FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/03/2021

Ημερομηνία: 10-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Θα βγει ξανά νικητής

Από αμέτρητες ευχές κατακλύστηκε προχθές η σελίδα του διακεκριμένου Ηλείου αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου, καθώς γιόρτασε τα 78α γενέθλιά του. Ο ίδιος ευχαρίστησε άπαντες για τα μηνύματα και τις ευχές, παραθέτοντας τα «Κεριά» του Κωνσταντίνου Καβάφη. Εδώ και μερικές ημέρες, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος με ανάρτησή του, δίνει ξανά μάχη με τον καρκίνο, καθώς ξεκίνησε εκ νέο τις χημειοθεραπείες. Με περίσσευμα γενναιότητας και χιούμορ, τόνισε ότι τέτοιες αναρτήσεις βοηθούν και τον ίδιο αλλά και αρκετούς συμπολίτες του που είναι στην ίδια κατάσταση και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους γιατρούς, επισημαίνοντας ότι η μάχη είναι σκληρή αλλά θα είναι ξανά νικηφόρα, όπως συνέβη και πριν από 2,5 χρόνια. Η Πρωινή είναι δίπλα του και τον στηρίζει, εκφράζοντας την πίστη ότι και αυτή τη φορά ο καρκίνος θα ηττηθεί και ο κ. Σιμόπουλος θα συνεχίζει να μας ταξιδεύει στο διάστημα με τις αφηγήσεις του και να μας μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του.

Αδειοδότηση

Η εξασφάλιση της αδειοδότησης του αερολιμένα Επιταλίου αποτελεί αταλάντευτο στόχο του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών πρέπει να μπει σε εφαρμογή το πλάνο αξιοποίησή του. Στόχος του κ.Γιαννόπουλου είναι το αργότερο ως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αδειοδοτηθεί ως χώρος προσγείωσης μικρών αεροσκαφών.

Μαζικά τεστ

Αρνητικά βγήκαν και τα χθεσινά τεστ που έγιναν στο Καλλίκωμο από τον ΕΟΔΥ. Ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων παραμένει στο μηδέν όσον αφορά τα κρούσματα και στόχος του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου είναι να συνεχιστεί η αποτροπή της διασποράς μέχρι να προχωρήσουν ταχύτερα τα εμβόλια στον τοπικό πληθυσμό.

«Καμπανάκι»

Τη συνδρομή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη & της Επιχείρησης, Γ. Τελώνη, ζητά  ο περ/κός σύμβουλος και επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κ.Παπακων/νου για να λάβει απάντηση σχετικά με την πρόθεση της Περιφέρεια να συνδέσει το έργο της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πατρών  – Πύργου με την παράτυπη – αν όχι παράνομη- λειτουργία των λατομείων Αράξου, μέσα στην Προστατευόμενη Περιοχή του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλιάς – Κυπαρισσιακού. Ο κ. Παπακων/νου χτύπησε «καμπανάκι» για την Πατρών-Πύργου, τονίζοντας ότι η συνέχιση της «λειτουργίας» των λατομείων ενέχει  τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος και θέτει σε κίνδυνο το έργο, διότι θα βασίζεται σε μια παράτυπη και επισφαλή «πηγή» αδρανών.

Ερώτηση για τον περ/κό Τύπο

Σταθερός σύμμαχος του περ/κού Τύπου το Κίνημα Αλλαγής, καθώς οι βουλευτές του, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, έχουν καταθέσει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή για την ενίσχυσή του με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας. Χτες κατατέθηκε νέα ερώτηση για τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων της επιχορήγησης του μεταφορικού κόστους της διανομής, ώστε να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις που εκδίδουν Ημερήσιες Περιφερειακές Εφημερίδες, και για τη λήψη αποφάσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλή διανομή και διακίνηση των Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.

Συνάντηση για τον τουρισμό

Θέματα τουρισμού συζήτησαν προ ημερών ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος. Αμφότεροι εστίασαν στις κοινές ενέργειες και δράσεις που πρέπει να γίνουν με το που θα μπει σε ύφεση η πανδημία, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορη τουριστική ανάκαμψη μέσα στο 2021 και να καλυφθούν σταδιακά οι απώλειες του 2020.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Ψιλοεκτέθηκε ο Μπούρας με την πρόταση Παναγιωτόπουλου, διότι δήλωνε «δεν έχουμε και καμιά πρόταση». Τώρα που έχει, να δούμε τι δικαιολογία θα βρει.

*Μαθαίνω ότι ρωτούν απέξω απέξω κάνα δυο Αθηναίοι –ηλειακής καταγωγής- για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία.  Με τα τωρινά δεδομένα, μόνο μία θέση είναι κενή, τι ψάχνονται;

*Στη ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας πάντως υπάρχει μια γκρίνια. Βλέπετε, εκεί έγινε υπουργός ο τρίτος σε σταυρούς, ο Λιβανός, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε Καραγκούνη και Σιαλμά, αφού θεωρούν ότι αποκτά πλεονέκτημα για την επόμενη μάχη του σταυρού. Η δυσαρέσκεια ήταν τέτοια, που οι δύο βουλευτές έφτασαν στο σημείο να καταθέσουν κοινή ερώτηση για τα Παν/μια που θέλει να τους κλείσει ο Μπούρας.

Παρατείνεται η θητεία των ΔΣ των ΟΕΒ με νομοθετική ρύθμιση που θα εισαχθεί σύντομα στη Βουλή. Η Περιφέρεια έχει δώσει τρίμηνη παράταση ως τις 31 Μαρτίου και τώρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα δώσει άλλους τρεις μήνες, αφού με κορονοϊό είναι ανέφικτο να στηθούν κάλπες.

*Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Τουρισμού & Προστασίας του Περιβάλλοντος του δήμου Ζαχάρως ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παν.Παναγόπουλος. Πάντως, από το περιβάλλον του δημαρχείου μού είπαν ότι όταν κάποιος δημοτικός σύμβουλος διαγράφεται από μέλος της πλειοψηφίας, αυτοδικαίως παύει να είναι αντιδήμαρχος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος