FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/07/2021

Ημερομηνία: 09-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μέσω Αρχ. Ολυμπίας διαφημίζεται το Παν/μιο Πατρών!

Διάβασα χθες το άρθρο που δημοσίευσε στην αμερικανική εφημερίδα Washington Times ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Διονύσης Μαντζαβίνος, σχετικά με τον μετασχηματισμό της διεθνούς θέσης του ιδρύματος μετά την πανδημία. Ξέρετε τι μου έκανε εντύπωση; Ότι σε ένα σημείο γράφει «
Οι επισκέψεις στο Παν/μιο Πατρών μπορούν εύκολα να συνδυάσουν τη θρυλική ελληνική φιλοξενία με το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως η Αρχαία Ολυμπία και οι Δελφοί»! Όπως καταλάβατε, το Παν/μιο Πατρών, για να διαφημιστεί στο εξωτερικό, επικαλείται την Αρχαία Ολυμπία για να δελεάσει τους επισκέπτες. Στο εσωτερικό, την έχει για πέταμα.  Εγώ προτείνω να γράψει ο πρύτανης «είναι τόσο σπουδαίος τόπος για μας η Αρχαία Ολυμπία, που το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν θέλει ούτε ένα τμήμα του εκεί. Ζήτω η Πάτρα»!

Καυστικός

Το δικό του σχόλιο έκανε για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα πεπραγμένα στην Ηλεία ο συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος. «Δύο χρόνια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας: 1) Στις καλένδες ο δρόμος Πάτρα-Πύργος 2) Κατάργηση των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας 3) Πλήρης απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας (νοσοκομεία) 4) Πλήρης απαξίωση και του συνόλου του σιδηροδρομικού δικτύου… και συνεχίζουμε. Πιάσαμε πάτο και κινδυνεύουμε να πάμε και παρακάτω», έγραψε.

Επιτροπή Ισότητας

O πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, Αντώνης Πατρινός, ορίστηκε πρόεδρος της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του δημοτικού συμβουλίου που θα διαμορφώσει προτάσεις και σχέδια δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο και θα συνεργαστεί και με άλλες δομές για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. H θέση, όπως και για όλα τα μέλη της Επιτροπής, είναι αμισθί.

Διόρθωση

Με αφορμή την προχθεσινή άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Κατακόλου, η πρόεδρος του τοπικού Επαγγελματικού Συλλόγου, Αναστασία Νικολοπούλου, μας ενημέρωσε ότι οι δηλώσεις της δεν αποτυπώθηκαν σωστά από την πλευρά μας στο σχετικό ρεπορτάζ, για αυτό και διορθώνουμε. «Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι για ποιο λόγο, μετά από τόσους αγώνες και τόσες προσπάθειες που έχουμε κάνει, δεν ελήφθη μέριμνα ώστε να δέσει το κρουαζιερόπλοιο στην κεντρική προβλήτα, τόσο για την ίδια την εξυπηρέτησή του όσο και για την τοπική αγορά του Κατακόλου», ανέφερε προσθέτοντας ότι κανένα πλοίο δεν «δένει» όπου θέλει αυθαίρετα, διότι αυτή η διαδικασία ρυθμίζεται από τη νομοθεσία.

Δεξαμενή στο Κρυονέρι

Τοποθετήθηκε χθες στο Κρυονέρι Φιγαλείας η δεξαμενή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός. Παρών κατά τη μεταφορά και την εγκατάσταση της δεξαμενής ήταν ο διοικητής της ΠΥ Πύργου, Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, μαζί με πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου και του ΠΚ Κρεστένων και το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως. Με την τοποθέτηση της δεξαμενής, η Πυροσβεστική αποκτά ένα ακόμα εφόδιο, που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στη νότια ορεινή Ηλεία.

Τεχνικό πρόβλημα στα SMS

Τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων των ράπιντ τεστ με προσωπικό SMS στα κινητά όσων συμμετείχαν, παρουσιάστηκε χθες και σύμφωνα με την ενημέρωση κλιμακίου του ΕΟΔΥ, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρούν στην έκδοση της βεβαίωσης μέσα από το COV.GR. Θα χρειαστούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας βρέθηκε χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλο, το Δήμαρχο Ήλιδας Γ. Λυμπέρη και τον αναπλ. δήμαρχο Α. Παπαδάκο. Μαζί τους ήταν και ο Νομικός Σύμβουλος της 6ης ΥΠΕ κ. Λεπίδας και σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε άντρες επισκέφθηκαν «αστραπή» το κτίριο της νέας πτέρυγας της νοσηλευτικής μονάδας. Τι ακριβώς έκαναν ή τι συζήτησαν δεν το ξέρω, το σίγουρο όμως είναι, όπως λένε οι πληροφορίες μου, ότι στην Αμαλιάδα το… σίριαλ «επανεκκίνησης» προκαλεί πλέον εκνευρισμό και οι ανεκπλήρωτες χρόνια τώρα υποσχέσεις έχουν κουράσει…

*Για τη NM Κρεστένων, πάντως, η θέση έχει «κλειδώσει» για συγκεκριμένο πρόσωπο, αυτό που σας έγραψα προχθές. Γιατρός με καταγωγή από την περιοχή.

*Έφτασαν τα 24 χθες τα κρούσματα κορονοϊού στην Ηλεία, ξεπερνώντας πλέον αθροιστικά τα 100 τις τελευταίες ημέρες. Ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών είναι 10,45. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες στο Νοσοκομείο.

*Καλά τα γκάλοπ που διαβάζουμε, αλλά εγώ ξέρω ότι την Αχαΐα την έχει χάσει η Φώφη, κυρίως προς Ανδρουλάκη, ενώ και η Ηλεία αρχίζει να «γέρνει» προς τα κει.

*Μπορεί η επίσκεψη Παππά στην Ηλεία να ήταν συντομότερη σε σχέση με την προηγούμενη, όμως τα περισσότερα στελέχη της Νομαρχιακής κινητοποιήθηκαν παρότι ήταν δύσκολη και η μέρα και η ώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος