FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 06/11/2020

Ημερομηνία: 06-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Άγγιξαν τις 3.000

Τρία νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ για την Ηλεία, ενώ προχθές απεβίωσε ο 84χρονος από την Ηράκλεια Αρχ. Ολυμπίας, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ρίου. Για την Αχαΐα ανακοινώθηκαν 19,  ενώ 34 κρούσματα αφορούν τη Μεσσηνία. Πανελλαδικά ανακοινώθηκαν 2.917 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49807, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες. Τα 4303 (8.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14.879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 187 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 43 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 29 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 702 θανάτους συνολικά στη χώρα. 275 (39.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πρωινές Αιχμές

-Η Συντονίστρια Διευθύντρια των ΤΕΠ, Αναστασία Βασιλείου ορίστηκε με απόφαση Καρβέλη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Ηλείας (Ν.Μ. Πύργου) με τριετή θητεία.

-Δικαστήριο στο Τριμελές είχε χθες ο πρώην δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, αλλά από ό,τι έμαθα αναβλήθηκε. Το κατηγορητήριο δεν το ξέρω, αλλά με βάση τα άρθρα που είχε στο πινάκιο, ένα από αυτά είναι σίγουρα η παράβαση καθήκοντος (259 Π.Κ.).

-Τέσσερις πρώην αιρετοί του δήμου Ζαχάρως πέρασαν χθες το κατώφλι των δικαστηρίων του Πύργου για να καταθέσουν σχετικά με υπόθεση που αφορά το Παρά Θίν’ Αλός. Το πιο ωραίο είναι ότι μετά από λίγο πέρασε και τους χαιρέτισε κι άλλος από τη Ζαχάρω, ο οποίος είναι και τώρα αιρετός, αφού στο… παρά πέντε άλλαξε συνδυασμό.

-Πάλι Παρασκευή έρχεται στην Ηλεία στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε να είναι τυχαίο και να μην ξέρουν ότι το Σαββατοκύριακο δεν κυκλοφορούν όλες οι τοπικές εφημερίδες;

-Κύριε Αρχηγέ της Πυροσβεστικής, πότε θα επιστρέψει η πλατφόρμα από την Τρίπολη στον Πύργο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στα χρήματα των δωρητών για την επισκευή του;

Δικαιώνεται

Το συμβάν με τους μετανάστες στο Κατάκολο δικαιώνει απόλυτα τον Κώστα Τζαβάρα για την πρότασή του να μετατραπεί σε λιμάνι διεθνούς ενδιαφέροντος. Είναι προφανές ότι τα παράλια της Ηλείας περιλαμβάνονται στον χάρτη των κυκλωμάτων δουλεμπορίας, ενώ κάθε φορά το λιμάνι του Κατακόλου (και ποτέ όλως περιέργως η Ζάκυνθος…) επωμίζεται το βάρος της διαχείρισης των μεταναστών. Το υπάρχον πλαίσιο δεν επαρκεί, για αυτό ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να ενδιαφερθεί πιο ζεστά για το επίνειο του Πύργου.

Έπιασε τόπο

Πληρώθηκε η ανάδοχος εταιρεία για τον Καϊάφα από την ΕΤΑΔ, οπότε τα έργα θα συνεχιστούν. Ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας οτι μετά το δημοσίευμά του της 30ής Σεπτεμβρίου  και την αμήχανη απάντηση της ΕΤΑΔ, που παραδεχόταν το γεγονός της στάσης πληρωμών, με τη δικαιολογία του κορονοϊού, η εταιρεία τον πληροφόρησε για την πληρωμή και τον ευχαρίστησε για τη δημόσια πίεση που ασκήθηκε στην ΕΤΑΔ. Ο κ.Μπαλαούρας δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για εγρήγορση όλων των βουλευτών «να παρακολουθούν πιθανή προσπάθεια παραγόντων της Ν.Δ. να μας την φέρουν, όπως συνέβη με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος».

Ξεμπέρδεψε

Ησύχασε απο τα δικαστήρια ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Γιώργος Ανδριόλας, καθώς χθες αθώωθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας για το αδίκημα της συναυτουργίας στην υποβάθμιση περιβάλλοντος (τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από το πινάκιο). Η κατηγορία αφορούσε την εναπόθεση απορριμμάτων στον χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 15 μέρες ο κ. Ανδριόλας αθωώθηκε και στο Εφετείο Πατρών για την ίδια υπόθεση.

Στηλίτευσε το fast track

Τις διαδικασίες εξπρές στην εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν τον νόμο 3869/10 στηλίτευσε με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού οι αδύναμοι δανειολήπτες που θα δικαστούν με βάση τις διατάξεις του βιώνουν την ίδια δυσκολία και αβεβαιότητα όπως και 10 χρόνια πριν. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά από τους δικαστικούς λειτουργούς, όσο και αν οι εκπρόσωποι των τραπεζών ζητούν την επίσπευση των υποθέσεων με τον ισχυρισμό ότι το 40% έχουν ήδη απορριφθεί λόγω δολιότητας του οφειλέτη. Όπως ανέφερε, ακόμα και όσοι χαρακτηρίζονται δόλιοι, δεν θα καταφέρουν να απαλλαγούν από τα χρέη τους ακόμα και αν πτωχεύσουν, αφού οι πιστωτές θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν το σύνολο των οφειλών και μετά την πτώχευση στα τρία χρόνια με βάση τις διατάξεις του Νέου Πτωχευτικού. «Και όλα αυτά επειδή δανείστηκαν πάνω από τις δυνατότητές τους! Αυτοί είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, όπως τους χαρακτηρίζει η κυβέρνηση; Αυτοί που δανείστηκαν στις εποχές των επιθετικών πρακτικών από τις τράπεζες και δεν προέβλεψαν την κρίση που θα ερχόταν;» τόνισε.

Στο ΥΠΑΑΤ για τις θερμοκηπιακές

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, προκειμένου να καταθέσει τον φάκελο με τα τιμολόγια χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων των αγροτών θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Τα στοιχεία αυτά τα  συγκέντρωσε από τους συγκεκριμενους παραγωγούς, προκειμένου να ζητήσουν να αποζημιωθούν από την οικονομική ζημιά που υπέστησαν από τον κορονοϊό. Τον κ. Βαλιανάτο θα συνοδέψει ο βουλευτής Ηλείας  της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ζητώντας να ενταχθούν και οι Ηλείοι παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών ( ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά κλπ)  στο πρόγραμμα αποζημιώσεων των αγροτών για τον κορονοϊό.

Πάνε για Δευτέρα

Η ανακοίνωση του δεύτερου lockdown από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ξύπνησε αναμνήσεις από την ανοιξιάτικη καραντίνα, η οποία είχε επιβληθεί ξαφνικά με αποτέλεσμα άνδρες και γυναίκες να μην έχουν προλάβει να επισκεφθούν κομμωτήρια και κουρεία. Ήδη συρρέουν πολίτες σε κομμωτήρια και κουρεία για κούρεμα και βαφή εν όψει του κλεισίματος της οικονομικής δραστηριότητας. Τα μέτρα καραντίνας θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις έξι το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες κομμωτήρια και κουρεία θα παραμείνουν ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο και θα κλείσουν από Δευτέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος