FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 06/07/2021

Ημερομηνία: 06-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Έλιωσαν οι πάγοι του Κάμπου

Εδώ και είκοσι μήνες δεν πρέπει να είχαν ανταλλάξει ούτε λέξη ο Λέντζας με τον Μαρίνο. Χθες, όμως, έσπασε ο «πάγος» μεταξύ των δύο δημάρχων του ηλειακού Κάμπου, αφού συζήτησαν για αρκετή ώρα, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΔΣ του Συνδέσμου «Ηρακλής». Οι δύο άνδρες τα είπαν τετ α τετ για λίγα λεπτά έξω, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, ενώ προηγήθηκε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση πέντε-δέκα λεπτών στο δημαρχείο Ανδραβίδας. Από ανθρώπους του περιβάλλοντός τους εκτιμάται ότι οι μεταξύ τους σχέσεις βγαίνουν από την… κατάψυξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται και νέα συνάντηση με θέμα τον «Ηρακλή» και τον κοινό βηματισμό για την άρση του σημερινού αδιέξοδου, για να μην κινδυνεύσουν και τα έργα.

Στόχευση

Η νέα επίσκεψη Παππά, όπως και η πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα, στην Ηλεία μαρτυρούν τη στόχευση του Διονύση Καλαματιανού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό: η πρωτιά στις επόμενες εκλογές, ώστε μαζί με την Αχαΐα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό προπύργιο. Ο Ηλείος βουλευτής εκτιμά ότι με όσα (δεν) κάνει η ΝΔ στην Ηλεία, το -2% του 2019 είναι εύκολα ανατρέψιμο όποτε στηθούν κάλπες. Και ξέρετε τι σημαίνει πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στον νομό υπό προϋποθέσεις. Εκλογή δύο βουλευτών.

Κριτική

Τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τους εμβολιασμούς και την εστίαση στηλίτευσε ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να βάζει τους επιχειρηματίες να κοιτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού και  να χωρίζουν τις παρέες στα μαγαζιά τους, όταν η εστίαση ήταν 7 μήνες κλειστή. «Χρειάζεται μια εμβολιαστική εκστρατεία με θετικά μηνύματα, όχι απειλές και διαχωρισμούς», σχολίασε στο τουίτερ ο Ηλείος βουλευτής και κοινοβ. Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Περί νοσοκομείων

Τις πρωθυπουργικές δηλώσεις  για τα περισσευούμενα περ/κά νοσοκομεία σχολίασε ο Αμαλιαδίτης γιατρός Σπύρος Λαμπρινός, σημειώνοντας ότι για τη Ηλεία είναι μια θέση-κοροϊδία. Όπως ανέφερε, μπορεί να μοιάζει ορθή η διαπίστωση, αλλά επί της ουσίας είναι λαϊκισμός, διότι το νοσοκομείο που θα καταργηθεί, θα θέλει περισσότερους ειδικευμένους γιατρούς για να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, επομένως απαιτεί προσλήψεις που δεν γίνονται. «Η δήλωση του πρωθυπουργού σκοπό έχει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να δικαιολογήσει την άρνηση της κυβέρνησης να στελεχώσει τα νοσοκομεία του νομού», σχολίασε και καυτηρίασε τη στάση των τοπικών «γαλάζιων» στελεχών υπογραμμίζοντας ότι «οι πολιτευτές της ΝΔ δεν προπαγάνδιζαν αυτή την λύση (σ.σ. της κατάργησης Νοσοκομείων), άλλα έλεγαν στις τοπικές κοινωνίες».

Σερί τηλεδιασκέψεων

Σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και όλους τους περιφερειάρχες της χώρας για την πανδημία και τους εμβολιασμούς συμμετείχε χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του. «Βγήκαμε έξω αλλά ο κίνδυνος δεν τελείωσε, μπορεί να τον ξαναβρούμε μπροστά μας εάν δεν προσέξουμε. Όμως, το ποτάμι δεν πρέπει να γυρίσει πίσω. Και ο τρόπος είναι ένας: Εμβολιαζόμαστε και προσέχουμε. Εάν θέλουμε το αύριο να είναι καλύτερο από το χθες, ας μην χάνουμε άλλο χρόνο και ας μη νομίζουμε πως ο ιός “αναπαύεται” επειδή είναι καλοκαίρι. Ενισχύουμε τώρα το τείχος ανοσίας του οργανισμού και της κοινωνίας μας», επισήμανε.

Κάδοι πάνω στη στροφή

Εδώ και μερικές μέρες, οι κάδοι απορριμμάτων (μπλε και πράσινοι) που εξυπηρετούν δεκάδες σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της οδού Καταραχίου, μετακινήθηκαν από το σημείο στο οποίο ήταν τοποθετημένοι για χρόνια (στο δρόμο που οδηγεί στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου) και άγνωστο γιατί επανατοποθετήθηκαν στο πιο… άκυρο και επικίνδυνο σημείο! Συγκεκριμένα, μπροστά από τον κυκλικό κόμβο της Κατακόλο, στη στροφή εισόδου για την οδό Καταραχίου προς Σπιάντζα, όπου αδυνατούν οι πολίτες να σταθμεύσουν με ασφάλεια και να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για τους ίδιους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, καθώς το απορριμματοφόρο για να μπορέσει να προχωρήσει στην αποκομιδή, αναγκαστικά κλείνει προσωρινά και τις δύο μικρές λωρίδες του δρόμου και μάλιστα πάνω σε στροφή. Αλήθεια, ποιος σκέφτηκε το συγκεκριμένο σημείο;  Η εκ νέου μετακίνησή τους είναι επιβεβλημένη.

«SOS» πτώση κεραμιδιών

Σήμα κινδύνου εκπέμπει με ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Πύργου, Σπύρος Σιδηροκαστρίτης, για εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης από το οποίο πέφτουν κεραμίδια στον δρόμο. Όπως τονίζει, πρόκειται για παλιό κτίριο στην οδό Περικλέους κάτω από το Επαρχείο, το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο, καθώς τα κεραμίδια της σκεπής έχουν αποκολληθεί και πέφτουν στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο που περνούν καθημερινά πολλοί πεζοί. Επίσης, είναι εμφανείς οι ρηγματώσεις στην τοιχοποιία.

Πρωινές Αιχμές

*Δεν έχασε χρόνο ο Φαρμάκης μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τον Μητσοτάκη και τους λοιπούς περιφερειάρχες για την πανδημία. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της ομάδας διαχείρισης κρίσεων στην Ηλεία, για να τεθούν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα.

*Μια και θυμήθηκα τον Φαρμάκη, σας αποκαλύπτω ότι το τραπέζι του Κακοβάτου την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκε κατά τις 4 το ξημέρωμα! Οι συζητήσεις του περιφερειάρχη και των συνεργατών του με τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας ήταν διεξοδικές και αφορούσαν πολλά θέματα, οπότε πέρασε η ώρα γρήγορα.

*Πριν από τον Κακόβατο, όμως, έγιναν κι άλλες συναντήσεις με «γαλάζια» στελέχη του νομού, οι οποίες εξελίχθηκαν καλά, καθότι έλιωσαν οι πάγοι και διευθετήθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις μπορεί να υπήρχαν.

*Αφήνω το κεντροδεξιό μπλοκ και πάω στο κεντροαριστερό: Συνάντησε, διαβάζω, ο Γερουλάνος στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Πάτρα. Τα μόνα άτομα που είδε, ήταν κάτι γνωστοί του πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά, κανέναν άλλον. Στην Ηλεία δεν πλησίασε ο «Πολ», διότι τους λίγους φίλους που είχε, τους «πούλησε» προεκλογικά για χάρη των «βαρόνων» του κόμματος. Ας πρόσεχε…

*Nα ξέρετε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης άρχισε ο ίδιος τα τηλέφωνα σε στελέχη στην Ηλεία. Φαίνεται ότι σταδιακά αποδίδει καρπούς η πρόσφατη κάθοδος Φελώνη-Σπυρόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος