FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/04/2021

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ήρθαν τα τεστ στα φαρμακεία της Ηλείας

Σε συσκευασίες  των 25 τεμαχίων  έφτασαν  χθες τα πρώτα selftest και  στα φαρμακεία της Ηλείας και τώρα οι φαρμακοποιοί καλούνται να τα  μοιράσουν σε ατομικές συσκευασίες  για να αρχίσουν να τα παραδίδουν σε μαθητές και καθηγητές που ήδη έχουν αρχίσει να προσέρχονται για να τα προμηθευτούν. Στη συνέχεια, όταν θα κάνουν το τεστ, θα πρέπει να μπουν στη σχετική πλατφόρμα να δηλώσουν  αν ήταν θετικό ή αρνητικό και να εκτυπώσουν την βεβαίωση για το σχολείο. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος  επιβεβαίωσε ότι τα φαρμακεία του νομού παρέλαβαν  χθες τα selftests και βρίσκονται  στη διαδικασία να τα χωρίσουν. Συνιστά  ωστόσο στους δικαιούχους να προμηθευτούν τα selftests ώρες που τα φαρμακεία είναι ανοιχτά και να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα ή διανυκτερεύοντα γιατί θα προκύψει θέμα επάρκειας, δεδομένου ότι σε όλα τα φαρμακεία έχουν δώσει την ίδια ποσότητα, δηλαδή 75 τεστ σε πρώτη φάση και στην συνέχεια όταν τελειώσουν θα αντικατασταθούν. Να σημειώσουμε ακόμα  όπως είπε και ο πρόεδρος ότι δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο το πόσα τεστ δικαιούται ο κάθε μαθητής την εβδομάδα. «Εμείς γνωρίζαμε ότι αντιστοιχεί ένα τεστ σε κάθε μαθητή την εβδομάδα, στη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας όμως είπαν για δυο τεστ σε κάθε μαθητή την εβδομάδα. Περιμένουμε διευκρινίσεις…», ανέφερε.

Καυστικός

Με έναν έξυπνο παραλληλισμό καυτηρίασε τις ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία της Ηλείας ο δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, Μισέλ Αμπου-Χάντμπα. Όπως έγραψε, ο αριθμός των Βουλευτών μας (5) είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των Παθολόγων (4 και προσεχώς λιγότεροι) που υπηρετούν στο Γενικο Νοσοκομείο Πύργου. «Η κατάσταση στην Ηλεία με τα κρούσματα είναι τρομακτική. Το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου έχει γεμίσει, ιατροί δεν υπάρχουν  και με την ανηφόρα που έχουν πάρει τα κρούσματα η κατάσταση είναι οριακή. Με δύο λόγια ο Θεός να βάλει το χέρι του», σχολίασε.

Κριτική

Κριτική στον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, άσκησε ο επικ. της μείζονος μειοψηφίας, Διον. Μάλλιαρης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, καθώς του καταλόγισε «ολισθηρή και επικίνδυνη πορεία, μικροπολιτική τακτική,  υπόγειες παρεμβάσεις, συνεχή και ασύστολα ψεύδη του, αλλά και πλήρη ανικανότητα να ασκήσει διοίκηση», με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση για τον σύνδεσμο «Ηρακλής» και τα έργα στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Δηκτική

Την απόφαση επαναλειτουργίας σχολίασε η εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, Αλεξία Λιάγκουρα, επισημαίνοντας ότι θα γίνει 10 μέρες μάθημα μέχρι τις διακοπές του Πάσχα και ότι οι μαθητές ιδιαίτερα της Γ’ Λυκείου θα πάνε, θα χαιρετηθούν και θα φύγουν, υπογραμμίζοντας πόσο ειρωνικό ακούγεται ότι ανοίγουν τα Λύκεια επειδή πλησιάζουν οι Πανελλαδικές. Παράλληλα, υπενθύμισε πως οι καθηγητές παραμένουν ανεμβολίαστοι και περιμένουν τα λοιπά των δόσεων, οι βαμβακοφόροι στυλεοί έρχονται χύμα στα φαρμακεία και έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας κάποιοι από την επιτροπή διαχωρίζουν δημοσίως τη θέση τους! «Οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς περιμένουν ένα θάμα!» επισήμανε.

Ευκαιρία για την Ηλεία

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρά σύντομα στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάρτιση των πρώτων 50 τοπικών πολεοδομικών σχεδίων έως τον Ιούνιο. Το έργο θα συμπεριλάβει περί τις 800 δημοτικές ενότητες και θα ανατεθεί σε ιδιώτες μέσα από τέσσερις ομάδες αναθέσεων. Την εποπτεία αυτού του δύσκολου εγχειρήματος θα έχει ο Αμαλιαδίτης στην καταγωγή γενικός γραμματέας του ΥΠΕΝ, Ευθύμιος Μπακογιάννης, οπότε δεν πρέπει η Ηλεία να χάσει κι άλλη ευκαιρία. Ο κ. Μπακογιάννης έχει γνώση των ιδιαιτεροτήτων του νομού, ειδικά στο παραλιακό μέτωπο, οπότε θα πρέπει να επιδιώξουμε τη συνεργασία μαζί του μπας και βάλουμε τάξη στη σημερινή άναρχη κατάσταση.

Σφάλμα ή τους ξέφυγε;

Σε τεχνικό σφάλμα απέδωσε το ΥΠΕΣ το Banner EKΛΟΓΕΣ 2021 που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών. «Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου» καταλήγει η ανακοίνωση, αλλά άντε να το πιστέψεις! Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε για μία ακόμα φορές στην προχθεσινή του συνέντευξη, αλλά όλα θα τα κρίνουν η πανδημία και τα γκάλοπ. Τα Αιχμηρά επιμένουν στην εκτίμησή τους: κάλπες άνοιξη ή φθινόπωρο του 2022.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Σύντομη στιχομυθία είχαν στο fb ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς, με τον προκάτοχό του, Γιώργο Χήνο, με αφορμή μια ανάρτηση του δεύτερου για τη δολοφονία του άλλοτε δ/ντή της Βραδυνής, Τζώρτζη Αθανασιάδη. Τον διάλογο επιδοκίμασαν ο τομεάρχης Ηλείας της ΝΔ, Γ.Κακούρης, και ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Διον. Παναγιωτάρας. Λέτε να τον «επαναπατρίσουν» τον Χήνο;

*Επιμένει στις συνεντεύξεις του ο Μητσοτάκης για την εξάντληση της τετραετίας, αποκλείοντας εκ νέου το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Ο Τσίπρας, πάντως, δεν πείθεται, και προεξοφλεί πρόωρες εκλογές διαπιστώνοντας «ραγδαία κυβερνητική φθορά». Η δικιά μας η εκτίμηση είναι είτε άνοιξη του 2022 είτε φθινόπωρο του 2022.

*Το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, θα καθορίσει –ή και θα καθαρίσει, το ίδιο κάνει- το τοπίο και για τις αυτοδιοικητικές του 2023, ειδικά για την κάλπη της Περιφέρειας.

*Ετεροχρονισμένο αλλά άξιο σχολιασμού: έξυπνη η πρωταπριλιάτικη ανάρτηση του Κοροβέση για πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα. Μπορεί να φαίνεται ότι το «έκαψε», αλλά σίγουρα μέτρησε αντιδράσεις διότι αρκετοί τσίμπησαν.

*Συνεχίζει σε nonstop ρυθμό ο Γιώργος Καραστέργιος, αποφεύγοντας μάλιστα τα λάθη του παρελθόντος και αδιαφορώντας για τα «φίλια» πυρά.

*Κόντρα μεταξύ Σημίτη και Καραμανλή μέσω ανακοινώσεων για τα ελληνοτουρκικά. Πότε επιστρέψαμε στο 2000 και δεν το πήρα χαμπάρι;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος