FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 08/12/2020

Ημερομηνία: 08-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προτεραιότητα η Πολιτική Προστασία

Παραδοσιακά οι δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Πολιτική Προστασία δεν ήταν οι δημοφιλέστερες, διότι δεν έφερναν ψήφους ούτε δημιουργούσαν «βιτρίνα» όπως οι αναπλάσεις. Ευτυχώς ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, δεν δείχνει να εμφορείται από παλαιοκομματικές αντιλήψεις και έχει πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων την Πολιτική Προστασία και τη θωράκιση του νομού από ενδεχόμενες πλημμύρες. Γνωρίζοντας –και λόγω εντοπιότητας- την επικινδυνότητα του φουσκωμένου Αλφειού, προνόησε και δρομολόγησε νωρίς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης στον ποταμό Αλφειό και στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου Μακρισίων, για να μην έχουμε πάλι πλημμύρες και καταστροφές κατά τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Απλά, σωστά και εκσυγχρονιστικά!

Πρωινές Αιχμές

*Στον εκλογικό νόμο που ετοιμάζει το ΥΠΕΣ, το σημείο-κλειδί δεν είναι η επιστροφή στο πλειοψηφικό σύστημα, αλλά το ενιαίο ψηφοδέλτιο, δηλαδή οι πρόεδροι να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τους δημοτικούς συμβούλους. Είναι κομβική αλλαγή που σε πολλούς δήμους καθορίζει τον νικητή, ειδικά στους μικρούς δήμους της Ηλείας.

*Στο κυριακάτικο Βήμα διάβασα ότι ετοιμάζεται το σχέδιο «Αθηνά 2». Αυτή τη φορά τα τμήματα θα κλείσουν αυτόματα με τη θέσπιση βαθμολογικής βάσης. Προβλέπεται ξαφνικός θάνατος. Πότε δεν ξέρω, για αυτό λέω ότι θα είναι ξαφνικός, αλλά κατά το Τριώδιο τον βλέπω να έρχετια.

*Θα μας πει τελικά κάποιος αν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη χρηματοδότηση της Πατρών-Πύργου, μετά και την ερώτηση της Βόζεμπεργκ;

*Οι δήμοι από ανακύκλωση πώς πάνε; Κάνουμε τίποτα ή μπα;

*Περνάνε οι μέρες και δεν βλέπω την τροπολογία για την παράταση του υποχρεωτικού χαρακτήρα δημοσίευσης των προκηρύξεων στον Τύπο.

Συμμαχίες

Ανεξάρτητα από το πού θα καταλήξουν οι συζητήσεις του δήμου Αρχ. Ολυμπίας με το Παν/μιο Πατρών ή το ΕΑΠ, ο βασικός στόχος του δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου είναι να χτίσει συμμαχίες. Όση λάμψη και να έχει το όνομα της Ολυμπίας, χωρίς συμμάχους και στηρίγματα δεν μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Κάπως έτσι χάσαμε στο παρελθόν το Χάρβαρντ.

Εξεπλάγη

Ξαφνιάστηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, όταν διαπίστωσε ότι ο δήμος δεν εμφανίζεται στο σύστημα της κινητικότητας, αφού οι προκάτοχοί του δεν είχαν κάνει τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Προκειμένου να προλάβει το νέο πρόγραμμα κινητικότητας και να στελεχώσει τις υπηρεσίες, έδωσε έντολη να γίνουν άμεσα τα δέοντα.

Καυστικός

Αιχμηρός ήταν ο Πυργιώτης μηχανικός Τζίμης Οικονομίδης για τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με τη Δημόσια Υγεία της Ηλείας. Όπως ανέφερε, όλοι ξέρουν τι έπρεπε να έχει γίνει και πως άπαντε έχουν ευθύνη για τη διαχείριση, σημειώνοντας ότι αρκετοί έβαλαν πρώτα τις δικές τους επιδιώξεις υποδαυλίζοντας τοπικισμούς για ίδιον όφελος.

Την μπέρδεψαν ξανά

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Μάκης Μπαλαούρας εξαιτίας του γεγονός ότι μερίδα των ΜΜΕ συγχέουν την κόρη του, Όλγα, με μια συνονόματη και συνεπώνυμη διοικήτρια του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», που έστειλε στο πειθαρχικό τρεις γιατρούς που νόσησαν από κορωνοϊό. «Κάθε φορά που η κυρία αυτή κάνει κάτι την πληρώνουμε εμείς: Η διορισμένη, από τη ΝΔ Μπαλαούρα, δεν έχει καμιά σχέση με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και κόρη μου» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθσε ότι κάτι ανάλογο έγινε  και στο παρελθόν, καθώς η διοικήτρια ήταν υποψήφια με τον Σκανδαλίδη το 2006 στον δήμο Αθηναιών.

«Στην ίδια πολιτική αναμέτρηση η Όλγα (Μάκη) Μπαλαούρα κατέβαινε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη (υποψήφιος Δήμαρχος Τσίπρας), τη δημοτική κίνηση της Αριστεράς, όπως κάνει και μέχρι σήμερα. Τότε, μάλιστα “μπερδεύτηκε” και ο ΒΗΜΑτοδότης γράφοντας ότι τα παιδιά έχουν μυαλό νεωτερικό, όχι σαν τον πατέρα της τον Μάκη που παραμένει κολλημένος στην Αριστερά! Φυσικά, η Όλγα απάντησε και το ΒΗΜΑ ζήτησε συγνώμη…» έγραψε ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνντας ότι η κόρη του είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με μεταπτυχιακά στην Ολλανδία και Δρ Πολεοδομίας από το IUAV της Βενετίας, σημαντικές έρευνες για την ανασυγκρότηση της Αθήνας, διακρίσεις σε Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και πλούσια αρθρογραφία στον Τύπο. «Δεν είναι διορισμένη…» σχολίασε.

Παρέμβαση για το τρένο

Την παρέμβαση της Περιφερειακής αρχής για τη διάσωση των κτιρίων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πύργου ζήτησε ο Ηλείος περ/κός σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος. Όπως ανέφερε, παρουσιάζονται καθυστερήσεις στο έργο της λειτουργικής αποκατάστασης του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Πύργου Ηλείας, με φορέα υλοποίησης την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και προϋπολογισμό 504.924,22 ευρώ. Παράλληλα, πρότεινε τη Δημιουργία Σιδηροδρομικού Πάρκου μέσα από την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι το τρένο είναι ταυτισμένο με την ιστορία της Ηλείας. Ο κ. Μπράμος σημειώσε πως η έκταση που περικλείεται στο σιδηροδρομικό συγκρότημα του Πύργου μπορεί να αποτελέσει έναν ελεύθερο χώρο αναψυχής με τη δημιουργία εκπαιδευτικού, τεχνολογικού και ψυχαγωγικού θεματικού πάρκου με συνύπαρξη χρήσεων και σιδηροδρομικής λειτουργίας, ζητώντας από τον περ/ρη Νεκτάριο Φαρμάκη να παρέμβει προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ τόσο για την αποκατάσταση όσο και για τη χρηματοδότηση έργων αντίστοιχων του κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος