FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 08/02/2021

Ημερομηνία: 08-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κολυμπάμε στο 3ο κύμα

Το 3ο κύμα της πανδημίας είναι ήδη εδώ και καλούμαστε να ξανακολυμπήσουμε. Η Δυτική Ελλάδα πιέζεται ξανά, αφού η Αχαΐα δέχεται απίστευτο «σφυροκόπημα» με μέσο όρο 60 κρούσματα τη μέρα,  με 413 συνολικά μέσα σε μία εβδομάδα, καταγράφοντας αύξηση 133%! Στην Ηλεία χθες καταγράφηκε διψήφιος αριθμός έπειτα από καιρό, με 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα και συνολικά 53 την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή αύξηση 56% σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Συνολικά τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 14ημέρου (23/1-5/2) ανέρχονται σε 87 έναντι έναντι 12 του προηγούμενου (9-22/1), αύξηση 625%, όπως αναφέρει το Ileiakairos.gr. Η διασπορά του ιού έχει οδηγήσει σε απότομη αύξηση των νοσηλευόμενων στην κλινική covid-19, καθώς έχει ήδη γίνει εισαγωγή εννέα ασθενών. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 733 νέα κρούσματα, φτάνοντας συνολικά τα 163.946. Διασωληνωμένα νοσηλεύονται 262 άτομα, με διάμεση ηλικία τα 70 έτη. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας 1.164 ασθενείς. Δυστυχώς, χθες καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι, φτάνοντας τους 5.972 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελεύθερος

Η καραντίνα του Γιάννη Λέντζα έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό για να ελαχιστοποιήσει κάθε κίνδυνο να διασπείρει τον ιό σε συμπολίτες του. Πλέον ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι covid free και ελεύθερος να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να χειριστεί τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ζήτησε συγγνώμη

Επιστολή  προς την Ομοσπονδία ΑμεΑ με την οποία εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη του για τη φράση που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Όπως ανακοίνωσε η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν αποδέχεται τη συγνώμη και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου και τις υπηρεσίες του για να βελτιώνει έμπρακτα και στοχευμένα τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

Άμεση αντίδραση

Η περασμένη εβδομάδα ήταν δύσκολη για τον Κάμπο, αφού η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού προκάλεσε ανησυχία. Ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρ. Μαρίνος, εφαρμόζοντας την νεοκαραμανλική ρήση «προτιμώ να είμαι χρήσιμος παρά αρεστός», ανέστειλε για όλο τον μήνα τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, διότι δεν είναι να παίζουμε με τον ιό.

Κάλπη για δύο

Προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Συντονιστικού Οργάνου στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας. Προχθές το απόγευμα, διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη η πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής με τη νέα της σύνθεση και, ύστερα από συζήτηση επί των οργανωτικών ζητημάτων, συγκροτήθηκε η Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την ευθύνη να υλοποιήσει την εκλογική διαδικασία για την εκλογή Συντονιστή, αναπλ. συντονιστή και συντονιστικού οργάνου. Επίσημο ενδιαφέρον για τη θέση του συντονιστή εκδήλωσαν ο μέχρι πρότινος Συντονιστής Γιώργος Σαϊτάς και ο Παναγιώτης Φλεβοτόμος.

Επιμένει στην οικονομία

Μία ακόμα επίσκεψη σε ανθρώπους της παραγωγής στην Ηλεία έκανε χθες ο Μιχάλης Κατρίνης, μαζί με τον περ/κό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο. Ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με κτηνοτρόφους στα Σαβάλια, όπου και συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση της κτηνοτροφίας εν μέσω πανδημίας. Όπως ανέφερε, η Η κτηνοτροφία αντέχει, αν και χτυπήθηκε από την πανδημία, με την εστίαση κλειστή και την περίοδο του Πάσχα χαμένη, και πρόσθεσε πως χρειάζεται στήριξη και πρωτοβουλίες από την πολιτεία ώστε η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων να καταλάβει μεγαλύτερο κομμάτι στη διεθνή αγορά. Παράλληλα, παρέθεσε την παροιμία ότι «όποιος φέυγει από το μαντρί… τον τρώει ο λύκος» και πρόσθεσε ότι στην Ηλεία δεν έχουμε λύκους. Επ΄ αυτού δεν πολυσυμφωνώ!

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Προφανώς και είναι θετικότατη εξέλιξη η προκήρυξη για μόνιμους γιατρούς, ειδικά η προκήρυξη τεσσάρων Παθολόγων. Το ζήτημα είναι αν θα προκύψει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων, διότι με όσα έχουν γίνει την τελευταία εβδομάδα και γενικώς με όσα έχουν γίνει τον τελευταίο έναν χρόνο, η φήμη του Νοσοκομείου ήταν που ήταν κακή, τώρα χειροτέρεψε.

*Το αστείο της υπόθεσης με το δημοσιοσχετίστα ΥΠΕάρχη Γ. Καρβέλη είναι ότι ακόμα και οι δικοί του, αλλά και αυτοί που προς το παρόν τον αποθεώνουν, ξέρουν ότι σε σύγκριση με τον Γ. Γιαννόπουλο και τον Δ. Κωστακιώτη υπολείπεται καταφανέστατα. Θα μου πείτε εκείνοι δεν είχαν πανδημία να αντιμετωπίσουν. Ίσα ίσα, που η πανδημία σε αναδεικνύει και σε κάνει δημοφιλή, αρκεί να είσαι ικανός και να μην ασχολείσαι μόνο με την επικοινωνία.

*Πάλι το Λιμεναρχείο έβαλε πλάτη για την αντιρρυπαντική προστασία του Κατακόλου, με αφορμή το «Sally M». Αν περιμέναμε από το Λιμενικό Ταμείο…

*Κάθε φορά που ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει ένα λάθος (π.χ. Πάρνηθα, Ικαρία) περνάμε κάνα δυο μέρες με αυτούς που σκαρφίζονται απίθανες δικαιολογίες και μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται εμμέσως το σφάλμα και τους «αδειάζει» όλους!

*Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επί 8 χρόνια (2002-2010) νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας το 2023. Νωρίς ακόμα προφανώς, αλλά οι ζυμώσεις γίνονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος