FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 08/09/2021

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Καίει» η σταφίδα

Η υπόθεση της σταφίδας αναμένεται να κυριαρχήσει εκ νέου στη δημόσια συζήτηση το προσεχές χρονικό διάστημα, αφού ήδη έχουν κατατεθεί πολλές ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η πιο ενδιαφέρουσα πάντως είναι του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος αποδίδει με ουδετερότητα και μακριά από τοπικισμούς την ευθύνη για τα «αποθέματα» που έχει η Παναιγιάλειος Ένωση. Όχι τίποτα άλλο, γιατί σε πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο προ μηνών είδαμε αιρετούς να βάζουν πλάτη προκρίνοντας λύση που ευνοεί εντελώς συμπτωματικά μόνο αυτούς που έχουν τα αποθέματα και αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβίσει τους Ηλείους σταφιδοπαραγωγούς, επηρεάζοντας την τιμή καθοριστικά. Περιμένω να δω τι θα πράξει τελικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που εκλέγεται και σε νομό της Δυτικής Ελλάδας.

Προκήρυξη

Δημοσιεύτηκε χθες, η προκήρυξη για την Προμήθεια Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας για τις ανάγκες της Π.Ε. Ηλείας προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Η απόκτηση της, αποτελεί πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε εκφράσει την πρόθεση για την προμήθεια της δικής μας ως Περιφερειακής Ενότητας, κινητής μονάδας, η οποία και θα είναι πάντα διαθέσιμη για την διενέργεια εθελοντικών αιμοδοσιών, συνδράμωντας το σημαντικό έργο που επιτελεί η Υπηρεσία Αιμοδοσίας.

Αναγνώριση

Ο Μητσοτάκης «θυσίασε» Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά ως υπεύθυνους για τη διαχείριση της πυρκαγιάς. Δεν έκανε όμως το ίδιο και με τον Ηλείο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς τον διατήρησε στη θέση του και τον έχρισε για μερικές ημέρες υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει την προσπάθειά του και προφανώς δεν τον θεωρεί εξίσου υπεύθυνο με τους δύο προαναφερθέντες.

Δηκτικός

Με καυστικό τρόπο σχολίασε χθες την τοποθέτηση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας ο Διονύσης Καλαματιανός κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι του πήρε δύο εβδομάδες του πρωθυπουργού να βρει το κατάλληλο πρόσωπο, σχολιάζοντας το ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός. «Δεν βρήκε κάποιον από εσάς όχι γιατί στέρεψε η δεξαμενή άξιων στελεχών στην παράταξή σας, αλλά γιατί θέλει να ρίξει την ευθύνη μελλοντικής αποτυχίας στην Πολιτική Προστασία σε κάποιον έξω από εσάς», ανέφερε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ!

Ικανοποίηση και πρόταση από Τζαβάρα

Την ικανοποίησή του για την προκήρυξη 15 θέσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών στα νοσοκομεία της Ηλείας εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη. Ο Ηλείος βουλευτής τόνισε αφενός ότι η Κυβέρνηση αποδεικνύεται συνεπής ως προς τις εξαγγελίες της για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων και αφετέρου ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας κατανεμήθηκαν οι περισσότερες θέσεις από κάθε άλλο νοσοκομείο της περιοχής και μάλιστα σε ειδικότητες αιχμής, όπως οι Παθολόγοι και οι «Εντατικολόγοι». Ο Κώστας Τζαβάρας έλαβε από τον νέο υπουργό Υγείας τη διαβεβαίωση ότι η στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό αποτελεί προτεραιότητά του, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η υπογραφή της προκήρυξης είναι η πρώτη απόφαση που έλαβε ως υπουργός Υγείας ο κ. Πλεύρης. Από την πλευρά του, ο Ηλείος βουλευτής τον ευχαρίστησε για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και υπογράμμισε την ανάγκη να νομοθετηθούν επιπλέον κίνητρα, προκειμένου να προκύψει ισχυρό ενδιαφέρον από τους γιατρούς της χώρας και να μην αποβεί και αυτή η προκήρυξη άγονη. Ο κ. Πλεύρης κατανόησε τη σημασία της πρότασης και δεσμεύτηκε ότι θα το συζητήσει με τους συνεργάτες του, ώστε να κατατεθεί σχετική τροπολογία σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν στη Βουλή. «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι έπειτα από εισήγηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, που επέδειξε ευαισθησία για την Ηλεία, ο νέος υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, χωρίς να χάσει χρόνο, υπέγραψε άμεσα την προκήρυξη μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 15 θέσεις για τις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας, οι περισσότερες από κάθε άλλο νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το ότι προκηρύχθηκαν θέσεις σε ειδικότητες ζωτικές για τη λειτουργία των νοσοκομείων, όπως οι Παθολόγοι ή οι λεγόμενοι “Eντατικολόγοι”. Παράλληλα, επισήμανα στον Υπουργό την ανάγκη νομοθέτησης κινήτρων που συμβάλουν στο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να μην αποβεί “άγονη” η επόμενη προκήρυξη, πρόταση που με διαβεβαίωσε ότι θα τη λάβει σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Πρωινές Αιχμές

*Δεν είδα κάτι διαφορετικό στην προκήρυξη των μόνιμων γιατρών που να με κάνει να πιστέυω ότι δεν θα ξαναβγεί άγονη. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος υπουργός Υγείας θα προχωρήσει τις τροπολογίες που ετοίμαζε ο Κοντοζαμάνης για τα επιπλέον κίνητρα διορισμού σε περιοχές όπως η Ηλεία. Να μας κάνουν άγονους, δεν το βλέπω.

*Εκτός από την Ηλεία, που είναι σταθερά εκτός ανασχηματισμού, μεγάλη χαμένη είναι και η Αρκαδία. «Φαγώθηκε» ο Βλάσης για να μπει ο Κατσανιώτης, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι «φαγώθηκε» και ο Κοντοζαμάνης από υπουργός Υγείας, για τον οποίο οι φήμες λένε ότι σχεδίαζε να ξανακατέβει υποψήφιος βουλευτής στην Αρκαδία.

*Το επίδικο στη σταφίδα είναι ένα: ποιος θα διαχειριστεί τους πόρους για την αναμπέλωση, που υπολογίζονται κοντά στα 40-50 εκατ. ευρώ. Μετά θα δείτε πώς θα μειωθούν γρήγορα τα αποθέματα.

*Την ψυλλιάστηκε ο Λοβέρδος τη «δουλειά», ότι μπορεί η πανδημία να αποτελέσει άλλοθι για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, και ζήτησε με επιστολή του να στηθούν οι κάλπες στις 14 Νοεμβρίου.

*Πρόσωπο που γνωρίζει καταστάσεις στο ΚΙΝΑΛ, με προϊδέασε για περισσότερες υποψηφιότητες, εκ των οποίων η μία θα είναι γυναικεία. Για να δούμε αν θα πέσει μέσα.

*Από αυτή τη στήλη σας έχουμε γράψει καιρό τώρα ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν μάλλον το φθινόπωρο του 2022. Ο ανασχηματισμός όμως μου έδειξε ότι «παίζει» και η άνοιξη του 2022. Η Φώφη έχει προβλέψει σίγουρα εκλογές μέσα στην επόμενη χρονιά.

*Eντός δεκαημέρου ο ανασχηματισμός στον δήμο Πύργου, μπορεί και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Προς το παρόν ο δήμαρχος είναι «σφίγγα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος