FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/06/2021

Ημερομηνία: 09-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα δημόσια ΙΕΚ ως «χάρη» στην Ηλεία

Δημοσιεύτηκε χθες το ΦΕΚ με το μηχανογραφικό που περιλαμβάνει τα δημόσια ΙΕΚ της χώρας. Όλα κι όλα, η Κεραμέως το ΄πε και το ‘κανε. Και ο Πύργος και η Αμαλιάδα θα έχουν δημόσια ΙΕΚ και θα δέχονται φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Κι όχι μόνο, αυτό αλλά συμπεριέλαβε και τα Λεχαινά. Αφήνοντας το χιούμορ στην άκρη, προφανώς και είναι στη σωστή κατεύθυνση ένα μηχανογραφικό με δημόσια ΙΕΚ, προκειμένου να τα αναδείξει ως μια αξιόπιστη επιλογή για τους απόφοιτους Λυκείου. Μόνο που μας παρουσίασε αυτή τη διαδικασία, που ήταν αυτονόητη και δρομολογημένη, ως «αντάλλαγμα» για το λουκέτο στα ΑΕΙ. Δηλαδή μας εμφάνισε αυτό που ούτως ή άλλως θα γινόταν, ως «χάρη» στην Ηλεία. Συνολικά η Ηλεία θα δεχθεί 105 εισακτέους στα 8 ΙΕΚ. Τα δύο είναι στον Πύργο, τα δύο στα Λεχαινά και τα τρία στην Αμαλιάδα. Μακάρι να αναβαθμιστούν, πρώτα από όλα για τα ίδια τα παιδιά, όμως είναι πολύ άσχημο να μας το παρουσιάζει η υπουργός Παιδείας ως έξτρα «δώρο» στον νομό.

Επαφές

Αυξημένα είναι τα ταξίδια του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να διευθετήσει ή να προωθήσει ζητήματα του νομου. Χθες μετέβη στην Πάτρα για να συμβάλει στην ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τον νέο Εσωτερικό οργανισμό της Περιφέρειας, ενώ προ ημερών ταξίδεψε στην Αθήνα για επαφές σε υπουργεία. Έχω την αίσθηση ότι λίαν συντόμως θα ανακοινώσει κάτι σημαντικό.

Ενεργός

Σε εγρήγορση είναι ο –πάντα δραστήριος- αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχ. Ολυμπίας,  Βασίλης Αρβανίτης, καθότι έρχεται καλοκαίρι. Σε συνεργασία με τους προέδρους συντονίζει τις εργασίες αντιπυρικής θωράκισης, ενώ πρόσφατα συνέβαλε στην εγκατάσταση σταθμού αναμετάδοσης τηλεοπτικού  σήματος προς την Νεράιδα.

Εμπιστοσύνη

Αυξημένες είναι οι αρμοδιότητες του Γιώργου Καραστέργιου το τελευταίο διάστημα, καθώς συνοδεύει σχεδόν παντού τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, δείγμα της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και δ/ντής του Πολιτικού γραφείου του δημάρχου είναι παρών πρωί βράδυ και –το σημαντικότερο- δέχεται την κριτική με χαμόγελο και ψυχραιμία. Κάποια στιγμή θα το σχολιάσω πιο αναλυτικά.

Έκλεισε η Τράπεζα Αττικής

Ένα ακόμα λουκέτο σε τραπεζικό υποκατάστημα του Πύργου μπαίνει σύντομα, καθώς η Τράπεζα Αττικής ανακοίνωσε και επίσημα ότι στις 18 Ιουνίου ολοκληρώνεται η λειτουργία του. Εφεξής οι πελάτες της θα εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Πάτρας, στο οποίο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες του.

Ερωτηματικά

Σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν από την ανακοίνωση – απάντηση, της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου Αναστασίας Βασιλείου, σχετικά με την θνητότητα στη ΜΕΘ covid-19.  Το ποσοστό που δίνεται, δεν προκύπτει ότι αναφέρεται στη ΜΕΘ covid-19 καθώς μιλά για θνητότητα στη «ΜΕΘ» (σκέτο) του Νοσοκομείου Πύργου. Πουθενά δεν υπάρχει ακριβής αριθμός νοσηλευόμενων, αριθμός θανάτων εντός της μονάδας ή ασθενών στην κλινική covid-19 που προέρχονται από τη ΜΕΘ covid-19. Ας μας πει η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας πως ακριβώς προκύπτει το 63% θνητότητας; Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά…

Του Soloup

Πρωινές Αιχμές

*Μέχρι και χθες οι γιατροί των Κέντρων Υγείας δεν είχαν λάβει νέα απόφαση του Καρβέλη για τις εφημερίες, οπότε προς το παρόν ισχύουν οι μηνιαίες μετακινήσεις των 4+8 γιατρών. Στο περιθώριο της επίσκεψης Κοντοζαμάνη, ο Καρβέλης μας είπε ότι θα εγκρίνει τη νέα πρόταση. Για να δούμε…

*Μαθαίνω ότι σχεδιάζει μείωση του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών ο Χρυσοχοΐδης. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι μάλλον θα μείνουν 50 ή 55 οι ταξίαρχοι, από 65 που είναι σήμερα.

*Με αυτά που βλέπω σε Ηλεία και Αχαΐα, θεωρώ ότι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ είναι πιο κομβικές από όσο πίστευα για τα «χρίσματα» στην αυτοδιοίκηση. Αν δηλαδή εκλεγεί ο Λοβέρδος ή ο Ανδρουλάκης, προβλέπεται αλλαγή γενιάς σε τουλάχιστον έναν δήμο της Ηλείας και στην Περιφέρεια. Περισσότερα εντός των ημερών.

*Για τον Ανδρέα Λοβέρδο πάντως έχω μάθει ότι έχει πυκνώσει τις τηλεφωνικές επαφές του με οικονομικούς και παραγωγικούς εταίρους στην Ηλεία.

*O Φαρμάκης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα τον έχει φτιάξει τον πυρήνα του ψηφοδελτίου, μη σας πω και τα δύο τρίτα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος