FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/09/2021

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ποινική δίωξη σε Πατρινό αθλητικό παράγοντα

«Βόμβα» έσκασε χθες το απόγευμα στην Αχαΐα, καθώς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος αθλητικού παράγοντα (του μπάσκετ) του όμορου νομού για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού, έπειτα από σχετική καταγγελία, η oποία αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πατρών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της καταγγέλλουσας γυναίκας, Απόστολο Λύτρα, η καταγγελία αφορούσε απόπειρα βιασμού το 2014 και σεξουαλική παρενόχληση στα όρια του εκβιασμού το 2018. Πλέον αναμένεται η κλήση του κατηγορούμενου σε απολογία από τον Ανακριτή Πατρών, από την οποία θα εξαρτηθεί και η πορεία της υπόθεσης.

Απόρριψη

Απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή του συνέντευξη ο Μιχάλης Κατρίνης, με αναφορές στα όσα έγιναν την περίοδο 2011-2015. Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ένας ψύχραιμος παρατηρητής της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ το 2011-15 έβλεπε πως ο βασικός του αντίπαλος -στα όρια της εξόντωσης- ήταν το ΠΑΣΟΚ, οπότε σε καμία περίπτωση το ΚΙΝΑΛ δεν θα συγκυβερνούσε με ένα κόμμα που πόνταρε στην πολιτική εξαφάνισή του.

Παρεμβάσεις

Δύο έργα επείγουσας ανάγκης ενέταξε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα, τα οποία αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές. Πρόκειται για εργολαβίες άρσης της επικινδυνότητας και της αποκατάστασης της βατότητας στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο τοπικών κοινοτήτων συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, βασισμένες σε μελέτη της Διεύθυνσης  Τεχνικών  Υπηρεσιών

Λουκέτο

Αναφορά στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας έκανε ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Μισέλ Αμπου-Χάντμπα, τονίζοντας ότι επί της ουσίας έχει κλείσει και αφήνει ακάλυπτη τη βόρεια Ηλέια. Όπως ανέφερε, χτύπησαν καμπανάκι αλλά δεν άλλαξε κάτι, ενώ έκανε λόγο για «Ψεύτικες υποσχέσεις και λάθος ενέργειες βούτυρο στο ψωμί της Κυβέρνησης».

livanos-spilios1

Μόνο τους παραγωγούς

Μόνο τους σταφιδοπαραγωγούς προτίθεται να ενισχύσει το ΥΠΑΑΤ, όπως τόνισε χθες σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο Λιβανός, απορρίπτοντας παρεμβάσεις για τα αποθέματα κορινθιακής σταφίδας που έχουν συσσωρευτεί. Όπως ανέφερε, τα τα αποθέματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την εμπορία της σταφίδας σε διάφορες Ενώσεις, είναι θέμα εμπορικό που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου

Αστερίσκοι

Για θετική αλλά καθυστερημένη εξέλιξη έκανε λόγο ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, σχετικά με την προκήρυξη των μόνιμων γιατρών. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν προβλέπονται νέα κίνητρα για να μην αποβεί ξανά άγονη η προκήρυξη, σημειώνοντας ότι το υπουργείο δεν έχει κατανοήσει ότι με την επανάληψη της ίδιας τακτικής αναπαράγεις αδιέξοδα και δεν πετυχαίνεις αποτελέσματα.

Του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Μια σημαντική αλλαγή εντόπισα στην προκήρυξη των μόνιμων γιατρών. Δεν προβλέπονται θέσεις Παθολόγων σε νοσοκομεία της Πάτρας. Aυτό περιορίζει την πιθανότητα αποχώρησης γιατρών από τον Πύργο προς τον Πάτρα και θεωρητικά αυξάνει την πιθανότητα να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τα νοσοκομεία της Ηλείας.

*Το Νοσοκομείο Κρεστένων επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, όπου και συζήτηση με τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλο, και τους εργαζόμενους την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τι μέλλει γενέσθαι. Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε από την επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχιακής.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η συζήτηση για την Αυτοδιοίκηση και ειδικά για τις περιφέρειες. Από ό,τι μαθαίνω, πάντως, ο Διονύσης Καλαματιανός έχει επισημάνει στα κεντρικά του κόμματος πως οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως κι όχι να χαθεί χρόνος.

*Πληροφορούμαι ότι ορισμένοι Ηλείοι υποστηρικτές της Φώφης, με παπανδρεϊκές επιρροές, αντιμετωπίζουν θετικά την υποψηφιότητα Καστανίδη, βάζοντας μπελάδες στο προεδρικό επιτελείο.

*Οι Ανδρουλάδηκες, πάντως, ξεκίνησαν νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών κα οργανώνουν την επίσκεψη του Κρητικού ευρωβουλευτή στον νομό, ο οποίος προ ημερών μετέβη στη Μεσσηνία.

*Nέο σχήμα δημιουργείται στην Αριστερά από τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Λαπαβίτσα και τον Κώστα Ήσυχο με τίτλο η «Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης». Θα εμφανιστεί στη ΔΕΘ. Αξιέπαινη η προσπάθειά τους, αλλά αν αρχίσουν να μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή, δε θα έχουν απήχηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος