FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 07/9/2020

Ημερομηνία: 07-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αλλαγή ρόλων και ανατροπές

Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται από τον Δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, η ανακοίνωση των αλλαγών στο διοικητικό σχήμα του δήμου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτές θα είναι μικρές… μετακινήσεις και αλλαγές ρόλων. Κανένας από τη διοικητική ομάδα δεν θα μείνει αναξιοποίητος, αφού και στην περίπτωση που κάποιος απολέσει το αξίωμα του αντιδημάρχου, πιθανότατα θα αναλάβει καθήκοντα σε κάποιο από τα νομικά πρόσωπα ή τις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου. Και μπορεί να λέγεται ότι οι αλλαγές δεν θα είναι τίποτα… ανατρεπτικές, όμως το σενάριο μεταγραφής ενός ή δύο αυτοδιοικητικών από άλλες παρατάξεις παραμένει στο τραπέζι και εξετάζεται… Στην περίπτωση που συμβεί κιόλας, τότε σίγουρα θα μιλάμε για ανατρεπτικό ανασχηματισμό!

Ξανασκέφτεται ΠΑΣΟΚ

Το διάβασα στα Παραπολιτικά και σας το μεταφέρω. Η Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει καθαρή εικόνα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς βλέπει την απήχηση που έχει το όνομα «ΠΑΣΟΚ» έναντι του ΚΙΝΑΛ, ειδικά στα social media. Έστω και με χιουμοριστική διάσταση, τα σχόλια για το ΠΑΣΟΚ έκαναν θραύση ανήμερα της 3ης του Σεπτέμβρη, γεγονός που έκανε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να το ξανασκεφτεί. Εμ, συγκρίνεται το Brand ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΝΑΛ; Πάντως, η Φώφη τονίζει σε συνεργάτες της ότι τον Νοέμβριο του 2021, που λήγει η θητεία της, θα είναι ξανά υποψήφια. Αντίπαλοί της; Λογικά Ανδρουλάκης, Γερουλάνος και ίσως κι άλλος ένας κοινοβουλευτικός.

Διακοπές στο Κορακοχώρι

Περίπου 20 ημέρες παραθέρισε και φέτος στην Ηλεία ο Κώστας Σημίτης μαζί με τη σύζυγό του. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφίχθη στο εξοχικό του στο Κορακοχώρι στα μέσα Αυγούστου και αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα το πρωί για την Αθήνα. Κατά το διάστημα που έμεινε εδώ, επισκέφθηκε το Κατάκολο και τον Άγιο Ανδρέα, όπου και γευμάτισε στις ταβέρνες, και συνάντησε –πάντα με προσοχή λόγω κορονοϊού- φίλους και γνωστούς. Στις συζητήσεις του, από όσο έμαθα, ήταν χαλαρός και φειδωλός, προτιμώντας περισσότερο να ακούει παρά να μιλάει.

kerameos-niki

Παγουρίνο με χορηγό

Το δρόμο για τα σχολεία όλης της χώρας έχουν πάρει τα παγούρια που θα διατεθούν στις μαθήτριες και τους μαθητές. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έσπευσε να ανακοινώσει το χαρμόσυνο νέο συνοδεύοντας την ανάρτησή της με φωτογραφίες του παγουριού. Στις φωτογραφίες μπορεί να ξεχωρίσει κανείς εκτός από το μήνυμα που είναι τυπωμένο και το όνομα του χορηγού, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να μη βρει τους μαθητές σε μονά θρανία και τάξεις των 15 μαθητών όμως τα πολύχρωμα παγουρίνο θα είναι εκεί γιατί «προσέχουμε την υγεία όλων μας».

Κριτική

Τις επιπτώσεις του νέου πτωχευτικού κώδικα στην κύρια κατοικία περιέγραψε σε ανάρτησή του ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, Μισέλ Αμπου-Χάντμπα, χαρακτηρίζοντας τον νόμο «βατερλό». Όπως ανέφερε,  η σχετική ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, θα εκχωρούν την ιδιοκτησία τους σε έναν δημόσιο φορέα και θα έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στο σπίτι τους πληρώνοντας ενοίκιο. Το Δημόσιο θα αποκτά την κατοικία καταβάλλοντας στην τράπεζα την εμπορική αξία και θα συνάπτει συμβόλαιο μίσθωσης διάρκειας 12 ετών. Το ενοίκιο θα είναι συνάρτηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου και του μέσου επιτοκίου στεγαστικών δανείων. Στα πρώτα τρία χρόνια ο ενοικιαστής θα μπορεί, εφόσον το θέλει, να αιτηθεί τη μετατροπή της σύμβασης σε μίσθωση με δικαίωμα επαναγοράς 20ετούς διάρκειας. Εφόσον καταβάλει το σύνολο των μισθωμάτων, το σπίτι θα περιέρχεται στην κατοχή του. Η σύμβαση θα καταγγέλλεται εφόσον δεν πληρωθούν τρία ενοίκια και το χρέος αυτό δεν καλυφθεί έως και έναν μήνα μετά την όχληση του μισθωτή.

Στη Ρώμη με τον πρέσβη

Στη Σικελία βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας του Στενού. Ο Ηλείος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Έλληνα πρέσβη Θεόδωρο Πασσά και αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά θέματα των σχέσεων των δύο κρατών, όπως η ενίσχυση της δράσης των ελληνικών κοινοτήτων της Ιταλίας αλλά και η στήριξη των ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων στις δύο χώρες και η μεταξύ τους συνεργασία. Η συζήτηση, αναπόφευκτα, περιστράφηκε γύρω και από τα επίκαιρα και σημαντικά θέματα της θέματα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, που αφορούν και την εξωτερική πολιτική.

Τα είπαν για όλα

Σε κεντρικό καφέ στην πλατεία δικαστηρίων στον Πύργο τα είπαν προχθές ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, και ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας, Παναγιώτης Μπράμος. Η συζήτηση περιείχε από όλα, για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στον δήμο αλλά και στην περιφέρεια, για τη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών, για έργα που εκκρεμούν και –φυσικά- το Πάτρα-Πύργος.

ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ για ΜΕΘ Πύργου

Ανακοίνωση για τον νέο αποκλεισμό της Ηλείας από τις προκηρύξεις μόνιμων γιατρών εξέδωσε η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στη ΝΜ Πύργου αναπτύχθηκαν και εξοπλίστηκαν 7 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας (πέραν των 6 που ήδη υπήρχαν), αλλά η ενεργοποίηση και η ασφαλής λειτουργία τους απαιτεί τη στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Αυτή η “λεπτομέρεια” δεν περιλαμβάνεται, όπως φαίνεται, στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας, καθώς στον σχεδιασμό του ξέχασε την Ηλεία και ειδικότερα τη ΜΕΘ του Πύργου. Στην κατανομή 186 νέων θέσεων γιατρών στις ΜΕΘ, η Μονάδα του Πύργου δεν υπάρχει, παρά την αύξηση των κλινών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό… Στις προκηρύξεις θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού του Φεβρουαρίου και του Ιουλίου η ΜΕΘ του Πύργου ήταν και πάλι εκτός, παρ’ όλο που υπήρξε και αποχώρηση ενός μόνιμου γιατρού τον περασμένο Μάρτιο. Η Ηλεία βρίσκεται, λοιπόν, για άλλη μια φορά σε αναμονή της επόμενης προκήρυξης» επισημαίνουν τα μέλη της ΝΕ Ηλείας και προσθέτουν πως «η κυβέρνηση, βεβαίως, με τη βοήθεια και των φιλικών της ΜΜΕ, θριαμβολογεί για την αύξηση των κλινών ΜΕΘ. Μόνο που ξέχασαν ότι δεν αρκούν οι αναπνευστήρες και τα μόνιτορ. Χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα μηχανήματα δεν λειτουργούν. Αναμένουμε, λοιπόν, να πράξει η κυβέρνηση το αυτονόητο, αυτό που δεν έχει πράξει επί 6 ολόκληρους μήνες, από την έναρξη της πανδημίας. Να ενισχυθεί η ΜΕΘ του Πύργου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της. Από χειροκροτήματα στα μπαλκόνια χορτάσαμε»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος