FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 06/04/2021

Ημερομηνία: 05-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στην Αρχαία Ολυμπία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Την Αρχαία Ολυμπία θα επισκεφθεί στις 17 Οκτωβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς αποδέχθηκε την πρόσκληση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) να εγκαινιάσει μαζί με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της ΔΟΑ. Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος τόνισε ότι η απόφασή της αποτελεί ύψιστη τιμή για την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Ολυμπιακό κίνημα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Προεδρικό Μέγαρο. Σας θυμίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή Αφής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, οπότε είναι πολύ πιθανόν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τιμήσει και την τελετή Αφής με την παρουσία της

Αναφορά

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, με την επιστολή του Συλλόγου Πιστοποιημένων Φυλάκων Mουσείων & Αρχαιολογικών χώρων του Νομού Ηλείας σχετικά με την πρόσληψη αρχαιοφυλάκων ΙΔΟΧ επτάμηνης διάρκειας. Τα μέλη του συλλόγου επισημαίνουν ότι με την αιφνιδιαστική απόφαση του ΥΠΠΟ να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης για 80 θέσεις στην ΕΦΑ Ηλείας, ελλοχεύει κίνδυνος χάσου τη δουλειά τους για το 2011, λόγω κωλύματος υπέρβασης 8μηνης απασχόλησης, και για αυτόν τον λόγο ζητούν τη διευθέτηση του ζητήματος.

Ορθή κίνηση

Η πρόθεση του δημάρχου Πύργου, Τ. Αντωνακόπουλου να καλύψει το κόστος στέγασης των Παθολόγων που θα επιδιώξουν να διοριστούν στο Νοσοκομείο του Πύργου είναι στη σωστή κατεύθυνση. Αν δεν δώσουμε κίνητρα στους επιστήμονες να έρθουν εδώ, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση και θα συνεχιστεί η δημογραφική αιμορραγία όχι μόνο της πρωτεύουσας αλλά ολόκληρου του νομού.

Άμεσες ενέργειες

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην ΤΚ Σαλμώνης, για αυτό και ο πρόεδρος Βασίλης Βέρρας επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και δρομολόγησε τη διενέργεια rapid test μεθαύριο Πέμπτη, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία του χωριού. Στόχος είναι να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και να εντοπιστούν πιθανά νέα κρούσματα, για αυτό ο κ. Βέρας παρακάλεσε τους συμπολίτες του να συμμετέχουν μαζικά στα τεστ και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Για την πραγματοποίηση του test απαραίτητα είναι η αστυνομική ταυτότητα, ο αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. Επίσης για άτομα 10 έως 18 ετών απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα.

Θα βγει μπροστά

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχει ο Διονύσης Καλαματιανός όταν εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιου του Χατζηδάκη για το εργασιακό. Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, και λόγω επαγγέλματος αλλά και λόγω της θητείας του στο ΙΚΑ, αναμένεται να σηκώσει μεγάλο βάρος της αντιπολιτευτικής γραμμής στη Βουλή. Πέρα από αυτό, όμως, μαθαίνω ότι ο Τσίπρας τον εμπιστεύεται γιατί έχει σκληρή αντικυβερνητική γραμμή χωρίς να υψώνει τον τόνο της φωνής του ή να «τσιμπάει» σε κοκκορομαχίες. «Σφάζει» με το γάντι, όπως προ μηνών με τον Στουρνάρα.

Ηλειακές παρουσίες

Έντονο το ηλειακό χρώμα στην προχθεσινή τηλε-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμμα σχετικά με το νέο ΕΣΥ. Συμμετείχαν με τοποθετήσεις ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου Παναγιώτης Απαλίδης, ο οποίος παρεμπιπτόντως αποκάλυψε ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του στην Ένωση, ο Πρόεδρος των Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Σωκράτης Σωτηροπούλος, η μαία του ΚΥ Γαστούνης, Αρετή Τσερεμέ, και ο πρώην Διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος. Από τις παρουσίες και τοποθετήσεις που ξεχώρισαν, ήταν του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας Παναγιώτη Μέγα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη επανασχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη στην Περιφέρεια. Στο Προεδρείο συμμετείχαν οι πρώην Υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ Δ.Κωστακιώτης και Μ.Ζαμπάρας

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

-Διευρύνει τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, ειδικά σε θέματα προσλήψεων. Μάλιστα, οι νέες διατάξεις αφορούν την πρόσληψη δικηγόρων ως συμβασιούχων μίσθωσης έργου. Μόνο ο Βορίδης κι ο Πέτσας γνωρίζουν τα κίνητρα…

-Ο δε Πέτσας κατέβηκε στην Πάτρα, δημιούργησε προσδοκίες για υπό όρους επαναλειτουργία της αγοράς και αργά το βράδυ ήρθε και η ψυχρολουσία. Από επικοινωνιακή διαχείριση… μηδέν!

-Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπω ότι η ΝΕ Ηλείας αξιοποιεί την τεχνολογία και οργανώνει διαρκώς τηλεδιασκέψεις για όλα τα θέματα, με τη συμμετοχή πρώην υπουργών όπως ο Γαβρόγλου και ο Ξανθός. Γίνεται κομματική δουλειά ικανοποιητική. Στη ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ τι ακριβώς κάνουν; Πρέπει να πάρουν άδεια από τα κεντρικά για να κάνουν μια τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του τόπου;

-Στη ΝΟΔΕ Ηλείας δικαιολογούνται για τις ανακοινώσεις που εκδίδουν, κυβέρνηση είναι. Ειδικά η τελευταία για τα ΑΕΙ και το Μηχανογραφικό ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

-Ζυγώνουν πάντως οι μέρες για το Μηχανογραφικό του 2021 και αύριο μεθαύριο μπορεί να έχουμε εξελίξεις και αποφάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος