FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/02/2021

Ημερομηνία: 09-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Έγκριση για τέσσερα νέα έργα

Θετικά απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, στο αίτημα του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την ένταξη τεσσάρων νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2021 (ΣΑΕΠ 001) με τα αντίστοιχα οικονομικά τους στοιχεία. Πρόκειται για την αποκατάσταση κατολισθήσεων στους επαρχιακούς δρόμους Πύργου-Οινόης, Σιμόπουλου-Ανθώνα και Χελιδόνι-Κρυονέρι, ύψους 4 εκατ. ευρώ, τη βελτίωση της ΕΟ Γαστούνης-Βαρθολομιού-Κυλλήνης, ύψους 5 εκατ. ευρώ, την επέκταση της γέφυρας στο «Κόκκινο Σπήλαιο» στην ΕΟ Ανδρίτσαινας-Μεγαλόπολης, ύψους 300.000 ευρώ, και την αποκατάσταση στην ΕΟ Καρούτες-Λατζόι-Αρβανίτη-Σόπι-Χειμαδιό, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Δύσπιστος

Δύσπιστος εμφανίστηκε ο πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κ. Διαμαντόπουλος, για την έκβαση της προκήρυξης 16 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού σε Πύργο και Αμαλιάδα. Διακινδυνεύοντας πρόβλεψη, ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη που θα προκύψουν θα είναι περιορισμένα, συνυπολογιζομένης της περιορισμένης διαθεσιμότητας σε ειδικότητες όπως η Παθολογία, την κάλυψη των θέσεων από ήδη υπηρετούντες, τις αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις και κυρίως τις σημαντικές απώλειες (11) από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα… και με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξουν κι άλλες. Παράλληλα, ζήτησε από την 6η ΥΠΕ να ενημερώσει για την έκβαση των προηγούμενων προκηρύξεων.

Εγκρίθηκε

Κανονισμό λειτουργίας απέκτησε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, καθώς η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Χάρη Σπηλιόπουλου εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Σπηλιόπουλος προσάρμοσε το πλαίσιο του ΥΠΕΣ στα δεδομένα του δήμου, προκειμένου να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια για την τουριστική ανάκαμψη στη μετα-κορονοϊό εποχή.

Αναβάθμιση

Γενικός Γραμματέας στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομολόγος και μέχρι πρότινος οικονομική επόπτρια Εύη Βεργοπούλου. Είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος από την Ηλεία αναλαμβάνει μια τέτοια θέση σε ένα… γενικώς πατρινοκεντρικό όργανο.

Ευχαριστίες για το Μουσικό Σχολείο

Τα στελέχη των Κτιριακών Υποδομών ευχαρίστησε με ανάρτησή του ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, για τη συμβολή του στη δημοπράτηση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. «Η πίστη μας σε αυτό το έργο έφερε καρπούς σε χρόνο ρεκόρ! Ευχαριστώ από καρδιάς τον Θανάση Γιάνναρη, πρόεδρο των ΚΤΥΠ, τον Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, γενικό διευθυντή, για όσα έκαναν και όσα κάνουν για την ταχύτατη εκτέλεση αυτού του έργου! Περιφέρεια, Δήμος, ΚΤΥΠ, έπραξαν το καθήκον τους στο ακέραιο!», έγραψε ο κ.Μαρίνος.

Συνεχίζει την παράδοση

Με ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό έργο ασχολείται αυτήν την περίοδο ο ζωγράφος Χρίστο Χάσα από την Αμαλιάδα, που για μια ακόμα φορά αποδεικνύει το τεράστιο ταλέντο του, καθώς ανέλαβε να ζωγραφίσει τα ταβάνια ενός νεοκλασικού κτιρίου στην Ανδραβίδα!

Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι με τα πινέλα του κάνει μικρά θαύματα και μάλιστα όπως ο ίδιος λέει, νοιώθει πολύ περήφανος γιατί με τηνέα του καλλιτεχνική δουλειά, νοιώθει ότι συνεχίζει την παράδοση. Κι έτσι είναι! Και σίγουρα τα ζωγραφιστά ταβάνια διά χειρός ΚρίστοΧάσα, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους καλλιτέχνες άλλων εποχών…

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Αποφάσεις εκ νέου θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως για το τεχνικό πρόγραμμα και την τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ Ηλείας, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση λόγω μη νόμιμης σύνθεσης του προεδρείου. Το πρόβλημα ήταν ότι η απόφαση ελήφθη λόγω μη ύπαρξης αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, καθότι είχε ήδη διαγραφεί ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παναγόπουλος με απόφαση της πλειοψηφίας.

*Δεκτό έγινε από το ΣτΕ το αίτημα του δήμου Πύργου να συζητηθεί σε «πιλοτική δίκη» η προσφυγή για την επίμαχη εργολαβία, οπότε η υπόθεση «φεύγει» από το Εφετείο. Προσεχώς περισσότερα.

*Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ συνδέονται άμεσα με το ποιος θα είναι υποψήφιος περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας το 2023. Πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

*Μια και αναφέρθηκα στην Περιφέρεια, ο πρώτος συνδυασμός που αναμένεται να δεχθεί κρούση για συνεργασία –από μεγαλύτερο συνδυασμό- είναι πιθανότατα η Οικολογική Δυτική Ελλάδα.

*Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους ηθικής και δεοντολογίας, δεν θα σχολιάσουμε κάτι ούτε θα κάνουμε πρόβλεψη, για να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνουμε υπέρ κάποιου εκ των δύο υποψηφίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος