FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 07/06/2021

Ημερομηνία: 07-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Όχι μόνο επικοινωνία

Οι επισκέψεις υπουργών στην Ηλεία είναι σαφέστατα επιθυμητές, διότι αποκτούν δική τους εικόνα για αυτά που οι ίδιοι πληροφορούνται από τους τοπικούς βουλευτές. Σκοπός όμως είναι να μη μένουμε στο επικοινωνιακό μόνο, ότι ήρθαν στον νομό τρεις υπουργοί μέσα σε μιάμιση μέρα, αλλά οι επισκέψεις να αποκτούν και ουσία. Ωραία τα είπε ο συμπαθής Κοντοζαμάνης, αλλά η επίσκεψη θα έχει νόημα μόνο αν βάλει την υπογραφή του στο να ενταχθεί στις Άγονες Α΄ Κατηγορίας η Ηλεία και αν οι νέες προκηρύξεις για Παθολόγους, είναι όντως τέτοιες που προσελκύσουν ενδιαφερόμενους γιατρούς. Θετική και η επίσκεψη της εξίσου συμπαθούς Δόμνας, αλλά σημασία έχει να υλοποιήσει επιτυχημένα την αποϊδρυματοποίηση των τροφίμων του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Η δική μου εντύπωση, βέβαια, με βάση και τα όσα διαβάζω στον αθηναϊκό Τύπο, είναι πως στην κυβέρνηση έχουν ταρακουνηθεί μετά τις παρεμβάσεις Τζαβάρα και αποφάσισαν να αλλάξουν πλεύση, τουλάχιστον επικοινωνιακή. Από ουσία, θα δούμε στο μέλλον…

Προς υπογραφή

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του λόφου του Επαρχείου στον Πύργο. Πρόκειται για έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, περίπου, για το οποίο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Αργυρόπουλος, θεωρεί ότι θα βελτιώσει αισθητά την εικόνα του Επαρχείου και θα αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης.

Παρούσα

Στέλεχος πρώτης γραμμής είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, κάτι που είναι αντιληπτό από τη διαρκή της παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες της νομαρχιακής. Από όσο έμαθα, πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι προτίθεται να είναι ξανά υποψήφια βουλευτής Ηλείας, ωστόσο παραμένει ενεργή στο κόμμα και βοηθά όπου και όπως μπορεί.

Ενεργός

Ιδιαίτερα δραστήριος το τελευταίο διάστημα ο δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας και στέλεχος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, ήταν παρών στις επισκέψεις του Στύλιου και του Κοντοζαμάνη στον Πύργο. Από ό,τι έμαθα, συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις συζητήσεις και ήταν από αυτούς που ενημέρωσαν τους υπουργούς για το πώς έχει η κατάσταση στην Ηλεία. Προβλέπω να έχει ενεργό ρόλο στις εσωκομματικές της ΝΟΔΕ το φθινόπωρο.

Η Φώφη και τα σενάρια

Στα παραπολιτικά του αθηναϊκού Τύπου έφτασε η επίσκεψη της Φώφης στη Φολόη, γεγονός που σχολίασε δηκτικά σε συνεργάτες του χθες στον Αλφειό ο Τάκης Αντωνακόπουλος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συγκεκριμένη εφημερίδα έχει στοχοποιήσει τον νομό και δε χάνει ευκαιρία να γράφει ακόμα και πράγματα που δεν ισχύουν, για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σχετικά με την κάθοδο της Φώφης, ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι ενημερώθηκε την παραμονή από συνεργάτες της για πρόθεση επίσκεψης στην πόλη, αλλά εφόσον επελέγη τελικά η ορεινή διαδρομή από Τρίπολη, δεν έβγαιναν οι χρόνοι για την επιστροφή και έτσι ματαιώθηκε. Όπως μας είπε, όσα γράφτηκαν και τον εμπλέκουν, είναι ευφάνταστα σενάρια. Επειδή όμως η στήλη τον ρώτησε για ποιο λόγο μετέβη στη Φολόη, μας επισήμανε ότι διατηρεί πολύχρονη φιλία με τη Φ.Γεννηματάκαι ότι μπορεί να μην έχει κομματική ιδιότητα εφόσον είναι δήμαρχος Πύργου, αλλά δεν παύει ιδεολογικά να εκφράζεται από την Κεντροαριστερά. «Με τη Φώφη Γεννηματά γνωριζόμαστε από το 2000. Να υποκριθώ ξαφνικά ότι δεν την ξέρω; Επίσης, ως δήμαρχος δεν έχω πλέον κομματική ιδιότητα, αλλά ο πυρήνας των αξιών μου και των ιδεών που με εκφράζουν, δεν παύει είναι ο ευρύτερος χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης», τόνισε.

Ίδια γενιά

Στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν ο Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο των εργασιών του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που υλοποίησε το περασμένο τριήμερο η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα. Ψάχνοντας το παρασκήνιο, πληροφορήθηκα μεταξύ άλλων ότι ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και διεκδικητής της αρχηγίας στο ΚΙΝΑΛ γνωρίζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθότι συνυπήρξαν στην ίδια φοιτητική γενιά στη Θράκη: Νομική Κομοτηνής ο Φαρμάκης, Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης ο Ανδρουλάκης. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πολύ εύστοχη  η σύνθεση του πάνελ. Σαν να λέει ο Φαρμάκης στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ της Κεντροαριστεράς ότι είναι πιο κοντά τους αυτός παρά ο –πιο φιλικός στο ΣΥΡΙΖΑ- Κατσιφάρας.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στην Ηλεία που παίζει στα δάχτυλα τους εκλογικούς νόμους, είναι ο εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Γιάννης Παναγόπουλος, από την Ώλενα. Προχθές έλυνε τις απορίες του Στάθη Καννή για τον τρόπο εκλογής των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων σε «πηγαδάκι» στο κέντρο του Πύργου, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Πάνος Μπράμος και ο Θοδωρής Κόρδας.

*Αυτό που κρατάω από τη σύντομη συζήτηση με τον Γ. Παναγόπουλο, είναι η πρόθεση της παράταξης που ίδρυσε ο Αντ.Καράμπελας, να κατέβει και το 2023 με νέο επικεφαλής. «Τόσα νέα παιδιά έχουμε στον συνδυασμό», μου είπε χαρακτηριστικά – και έχει δίκιο, διότι το ψηφοδέλτιο του 2019 ήταν στελεχωμένο με πολύ αξιόλογα πρόσωπα της νεότερης γενιάς.

*Διάβασα στον αθηναϊκό Τύπο ότι ο Κατσιφάρας φέρεται να έχει μετανιώσει που πήρε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Η στήλη πάντως έχει άλλη εικόνα, η οποία προκύπτει από τη μέχρι τώρα αντιπολιτευτική ρητορική του. Δεν νομίζω ότι έχει μετανιώσει και δεν δείχνει -προς το παρόν τουλάχιστον- να θέλει να γκρεμίσει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

*Την κατάσταση στη δημόσια Υγεία της Ηλείας συζητούσαν μεταξύ άλλων προχθές στην κεντρική πλατεία του Πύργου ο αναπλ. Διοικητής της ΝΜ Κρεστένων, Γ. Χουζούρης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΝΜ Αμαλιάδας, Σωκρ. Σωτηρόπουλος.

*Ποιων προσώπων η απουσία από τις συσκέψεις με τον Κοντοζαμάνη στο Νοσοκομείο σχολιάστηκε έντονα και από τους παρευρισκόμενους;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος