FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/08/2021

Ημερομηνία: 09-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το πρώτο δέντρο στα καμένα της Ολυμπίας!

Το πρώτο δέντρο στα καμένα της Αρχαίας Ολυμπίας, φύτεψαν συμβολικά δύο 15χρονα παιδιά. Ο Βασίλης Παπαϊωάννου και ο Γιώργος  Γαλάνης, μια φωτογραφία που έγινε viral σε όλο το διαδίκτυο καθώς δύο έφηβοι μπολιάζουν την καμένη γη με την ελπίδα!

“Παρακαλούμε μην μας το πειράξετε, θέλουμε να θυμόμαστε αυτήν την ημέρα που είναι και Μεταμόρφωση του Σωτήρος!”

Να παραχωρηθεί από την Εθνική Τράπεζα για την φιλοξενία πυροπλήκτων

Μεγάλη ανάγκη για να καταλύσουν για κάποια βράδια, υπάρχει για πολλούς πυρόπληκτους από τα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας που έχουν αφήσει τα σπίτια τους μετά τις εκκενώσεις που έγιναν για προληπτικούς λόγους. Ο Σύλλογος ξενοδόχων της Αρχαίας Ολυμπίας έχει τεθεί στη διάθεση του δήμου σύμφωνα με δήλωση που είχε κάνει στην Πρωινή ο πρόεδρος, ωστόσο εμείς θα προτείναμε στον δήμο μια λύση. Να αιτηθεί από την Εθνική Τράπεζα που έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε κατάσχεση του πεντάστερου ξενοδοχείου ΆΡΤΙ να το παραχωρήσει σε αυτήν την έκτακτη ανάγκη για την ολιγοήμερη φιλοξενία πυρόπληκτων της περιοχής. Είναι μια καλή ευκαιρία, να δείξουν και τα τραπεζικά ιδρύματα την κοινωνική τους αλληλεγγύη και την ευαισθησία τους σε τούτες τις δύσκολες για τον τόπο στιγμές.

Παρέμβαση Καραθανασόπουλου

Τηλεφωνική παρέμβαση στον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) Σπήλιο Λιβανό είχε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος για τα σοβαρά και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στις πυρόπληκτες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι στις πληγείσες περιοχές οι κτηνοτρόφοι έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού, υπάρχει ανάγκη για άμεση προμήθεια ζωοτροφών μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα για βόσκηση  και οι ζωοτροφές που είχαν οι κτηνοτρόφοι καταστράφηκαν ενώ τα ζώα αυτή τη στιγμή παραμένουν σταβλισμένα.

Ο Κ. Λιβανός  απάντησε ότι αμέσως μόλις αντιμετωπισθούν οι πυρκαγιές θα δοθούν κονδύλια σε κάθε περιφερειακή Ενότητα για την αγορά ζωοτροφών.

Η κατάσταση είναι επείγουσα. Δεν μπορούν να περιμένουν να σβήσουν οι πυρκαγιές για να φάνε τα ζώα. Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να δοθούν άμεσα ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους.

Ζωοτροφές για τα ζώα στα καμένα

Πέρα από την τεράστια προσφορά προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, υπάρχει και ένα κύμα προσφοράς και φροντίδας για τα ζώα, παραγωγικά και οικόσιτα στα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας , καθώς πάσχουν από νερό και έλλειψη ζωοτροφών, γιατί δεν έμεινε τίποτα πράσινο να τραφούν!

Και βεβαίως πέρα από αυτά που κατάφεραν να βγουν ζωντανά από τις φλόγες, πολλά κάηκαν είτε από τη φωτιά, είτε έπαθαν ασφυξία από τις υψηλές θερμοκρασίες που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Μέλη φιλοζωικών εθελοντικών ομάδων αλλά και πολίτες με ξεχωριστές ευαισθησίες, έχουν μεταβεί στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα για να βοηθήσουν, μεταφέροντας ζωοτροφές και σανό και στην προκειμένη περίπτωση η αλληλεγγύη προς του κτηνοτρόφους της Ηλείας είναι συγκινητική πραγματικά.

Ψίχουλα στα Δασαρχεία για αντιπυρική προστασία!

Μια λίστα με τα χρήματα που ζήτησαν και τελικώς τα ποσά που πήραν τα Δασαρχεία της Ηλείας  για έργα πυροπροστασίας το 2021 από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ανάρτησε στα social media ο Κώστας Διαμαντόπουλος όπου φαίνεται καθαρά ότι πήραν μόλις το 1/10 από τα κονδύλια που αιτήθηκαν.  Κι όπως λέει κι ο ιδιος  «Τα συμπεράσματα δικά σας..,»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος