν τα ιλιγγιώδη ποσά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, η «Εφ.Συν» έφερε στο φως ακόμα μία λίστα, πάλι εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, πάλι για τον κορονοϊό, πάλι σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, πάλι με αδιαφανείς διαδικασίες, πάλι με τα ίδια ερωτήματα. Αυτή τη φορά τα χρήματα τα έδωσε η… ΔΕΗ. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: υπήρχε κανένας λόγος να κάνει η ΔΕΗ διαφημιστική καμπάνια, ειδικά εν μέσω κορονοϊού, με όλα της τα καταστήματα κλειστά (όλοι θυμόμαστε τις ατελείωτες ουρές μόλις άνοιξαν) και ενώ η διαχείριση της εταιρείας το συγκεκριμένο διάστημα ήταν ουσιαστικά παθητική; Το διάστημα Μάρτιος-Μάιος 2020, με κάποια ποσά να ξεκινούν και νωρίτερα, δόθηκαν 572.300 ευρώ.

Το ξεκαθάρισε

Ουδεμία σχέση με τον δήμο Πύργου έχει το σχεδόν ριζικό κλάδεμα των ευκαλύπτων δίπλα από το δημοτικό Στάδιο Πύργου, όπως επισήμανε με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος. «Επειδή κάποιοι επιμένουν να στοχοποιούν το δήμο για το “βάναυσο” κλάδεμα των ευκαλύπτων στο πάρκινκ γνωστού ομίλου σουπερ μάρκετ, ξεκαθαρίζουμε για τελευταία φορά ότι ο δήμος ουδεμία σχέση έχει. Ούτε καν ρωτήθηκε για να εκφράσει τη γνώμη του η οποία προφανώς θα ήταν αρνητική. Ουδεμία σχέση είχαμε και στην κοπή των δέντρων σε κανάλι του ΤΟΕΒ στην περιοχή Επιταλίου. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πλήθος ευχών

Πλήθος ευχών δέχθηκε προχθές, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, τόσο τηλεφωνικά όσο και στη σελίδα του στο facebook. Το εγχείρημα της «απομακρυσμένης συνταγογράφησης» αποδείχθηκε επιτυχημένο και πλέον έχει αλλάξει προς το καλύτερο τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, καθώς γλίτωσαν οι κάτοικοι την ταλαιπωρία της αναμονής.

Όχι από το μηδέν

Αναμφισβήτητα ο Χάρης Μικελόπουλος κάνει πολύ καλή δουλειά στον Δημοτικό Πολιτιστικό Οργανισμό Πύργου και παρά τα όποια κατά καιρούς λάθη του, επιδεικνύει αξιοθαύμαστο ζήλο και μεράκι για την πολιτιστική ανάταξη της πόλης. Το πρόγραμμα του Οργανισμού για το καλοκαίρι, από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται καλό και ενδιαφέρον. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα δώσει βάρος στο Κατάκολο για εκδηλώσεις, ωστόσο δεν είναι αναγκαίο να ξεκινάς πάντα από το μηδέν.  Για παράδειγμα, εδώ και 7 χρόνια διοργανώνεται το Port Festival, το οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή αγνοούσε επιδεικτικά παρά τη δημοφιλία του. Θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα τύχει υποστήριξης .

Ψιλά γράμματα

Χάρη στις θαυμαστές αρετές της αναδόχου Initiative Media, οι αστοχίες και τα παράδοξα στον τιμοκατάλογο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» είναι λίγα και ασήμαντα, αν σταθμιστούν καλοπροαίρετα. Και πολύ σωστά ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς, δεν του βρήκε κανένα ψεγάδι. Εντάξει, στα χίλια τόσα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τρύπωσαν και μερικά χωρίς υπόσταση Μέσου, αφού δεν λειτούργησαν ποτέ ή έκλεισαν προ τριετίας. Ξέφυγαν επίσης ορισμένα που δεν τα πάνε καλά με το δεύτερο μι, τη μαζικότητα, αφού η ακροαματικότητα ή η επισκεψιμότητά τους βρίσκεται «εις τον πάτο της εικόνας». Παρεισέφρησαν και κάμποσα που δεν τα πάνε καλά με το έψιλον της ενημέρωσης, αφού προτιμούν φανατικά το δέλτα της δοξολογίας και το κάπα της κολακείας. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα.

Δεν το συζητά

Στον ρόλο του τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας στάθηκε στην προχθεσινή ημερίδα στο συνεδριακό κέντρο ο Γιάννης Λυμπέρης, ξεκαθαρίζοντας ότι το τμήμα δεν πρόκειται να πάει πουθενά. «Η Σχολή Γεωπονίας έχει θέση εδώ και μόνον εδώ. Γιατί εδώ, στην Αμαλιάδα, υπάρχει το πλαίσιο ανάπτυξης και παραγωγής. Έχουμε παράλληλα και ένα Εδαφολογικό Εργαστήριο», είπε ο κ. Λυμπέρης διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει να χαθεί ή να υποβαθμιστεί η σχολή: «Θα παλέψω με κάθε μέσο και δυνατότητα να αναπτυχθεί η Σχολή Γεωπονίας, με γνώμονα την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Δίπλα στους στρατιωτικούς

Με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη συναντήθηκαν τα μέλη των ΔΣ των Πρωτοβάθμιων σωματείων εκπροσώπησης των εν ενέργεια στρατιωτικών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.) και Ηλείας (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ.).  Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ Ελευθέριος Μπουρδανιώτης, ο πρόεδρος Γιώργος Μπέκας και η αντιπρόεδρος Άννα Κορτεση της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ., οι οποίοι συζήτησαν με τον κ. Φαρμάκη τα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Περιφέρεια για την εξεύρεση λύσεων. Ο κ. Φαρμάκης, από την πλευρά του, συνεχάρη, μέσω των εκπροσώπων τους, τους εν ενεργεία στρατιωτικούς για την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη χρονική περίοδο της καραντίνας, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στον Έβρο και στο Αιγαίο, χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια Υγεία. Δεσμεύτηκε, δε, ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά αυτή, να δωρίσει υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας

Παράσταση στις 21 Ιουλίου

Για μία και μόνο παράσταση και για συγκεκριμένο αριθμό θεατών, ανοίγει την Τρίτη 21 Ιουλίου, το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας το οποίο έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης του Υπ. Πολιτισμού σε όλη τη Χώρα,, θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο η παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν» με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Xθες το πρωί, στο αρχαίο θέατρο, βρέθηκαν εκπρόσωποι του Μεγάρου Μουσικής, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας  Ερωφίλη – Ίρις Κόλια με τη Ρούλα Λεβεντούρη και ο επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα πολιτισμού του Δημάρχου Ήλιδας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, Βασίλης Καψής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος