FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 1/7/2020

Ημερομηνία: 01-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το φινάλε και η αρχή

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Αμβρόσιου, κατά συνέπεια η καταδίκη του τέως μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ από το Τριμελές Εφετείο Αιγίου είναι οριστική και αμετάκλητη. Ευτυχώς, πλέον, δεν ανήκει στο Σώμα της Εκκλησίας. Όμως, αυτό ήταν το εύκολο στάδιο της όλης υπόθεσης, διότι για να φτάσουμε ως εκεί, κάποιος έπρεπε να του ασκήσει τη δίωξη για να τερματιστεί αυτή η ρητορική. Αυτό το πρόσωπο είναι η νυν προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνστ. Αθανασοπούλου, η οποία ήταν Εισαγγελέας στον Πύργο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Ως Εισαγγελέας Αιγίου, τότε, είχε ασκήσει δίωξη στον Αμβρόσιο για παραβίαση της νομοθεσίας περί ρατσισμού, ένεκα των δηλώσεών του για τους ομοφυλόφιλους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Καλό… 2021 για κρουαζιέρα

Την περαιτέρω παράταση της αναστολής των κρουαζιέρων της μέχρι τον Μάρτιο του 2021 ανακοίνωσε η εταιρία κρουαζιέρας Celestyal Cruises που δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο. Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις το φετινό καλοκαίρι, αναγκάζει τη βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, να παρατείνει την αναστολή ως τις 6 Μαρτίου του 2021. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, για όσους επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και έχουν επηρεαστεί από αυτή την αναστολή, η Celestyal Cruises προσφέρει εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα αξίας 120% της αρχικής κράτησης. Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα εξαργύρωσης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, με οποιοδήποτε από τα δρομολόγια της Celestyal Cruises μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2022.

Πένθος

Στο πένθος βυθίστηκε ο Ηλείος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, καθώς απεβίωσε ο αδελφός του, Γιάννης, σε ηλικία 68 ετών, νικημένος από τον καρκίνο. Η κηδεία του τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Λαντζόι, με την παρουσία πλήθους πολιτών και κυρίως πυροσβεστών, καθότι ο Βασίλης Παπαγεωργίου προέρχεται από το  Σώμα και έχει διατελέσει αρχηγός του.

Καταγγελία

Σε φήμες ότι επιχειρηματίες καταγγέλλουν τους λογιστές τους για λάθη και παραλείψεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας,  Γ. Παππά, σε δήλωσή του στην «Αχαϊκή Πολιτεία», προσθέτοντας ότι ετοιμάζει κώδικα δεοντολογίας φοροτεχνικών. Στο τέλος οι λογιστές, είναι που είναι εξαντλημένοι και απλήρωτοι, θα βρουν και τον μπελά τους επειδή δεν είναι υπεράνθρωποι.

Πλήθος ευχών

Με δυσκολία κατάφερα να ευχηθώ χρόνια πολλά χθες στον Απόστολο Κατσιφάρα, αφού το τηλέφωνό του ήταν διαρκώς κατειλημμένο. Ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δέχθηκε πληθώρα ευχών και στις σελίδες του στο facebook για την ονομαστική του εορτή. «Σας ευχαριστώ για τις χιλιάδες εγκάρδιες ευχές σας. Να είστε πάντα καλά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Μπροστά μας είναι ο δρόμος», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση του.

Ανασχηματισμός και πέτσ-ινες διαψεύσεις

Μπορεί ο παραδοσιακός κανόνας να λέει ότι οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται, αλλά φαίνεται ότι αυτός ο ανασχηματισμός θα προαναγγελθεί τελικά πολλές φορές. Τι κι αν στο μέγαρο Μαξίμου είχαν σπεύσει μόλις πριν από περίπου δέκα μέρες να μαζέψουν το θέμα; Τώρα τα σχετικά σενάρια έρχονται και πάλι να φουντώσουν μετά τη νέα προαναγγελία χθες και μάλιστα από τον ίδιο, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, που είχε πρώτος ανοίξει και τότε τη συζήτηση, δηλαδή τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Α ρε Πέτσα, σε «φάγανε» οι λίστες και έχεις παραγκωνιστεί το τελευταίο διάστημα. Να ξέρετε, πάντως, πως όταν ο Μητσοτάκης θέλει να δώσει είδηση αληθινή, τον Γεραπετρίτη βάζει μπροστά, οι άλλοι είναι αναλώσιμοι και για να θολώνουν τα νερά.

Ενστάσεις και απορρίψεις

Τέσσερις ενστάσεις της ιταλικής εταιρείας GD INFRASTUTTURE σχετικά με το 8ο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου απέρριψε το υπουργείο Υποδομών.  Οι ενστάσεις που είχε υποβάλει η εταιρεία, σχετίζονταν με την επιβολή ποινικής ρήτρας στην εταιρεία από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδα; & Ιονίων, λόγω μη τήρησης της Ενδεικτικής Τμηματικής Προθεσμίας και τη συνακόλουθη κατάπτωση από την αμοιβή της Αναδόχου εταιρείας. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν ως αβάσιμες από την υπηρεσιακή γραμματέα Υποδομών & Μεταφορών, Μιλένα-Ελένη Κοντού. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η απόφαση γνωμοδότησης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων/ της Γενικής Γραμματείας Υποδομών υπέρ της απόρριψης ελήφθη κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, γεγονός που δείχνει ότι κάποιος δεν είχε την ίδια άποψη. Ας ελπίζουμε ότι η κόντρα του Καραμανλή με τον Εμφιετζόγλου, διότι περί αυτού πρόκειται, δεν θα επηρεάσει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Πρωτοβουλία συνάντησης

Μαθαίνω ότι επίκειται συνάντηση εκπροσώπου της Τράπεζας Πειραιώς με τους βουλευτές της Ηλείας και τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκη Μπαλιούκο, για να βρεθεί η βέλτιστη λύση σχετικά με το υποκατάστημα της Ανδρίτσαινας και  την επικείμενη κατάργηση. Ελπίζω να ευοδωθεί τελικά η πρωτοβουλία και το αποτέλεσμα να είναι θετικό και εδώ είμαστε να το σχολιάσουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος