FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/05/2021

Ημερομηνία: 10-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ύφεση στην Ηλεία, στο «κόκκινο» η Αιτ/νία

Αισθητή μείωση καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ηλεία, όπως αναφέρει στην έρευνά του ο Ηλείος προγνώστης καιρού Θοδωρής Κονδύλης, καθώς καταγράφηκαν 60νέα κρούσματα το τελευταίο επταήμερο, 39,39% μείωση από το προηγούμενο επταήμερο που είχαν καταγραφεί 99. Συνολικά τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 14ημέρου (24/4-7/5) ανέρχονται σε 159 έναντι 260 του προηγούμενου (10/4-23/4), δηλαδή μείωση 38,85%. Στην Αχαΐα, καταγράφηκαν 282 νέα κρούσματα το τελευταίο επταήμερο, μείωση 22,31% από το προηγούμενο επταήμερο που είχαν καταγραφεί 363. Συνολικά τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 14ημέρου (24/4-7/5) ανέρχονται σε 645 έναντι 1.011 του προηγούμενου (10/4-23/4), μείωση 36,20%. Το πρόβλημα πλέον είναι έντονο στην Αιτωλοακαρνανία, για αυτό και περ/ρχης Δυτ. Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συμμετείχε σε απανωτές συσκέψεις. Καταγράφηκαν 486 νέα κρούσματα το τελευταίο επταήμερο, εκθετική αύξηση 291,94% από το προηγούμενο επταήμερο που είχαν καταγραφεί 124. Συνολικά τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 14ημέρου (24/4-7/5) ανέρχονται σε 610 έναντι 192 του προηγούμενου (10/4-23/4), εκθετική αύξηση 217,71%.

Επαναλειτουργία

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου για την Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ -Γενικού και ΕΠΑΛ- σε αίθουσες διδασκαλίας, όπως γνωστοποίησε χθες με ανάρτησή του ο Χρήστος Αθανάσουλας, με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των μαθητών ενόψει των Πανελλαδικών.

Θεσμικός

Με απόλυτο σεβασμό προς τους θεσμούς που υπηρετεί, λειτούργησε την περασμένη εβδομάδα ο περ/κός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Τρύφωνας Αθανασόπουλος. Αρχικά συμμετείχε ως ομιλητής στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο πάρκο ΣΠΚ, όπου διαδραματίστηκε και το συμβάν με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Μίνα Γιαννοπούλου, ενώ στη συνέχεια μίλησε και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία, όπου και ξεκαθάρισε τη θέση του για όσα έγιναν.

Επανήλθε

Επανήλθε με νέα ανάρτησή του στο ζήτημα του ΕΕΕΕΚ Πύργου ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, φέρνοντας ως παράδειγμα ο ΕΕΕΕΚ της Ελευσίνας, το οποίο  απέκτησε και πισίνα για θεραπευτική κολύμβηση. Υπενθυμίζοντας ότι ο Μητροπολίτης Ηλείας έχει παραχωρήσει έκταση στο Σκουροχώρι, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πολυετή αδράνεια, επικαλούμενος τον Δον Φαμπρίτσιο στο Γατόπαρδο: «Οι Σικελοί δε θα θελήσουν ποτέ να βελτιωθούν, για τον εξής απλό λόγο… πιστεύουν ότι είναι τέλειοι. Η ματαιοδοξία τους είναι πιο ισχυρή από την εξαθλίωσή τους».

Κομματικό «πηγαδάκι»

«Πηγαδάκι» ΣΥΡΙΖΑ στήθηκε προ ημερών σε καφέ των δικαστηρίων, στο οποίο συμμετείχαν ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός, ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος. Η συζήτηση, αν και δεν διήρκεσε πολύ, περιελάμβανε αρκετά θέματα, με πιο σημαντικό αυτό της δημόσιας υγείας, την υποστελέχωση του νοσοκομείου και τις πρόσφατες αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφάσισαν να ξανασυζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Τον Ιούνιο

Μέσα στο Ιούνιο αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το επιτελείο του Έλληνα ευρωβουλευτή ετοιμάζεται πυρετωδώς και οι πιο στενοί του συνεργάτες, Ανδρ. Σπυρόπουλος και Στέφ. Ξεκαλάκης, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο οργανωτικό, δημιουργώντας «πυρήνες» πανελλαδικά. Όλες οι εκτιμήσεις που έχω συλλέξει, συγκλίνουν στο ότι είναι το φαβορί για τη νίκη.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Η κοινή δήλωση Τζαβάρα-Νικολακόπουλου δεν ήρθε από το πουθενά. Οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν αναπτύξει καλή επικοινωνία μεταξύ τους και σε αρκετά θέματα έχουν ταυτόσημες απόψεις.

* Ηηοι ΈχουεεΈχουμε ακόμα πολλά επεισόδια να δούμε στην κόντρα Λέντζα-Ναμπίλ, ειδικά αν ο δεύτερος αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το 2023. Ο Λέντζας, φυσικά, ξέρει τι του γίνεται διότι μέχρι τώρα έχει δείξει πως είναι δυνατός πολιτικός παίκτης.

*Με τους συναδέλφους του δικηγόρους είχε την ευκαιρία να τα πει σε καφέ των δικαστηρίων Πύργου προχθές ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Η παρέα απαρτιζόταν κυρίως από όσους συμμετέχουν στην ομάδα μπάσκετ των δικηγόρων,  καθώς το θέμα συζήτησης ήταν η επαναδραστηριοποίησή της.

*Ετεροχρονισμένη απορία: ο Σάκης Γεωργόπουλος γιατί υπέγραψε στις πασχαλινές ευχές ως δημοτικός σύμβουλος Πηνειού και όχι ως επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας; Έχει αλλάξει κάτι που δεν το ξέρουμε;

*Τον Ανδρέα Λοβέρδο στηρίζει η Εύα Καϊλή στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα είναι η κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση του βουλευτή και υποψήφιου αρχηγού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος