FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/12/2020

Ημερομηνία: 09-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
kyriakos-mitsotakis

Το ανέλαβε εξ ολοκλήρου

Προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει από την κεντρική πλατεία του Πύργου ότι με το που θα εκλεγεί πρωθυπουργός, είναι προτεραιότητά του το ξεμπλοκάρισμα των εργασιών στην Πατρών-Πύργου. Χθες, απαντώντας στη σχετική αναφορά του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στο έργο, τονίζοντας ότι είναι ένα από τα έργα που η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του (το άλλο είναι ο ΒΟΑΚ). Επομένως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την έκβαση των χειρισμών που έχει κάνει ο υπουργός Υποδομών (ορθά κατά τη γνώμη μου) οπότε σε περίπτωση θετικής έκβασης του πιστώνουμε την επιτυχία, σε περίπτωση αρνητικής έκβασης του χρεώνουμε την αποτυχία.

Πρωινές Αιχμές

*Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγε οι αρχαίοι Έλληνες, δηλαδή ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου αποδεικνύεται όταν έχει εξουσία.

*Ο Καρβέλης το έχει πάει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ το άθλημα των Δημοσίων Σχέσεων. Ούτε υποψήφιος βουλευτής έτσι.

*Έρχονται ισχυρές βροχές, οπότε θα δούμε και το πρώτο τεστ ετοιμότητας των δήμων απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

*Αφού εκείνο το κτίριο του πρώην ειρηνοδικείου στην Ανδρίτσαινα δεν το αγοράζει κανένας εδώ και 7 χρόνια στους πλειστηριασμούς του ΤΑΙΠΕΔ, γιατί δεν το παραχωρούν δωρεάν στον δήμο;

*Όσο ο Βορίδης δεν προχωρά την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας, τόσο περισσότερο θα φουντώνει η διαμάχη Ηλείων-Αχαιών για το νερό στο φράγμα Πηνειού.

Το έθεσε ξανά

Σε κάθε συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, παρόντος και του πρωθυπουργού, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος θέτει το ζήτημα της Πατρών-Πύργου. Το ίδιο έκανε και χθες ο βουλευτής Ηλείας, προκειμένου το υπουργείο και η κυβέρνηση συνολικά να είναι σε εγρήγορση και να μην υπάρξουν άσκοπες καθυστερήσεις. Εντός των ημερών αναμένεται να συζητήσει το θέμα σε υπουργικό επίπεδο, μετά και τη σύγχυση που προκάλεσε η Βόζεμπεργκ με την ερώτησή της.

Σερί επαφών

Διαρκείς είναι οι επαφές του Μιχάλη Κατρίνη με εκπροσώπους της αγοράς στην Ηλεία, αφού η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι δύσκολη για την οικονομία. Τα οριστικά λουκέτα είναι πιθανά, η αύξηση της ανεργίας επίσης, για αυτό και ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ ακούει και καταγράφει τα προβλήματα των Ηλείων επαγγελματιών ώστε να προβεί στις ανάλογες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, με έμφαση στην ανισοκατανομή της ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Τηλε-ζύμωση

Τηλεδιάσκεψη με περίπου 50 στελέχη της παράταξής του είχε προχθές ο Απόστολος Κατσιφάρας. Η συζήτηση περιελάμβανε όλα τα θέματα της Περιφέρειας, μεταξύ αυτών και η Πατρών-Πύργου, για την οποία δεν είμαι σίγουρος ότι συμφώνησαν όλοι με όσα είπε περί ευθυνών. Από αυτά που πληροφορήθηκα, πάντως, ο πρώην περιφερειάρχης δεν δείχνει διάθεση να αποστασιοποιηθεί αλλά –με βάση τα τωρινά δεδομένα- να είναι ξανά υποψήφιος περ/ρχης το 2023. Βέβαια νωρίς είναι ακόμα, διότι συνήθως θέματα διαδοχής τίθενται μετά τη διετία.

Ψηλά το φυσικό αέριο

Το θέμα του φυσικού αερίου παρακολουθεί στενά ο Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα που θέλει προσεκτικούς χειρισμούς. Η Ελλάδα δεν έχει εμπειρία σε ανάλογο έργο στο παρελθόν, ενώ και στην Ευρώπη είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις τροφοδοσίας δικτύων διανομής πόλεων, του μεγέθους των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας με οδική μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η μεταφορά θα γίνεται με βυτία από τις μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης της Ρεβυθούσας και απαιτείται απόλυτη ακρίβεια σε όλα τα στάδια εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος τροφοδοσίας. Παράλληλα, ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τις επαφές για την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης από την Κόρινθο προς την Πάτρα, έργο που θα αλλάξει άρδην την ενεργειακή δυναμικότητα της Περιφέρειας.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Αναφορά στην Ηλεία

Αναφορά στην Ηλεία έκανε χθες ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, λέγοντας ότι του ζητήθηκε από τον διευθυντή του πενταθέσιου δημοτικού σχολείου Λάλα, Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο, να χρησιμοποιήσει την αφίσα που είχε ο ίδιος δημοσιεύσει τον περασμένο Μάρτιο εν μέσω του πρώτου κύματος της πανδημίας που είχε γονατίσει την Ιταλία. Ο κ. Μόσιαλος προφανώς και συμφώνησε ώστε η αφίσα, η οποία απεικονίζει μια νοσηλεύτρια να κρατά αγκαλιά την Ελλάδσα, να αναρτηθεί στην είσοδο του σχολείου, ως «αφίσα ευθύνης και ευαισθησίας, με τη γιατρό να κρατάει την Ελλάδα στα χέρια της […] προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα τους μαθητές μας, αναδεικνύοντας τα θετικά πρότυπα της κοινωνίας μας, τους ήρωες αυτής, που τόσο έχουμε ανάγκη, δίνοντας έμφαση στις έννοιες ‘ευθύνη’ και ‘καθήκον’».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος