FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 08/9/2020

Ημερομηνία: 08-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ενημερώνει τους βουλευτές

Τους βουλευτές της Ηλείας αναμένεται να ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας για τις εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας. Ο κ. Μπούρας προτιμά τις καθαρές κουβέντες και τις σαφείς εξηγήσεις, για αυτό και θέλει να συζητήσει μαζί τους όλα τα δεδομένα γύρω από το παρόν και το μέλλον των τμημάτων του Πύργου και της Αμαλιάδας. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, το υπουργείο Παιδείας –σύμφωνα και με τον αθηναϊκό Τύπο- προσανατολίζεται στον περιορισμό των τμημάτων με κριτήρια ανταγωνιστικότητας. Για ετοιμαστείτε για εξελίξεις ραγδαίες, γιατί χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (πρώην ΑΔΙΠ) Περικλής Μήτκας, ουσιαστικά έστειλε «τελεσίγραφο» προς όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας ότι αν τα δεδομένα υποδεικνύουν  ότι κάποια τμήματα δεν εκπληρώνουν την αποστολή τους θα κλείσουν ή θα μετεξελιχθούν.

Tραπεζικές πιέσεις

Ενοχλημένες είναι οι τράπεζες από τη διάταξη του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία προβλέπει ρύθμιση οφειλών από φυσικά και νομικά πρόσωπα προς το Δημόσιο για έως και 240 δόσεις με ελάχιστη οφειλή 50 ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τράπεζες θέλουν να αφαιρεθεί η πρόβλεψη για τα φυσικά πρόσωπα και να ισχύσει μόνο για τα νομικά πρόσωπα, διότι με αυτή τη διάταξη θα υποχρεωθούν επί της ουσίας να προβούν σε ανάλογες ρυθμίσεις προς τους δανειολήπτες. Από όσο μαθαίνω, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να αλλάξει ρότα στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρά τις πιέσεις.

Ενοχλημένος

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος είναι ο Διονύσης Καλαματιανός από την αδιαφορία των υπουργών να απαντήσουν στις ερωτήσεις του. Σε κάποιες μάλιστα έχε καταθέσει αίτηση για έγγραφα, οι οποίες έχουν συγκεκριμένη προθεσμία απάντησης, αλλά και πάλι απάντηση δεν έλαβε. Ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε συνεργάτες του ότι η εικόνα της κυβέρνησης είναι πως απαντάει μόνο σε ό,τι θέλει και σε ό,τι την εξυπηρετεί, παραπέμποντας τις «δύσκολες» ερωτήσεις στις ελληνικές καλένδες, όπως για το Πάτρα-Πύργος, για την Παθολογική του Πύργου και την αναστολή του ΤΕΦΑΑ.

Φουριόζος

Φουριόζος επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα ο Μιχάλης Κατρίνης, με σειρά παρεμβάσεων. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το μέλλον του τμήματος Μουσειολογίας, τέσσερις ερωτήσεις για τους φωτογράφους, τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς ΔΙΕΚ και μία αναφορά για τα ολιγομελή τμήματα μαθητών στο Γενικό Λύκειο Ν. Φιγαλείας. Από όσο μαθαίνω, αναμένεται να αναλάβει αυξημένες κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες για την ερχόμενη περίοδο, αφού η δουλειά του αξιολογείται από το κόμμα ως ικανοποιητική και αποτελεσματική.

Πολιτικοί γάμοι

Δε σταματά να παντρεύει τον τελευταίο καιρό ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως, Τάσος Αλτάνης. Μέσα σε δύο μήνες έχει τελέσει περίπου 15 πολιτικούς γάμους, αφού αρκετοί ντόπιοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να ενώσουν τις ζωές τους. Όπως μας είπε, η πλειονότητα των πολιτών επιλέγουν τον πολιτικό γάμο για λόγους οικονομικούς, αφού η εποχή δεν επιτρέπει περιττά έξοδα. Ο ίδιος πάντως απολαμβάνει να συμμετέχει σε ευχάριστες στιγμές για αυτό και επιθυμεί να τους τελεί ο ίδιος.

Ηλείος εκπρόσωπος Τύπου

Ο εκ της Ηλείας καταγόμενος Νάσος Ηλιόπουλος, ένας ακόμη άνθρωπος της στενής εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και από τα καλύτερα στελέχη που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μεσσήνιο Αλέξη Χαρίτση. Πρόσωπα χωρίς κοινοβουλευτική εμπειρία  είναι και οι τρεις αναπληρωτές Τόνια Καραγιάννη, Στέργιος Καλπάκης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Εκ πρώτης όψεως, η κάθε μία από τις τέσσερις επιλογές είναι εξαιρετική σε ό,τι αφορά τις προσωπικότητες, τις ηλικίες αλλά και το μήνυμα διεύρυνσης που εκπέμπουν. Όμως το κοινό στοιχείο που συνδέει τα τέσσερα πρόσωπα της επικοινωνιακής ομάδας είναι ότι δεν γνωρίζουν από επικοινωνία και δεν έχουν σχέσεις με τους δημοσιογράφους. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επιτελείο από αδίστακτους,  απόλυτα καταρτισμένους και ψυχρούς επαγγελματίες που κινούν την επικής κλίμακας κυβερνητική προπαγάνδα. Μήπως τους στέλνει ξυπόλητους στα αγκάθια…

«Καμπανάκι» για πυρκαγιά

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο προγνώστης καιρού με ειδίκευση στη διαχείριση Φυσικών Καταστροφών (MSc), Θοδωρής Κονδύλης, τονίζοντας ότι το μελτέμι που θα διέλθει τον ορεινό όγκο της Πελοποννήσου, πνέει στην υπήνεμη δυτική πλευρά ως καταβάτης βορειοανατολικός, όπως συνέβη και στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. «Αυτής της συνιστώσας άνεμοι είναι θερμοί και ξηροί εκ φύσεως και αποτελούν τους πιο επικίνδυνους ανέμους όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιών. Οι μεγαλύτερες τραγωδίες δασικών πυρκαγιών που συνέβησαν στην Ελλάδα ήταν υπό συνθήκες καταβατικών ανέμων, Ηλεία 2007 (βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ καταβάτες) και Μάτι Αττικής 2008 (δυτικοί 8-9 μποφόρ καταβάτες). «Στην Ηλεία την Τετάρτη περιμένουμε επικράτηση ΒΑ ρεύματος στα 4 με 5 μποφόρ, το οποίο θα εκτοξεύσει την θερμοκρασία στα πεδινά σε πολύ υψηλά επίπεδα 37-39 βαθμών Κελσίου, με την υγρασία να κατρακυλά κάτω από 20%» υπογράμμισε. Καλό είναι να έχουμε το νου μας.

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, με στόχο να συμβάλουν στην αύξηση των αποθεμάτων αίματος, τα οποία έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα. «Δε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, τις στιγμές της λοίμωξης COVID-19, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης. Στέλνουμε μήνυμα ζωής, μήνυμα στήριξης στο σύστημα δημόσιας υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος