FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/06/2021

Ημερομηνία: 10-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Οικονομία, Ολυμπία και Τζαβάρας!

Διάβασα το άρθρο του thebest.gr, το οποίο αναδεικνύει τη συμβολή του Πανεπιστημίου Πατρών στην αχαϊκή οικονομία και συνοδεύεται από δηλώσεις του πρύτανη Χρήστου Μπούρα, ο οποίος αναλύει την οικονομική διάσταση του ιδρύματος και στη συνέχεια αφήνει και ορισμένες αιχμές κατά του Τζαβάρα, χωρίς να τον κατονομάζει. Μου έκανε εντύπωση πάντως που το ανάρτησε ο κ. Μπούρας το άρθρο, διότι μέχρι τώρα «μάλωνε» όποιον αναφερόταν στην οικονομική συμβολή ενός ΑΕΙ στην τοπική κοινωνία και τον θεωρούσε φορέα παλαιοκομματισμού και τοπικισμού. Παράλληλα, χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς αχάριστους όσους χλεύασαν την πρόθεσή του να κάνει μεταπτυχιακά στην Ολυμπία και να αναπτύξει τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, θεωρώντας ότι αυτά αξίζουν στην Ηλεία, ένα ΙΕΚ και ένα μεταπτυχιακό.

Δυσαρέσκεια

Έντονα ενοχλημένος είναι ο επιχειρηματίας και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας, Σάκης Μπουλούτας, από την κατάσταση που επικρατεί με την κρουαζιέρα. Η ενόχλησή του πηγάζει τόσο από το γεγονός ότι οι ναυτιλιακές επιμένουν στο εμπάργκο, όσο και από το γεγονός ότι ο δήμος Πύργου εξέδωσε προχθές μια ανακοίνωση η οποία δεν αποτύπωνε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι και δεν ήταν ακριβής.

Εργασιακό

Κριτική στο εργασιακό έκανε με ανάρτησή του ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, κάνοντας λόγο για νέα επίθεση στα εργασιακά κεκτημένα «με το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή απεργία. «Την Πέμπτη όλοι οι φορείς συντεταγμένα θα διατρανώνουν την αντίθεση του στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας. Λέμε ΟΧΙ στη κατάργηση του 8ωρου στην Κυριακάτικη εργασία στην 10 ωρη εργασία στις απλήρωτες υπερωρίες», έγραψε.

Ίντερνετ

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν πλέον οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς χάρη στην καλή δουλειά που έκαναν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερ. Κόλια και οι εργαζόμενοι, υλοποιήθηκε η χορηγία της Cosmote από το 2016, αφού πρώτα έλαβε την έγκριση του ΚΑΣ η τοποθέτηση κεραιών σε τρία συγκεκριμένα σημεία.

Αχαϊκές κόντρες

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι Αχαιοί βουλευτές για τη Φυσικοθεραπεία του Αιγίου, όπως διάβασα χθες στο pelop.gr. Κάνουν τηλεδιασκέψεις, συζητούν, διαφωνούν και άκρη δεν έχει βγει ακόμα. Οι κυβερνητικοί βουλευτές –πλην Κατσανιώτη- υπερασπίστηκαν τις ψήφους της Αιγιάλειας, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι  τα έβαλαν με την Κεραμέως. Συρίγος και Μπούρας δεν συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, διότι προφανώς δεν έχουν και κάτι καινούριο να πουν. Έχουν δρομολογηθεί όλα και ας το πάρουν απόφαση οι βουλευτές.

Γερμανικές επαφές 

Mε τον Περιφερειάρχη Michael Sack, της γερμανικής περιφέρειας Vorpommern – Greifswald και συνεργάτες του, καθώς και στελέχη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, συζήτησε χθες ο Περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κυρίως για συνεργασια στον τουρισμό, στη διαχείριση απορριμμάτων, την ενέργεια και την κυκλική οικονομία, την αγροτική ανάπτυξη και την ανταλλαγή νέων. Όπως ανέφερε ο Φαρμάκης, «η Δυτική Ελλάδα, ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια, ανοίγεται στον κόσμο, επιτυγχάνει συνεργασίες, οικοδομεί ένα νέο, όμορφο και εξωστρεφές πρόσωπο».

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Όποιος διάβασε τη χθεσινή ανακοίνωση του Κατσιφάρα για το εργασιακό, θα αντιλήφθηκε ότι ήταν μια ξεκάθαρα αντικυβερνητική τοποθέτηση από έναν πολιτικό που δείχνει να έχει το μυαλό του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η στήλη, τουλάχιστον, αυτό κατάλαβε.

*Όπως σας έχω ξαναγράψει, ο πρώην περ/ρχης καλοβλέπει την επιστροφή του στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, εφόσον ο ΓΑΠ δεν ξανακατέβει στην Αχαΐα. Σημασία έχει όμως ποιον θα στηρίξει για αρχηγό.

*Το αξιοσημείωτο στο ΚΙΝΑΛ είναι ότι ο ΓΑΠ και ο ΝΑΠ δεν φαίνεται να συμπλέουν. Ο ΝΑΠ προ ημερών υπερασπίστηκε τη Μενδώνη με άρθρο του για την Ακρόπολη, ενώ ξέρει ότι αν βγει αρχηγός ο Ανδρουλάκης και γίνουν σύντομα εκλογές, αυτόματα γίνεται ευρωβουλευτής.

*Ποιος Αχαιός βουλευτής έχει ζηλέψει τον Τζαβάρα και θέλει να τον μιμηθεί, αλλά το μόνο του πρόβλημα είναι απλώς ότι δεν τον κάνουν υπουργό;

*Ο ανασχηματισμός τοποθετείται στα τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου, αλλά για εμάς στην Ηλεία δεν έχει και πολλή σημασία, αφού πάλι απέξω βλέπω να μένουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος