FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/11/2020

Ημερομηνία: 09-11-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα τεστ του ΕΟΔΥ

Πέρασε στα «ψιλά», αλλά αξίζει να το ξαναγράψουμε. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πού ήρθε στο Κατάκολο, δεν έκανε τεστ στους 67 μετανάστες που φιλοξενήθηκαν προσωρινά στο ΑΕΝΑΟΝ. Τεστ έγιναν μόνο στους δύο συλληφθέντες Ουκρανούς, οι οποίοι βγήκαν καθαροί. Ρώτησα τον λόγο και μου είπαν ότι τεστ στους μετανάστες θα έκαναν μόνο αν εκδήλωναν ύποπτα συμπτώματα ή κάποιος από τους συλληφθέντες έβγαινε θετικός. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι μετανάστες ήταν ήδη στην Ελλάδα, οπότε δεν συνέτρεχε λόγος να τους γίνουν τεστ, σε αντίθεση με τους Ουκρανούς, που ήρθαν απέξω. Ομολογώ ότι δεν πολυκαταλαβαίνω το σκεπτικό του ΕΟΔΥ, αφού κανένας τελικά δεν ξέρει αν κάποιος από τους μετανάστες είχε κορονοϊό.

Πρωινές Αιχμές

*Πέντε κρούσματα κορονοϊού ήταν ο συνολικός απολογισμός από το γλέντι στην Αλιφείρα, καθώς προχθές βγήκαν άλλα δύο θετικά. Να προσέχουμε λίγο παραπάνω…

*Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα τι θα γίνει με τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου. Ο ένας ρωτάει τον άλλον και όλοι μαζί δηλώνουν άγνοια. Ο Καρβέλης και γενικά η 6η ΥΠΕ ακούει; Θα κάνει κάτι;

*Ελπίζω να μη βρουν ευκαιρία τώρα που είμαστε σε καραντίνα να κλείσουν τα πανεπιστήμια της Ηλείας με καμιά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το γράφω από τώρα, για να είμαστε ξηγημένοι.

*Ο Φαρμάκης το έχει στείλει το μήνυμά του προς το Πανεπιστήμιο Πατρών: να κοπούν τα παιχνιδάκια παρασκηνίου και να υπάρξει σεβασμός προς την Περιφέρεια, εφόσον το ίδρυμα ζητά χρηματοδότηση.

*κ. Αρχηγέ της Πυροσβεστικής, θα αργήσει πολύ ακόμα να επιστρέψει η πλατφόρμα στην ΠΥ Πύργου;

Πλήθος ευχών

Εκατοντάδες ευχές δέχθηκε χθες, τηλεφωνικά και διαδικτυακά, ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, για την ονομαστική του εορτή. Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και συνέχισε τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ με συνεντεύξεις και άρθρα, στηλιτεύοντας κυρίως την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με έμφαση στα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν.

Πρόβλεψη

Περίπου 50 κρούσματα σε 15 μέρες έχει η Ηλεία, όπως ανέφερε ο προγνώστης καιρού, Θοδωρής Κονδύλης, κάτι ππυ σημαίνει ότι πιθανότατα οι ενεργοί φορείς στο νομό είναι περίπου 450 (επί 9 ο πολλαπλασιασμός). Όπως εξηγεί, παρά την αυξητική πορεία των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, η Ηλεία διατηρεί την καλή επιδημιολογική της εικόνα συγκριτικά με την γενικότερη εικόνα της χώρας, ωστόσο  η εικόνα του τελευταίου 15θημέρου αντιστοιχεί στην δραστηριότητα του προηγούμενου 15θήμερου, δηλαδή στα μέσα Οκτωβρίου. Συνεπώς, θα πρέπει να περιμένουμε επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, ενώ το lockdown που ξεκίνησε σήμερα 7 Νοεμβρίου θα αρχίσει να φαίνεται μετά τις 25 του μήνα.

Νέο βιβλίο

Στις 19 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει –κορονοϊού επιτρέποντος- το νέο βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη, με τίτλο «Θα γίνω σκιά σου» από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στο τέταρτο βιβλίο της, η Πυργιώτισσα δημοσιογράφος και συγγραφέας αφηγείται μία αληθινή και πολύκροτη ιστορία με ανατροπές και ένα τέλος απρόβλεπτο, η οποία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

«Πράσινο» για αυτόνομο φορέα

Θετικά απάντησε το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην ερώτηση του Κώστα Τζαβάρα για την ίδρυση Αυτόνομης Μονάδας Διαχείρισης του Κυπαρισσιακού Κόλπου, προκειμένου. Σύμφωνα με τον νέο νόμο του Χατζηδάκη, μπορεί να τροποποιούνται ο αριθμός και η χωρική αρμοδιότητα των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Όσον αφορά το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, η τροποποίησή του θα εξεταστεί μόνον στην περίπτωση που θα προταθεί από τη νέα Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, η οποία είναι στο στάδιο της εκπόνησης, όπως και όλες οι μελέτες και τα Σχέδια Διαχείρισης για όλες τις περιοχές Natura 2000  της χώρας, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022. «Η διαχείριση του οικοσυστήµατος του Κυπαρισσιακού καθορίζει την περιβαλλοντική προστασία και την οικονοµική ανάπτυξη της Ηλείας, για αυτό θεωρώ ότι το υπουργείο θα υλοποιήσει το αίτημά μου το προσεχές χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ.

Η σκέψη στους ευάλωτους

Σε κατ΄οίκον περιορισμό μπήκε από προχθές, μετά την επίσκεψη Αραχωβίτη στην Ηλεία, ο Διονύσης Καλαματιανός, μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ και αναπλ. τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότ η σκέψη του είναι προς όσους πλήττονται βάναυσα, όπως οι επαγγελματίες που δεν ξέρουν εάν θα καταφέρουν να μείνουν δραστήριοι μετά και από αυτή την παύση, όσοι έχουν ήδη μηδενικό εισόδημα ήδη από το πρώτο καθολικό κλείσιμο, οι εργαζόμενοι που βλέπουν τις απολαβές τους να μειώνονται, τα δικαιώματά τους να ισοπεδώνονται και την ανεργία να τους χτυπά την πόρτα, οι παραγωγοί που ήδη έχουν πληγεί από το πρώτο lockdown και τώρα βρίσκονται σε πλήρη ανασφάλεια, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση, οι άνεοργοι και όλες οι ευάλωτες ομάδες που δυσκολεύνταν και πριν από τον κορονοϊό, αλλά και οι ηλικιωμένοι και μοναχικοί ταξιδιώτες της ζωής, που θα βυθιστούν στη μοναξιά τους.

Ιδρύει ιππικό κέντρο

Ιππικό Κέντρο ιδρύει ο Δήμος Πηνειού σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το ντόπιο άλογο και ιδιαίτερα η φυλή Ανδραβίδας. Το υπό μελέτη έργο «Ιππικό Κέντρο  Δήμου Πηνειού» αφορά στην δημιουργία υποδομών  σε τεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου Πηνειού έκτασης  περίπου 15 στρεμμάτων. Ήδη έχει κατατεθεί το  Τεχνικό Δελτίο για την σύνταξη μελέτης. Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Οι κλιματολογικές συνθήκες της εύφορης πεδιάδας του Δήμου Πηνειού σε συνδυασμό με την πείρα των κατοίκων στην εκτροφή των αλόγων, αλλά κυρίως η αγάπη τους προς αυτά δημιουργεί την ανάγκη για την κατασκευή ενός σύγχρονου Ιππικού Κέντρου στο Δήμο Πηνειού. Πρόκειται για νέο έργο που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει υπαίθρια ιπποδρόμια έκταση , περιφερειακό διάδρομο περιπάτου, αποθήκες για τροφές αλόγων, πεταλωτήριο χώρο παρακολούθησης θεατών και όλες τις άλλες υποδομές για ένα σύγχρονο Ιππικό Κέντρο. Δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας που έχει μεγάλη ιστορία, αλλά συνεργατικά». Προ ημερών πραγματοποιήθηκε στη Λάκκα Σισίνη με πρωτοβουλία του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Πηνειού σχετική εκδήλωση όπου εκτροφείς αλόγων από το Δήμο έφεραν τα άλογά τους για να τα δει ο καταξιωμένος κριτής διεθνούς αναγνώρισης Στέλιος Μακαρίτης. Όλοι οι ιπποπαραγωγοί δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων