FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 06/4/2020

Ημερομηνία: 06-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Tον άδειασε

Με ένα ξερό «όχι» απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής μισθών και συντάξεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «αδειάζοντας» τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κύρτσο, ενώ το ίδιο έκανε προχθές και ο Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στην efsyn.gr. Σας θυμίζω ότι ο Κύρτσος προ ημερών είχε δηλώσει ότι «τα λεφτά φτάνουν το πολύ μέχρι τον Ιούνιο και ενδέχεται να γίνουν μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, αλλά και συντάξεων». Μένει να δούμε ποιον από τους δύο θα δικαιώσουν οι μελλοντικές εξελίξεις, διότι οι προβλέψεις για την οικονομία δεν είναι καθόλου καλές. Ήδη έχουν γραφτεί σενάρια για μειώσεις 20% στο Δημόσιο, αλλά προς το παρόν διαψεύδονται. Για το καλό μας, να επαληθευτεί ο Πέτσας.

Γκάλοπ και εκλογές

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών ξαναφούντωσαν, κι από αυτήν εδώ τη στήλη σάς έχω προειδοποιήσει. Θα σας τα γράψω λίγο πιο αναλυτικά. Η κυβέρνηση, κατά κοινή ομολογία, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επιδημία σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Εφόσον καταφέρει και περιορίσει την εξάπλωση του ιού, θα έρθει σιγά σιγά αντιμέτωπη με την επόμενη μέρα στην οικονομία, η οποία θα είναι δύσκολη. Ήδη συζητάμε για περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ η εργασιακή απορρύθμιση είναι πια υπαρκτή. Τα σκληρά μέτρα όμως φέρνουν φθορά, οπότε προϋποθέτουν λαϊκό έρεισμα.

Ο Κυρ.Μητσοτάκης, επικαλούμενος τη νέα κατάσταση που διαμορφώνει ο κορονοϊός, θα ζητήσει ισχυρή εντολή για αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα τετραετίας, προτού οι συνέπειες στην οικονομία γίνουν εντονότερες. Επομένως, κατά το φθινόπωρο δεν αποκλείεται να έχουμε κάλπες. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις που γίνονται τώρα, δεν έχουν και πολύ νόημα, διότι εν μέσω κρίσης όλοι συσπειρώνονται γύρω από αυτόν που κυβερνά, ενώ σε τέτοιες καταστάσεις είναι απίθανο να προκηρυχθούν εκλογές. Ότι ο Μητσοτάκης παίζει χωρίς αντίπαλο αυτήν την περίοδο, δεν αμφισβητείται.

Εγκράτεια ενόψει Πάσχα

Μήνυμα ενόψει Πάσχα έστειλε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τονίζοντας ότι για να προστατευτεί η Υγεία και η ζωή, δεν πρέπει να γεμίσουν οι δρόμοι με αυτοκίνητα και τα χωριά με επισκέπτες και να στηθούν μικρά η μεγάλα γλέντια. «Ας το δούμε σαν μία άσκηση προσωπικής εγκράτειας και παράδειγμα χριστιανικής αγάπης ή και ως μία ακόμα ισχυρή απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Τελικά, ας το εκλάβουμε ως μία νίκη της ζωής επί του θανάτου, δηλαδή το νόημα που έχει ακριβώς αυτή η μεγάλη γιορτή!
Και ας ευχηθούμε ο ένας στον άλλο, το επόμενο Πάσχα να είναι το πιο λαμπρό για όλους. Με… όλους», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.

Συνδεδεμένος

Ο κατ’ οίκον περιορισμός δεν εμποδίζει τον Διονύση Καλαματιανό να συνεχίζει την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα αξιοποιώντας την τεχνολογία. Με Laptop, ακουστικά και τετράδιο για τις σημειώσεις ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνεί διαρκώς με συνεργάτες και συναδέλφους μέσω τηλεδιασκέψεων ή τηλεφώνου και κάνει τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ. «Από το σπίτι εργαζόμαστε και παραμένουμε ενεργοί πολίτες. Ενημερωνόμαστε, διαμορφώνουμε άποψη και θέση για όσα συμβαίνουν.
Ευγνωμονούμε όσους με αυταπάρνηση και κάτω από δύσκολες συνθήκες φροντίζουν για την υγεία μας και όσους δεν μπορούν να μείνουν σπίτι και δουλεύουν σκληρά για να έχουμε τα απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες. Παραμένουμε κοντά… από μακριά», έγραψε στην ανάρτησή του.

Απέφυγε το Μπέργκαμο

Την ικανοποίησή του για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αμαλιάδα εξέφρασε ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, παρότι πριν από έναν μήνα η πόλη έμοιαζε να είναι το επίκεντρο του ιού πανελλαδικά. «Τότε αρκετοί προέβλεπαν πώς μπορεί να είναι το νέο Μπέργκαμο. Ευτυχώς σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είμαστε στην ίδια θέση με τότε, με τη διαφορά ότι υπάρχουν 2-3 εισαγόμενα κρούσματα σε όλη την Ηλεία» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα για να ανορθωθεί οικονομικά η περιοχή.

Έρχεται «κύμα»

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης θα δώσει μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι στο κοινοτικό κατάστημα Κατακόλου ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, προαναγγέλλοντας «κύμα» αποκαλύψεων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λιμάνι του Κατακόλου και για το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα στο επίνειο της πόλης. «Κάποιοι θα φύγουν νύχτα όπως έφυγαν νύχτα από το καρνάγιο», ανέφερε σχετικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

Το ξαναπαίρνει πάνω του

Φωτογραφία με το κατοικίδιό του, την Κάρμεν, ανάρτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο facebook, ο οποίος από ό,τι μαθαίνω κάνει διαρκώς τηλεδιασκέψεις. Η πρόσφατη παρουσία του στη Βουλή έδειξε ότι είναι ντεφορμέ και –κυρίως- ότι δεν είναι ευδιάθετος. Ρωτώντας γύρω γύρω, έμαθα πως έχει δυσανασχετήσει με τα εκτός γραμμής «φάλτσα» των στελεχών του, διότι του ακυρώνουν την προσπάθεια που κάνει για να βελτιώσει την αντιπολιτευτική του εικόνα. Δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του προχθές σε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του τουρισμού, μαζί με τη Νοτοπούλου και την Αχτσιόγλου. Μέχρι να σοβαρευτούν όλοι στο κόμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι και προεκλογικά: θα βγει μπροστά για όλα τα θέματα και θα έχει τηλεσυζητήσεις ο ίδιος με όλους τους φορείς.

Τον χάρισε

Ενδεικτική των διλημμάτων που έχει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η ιστορία με τον Ηλία Μόσιαλο. Για όσους δεν το ξέρουν, ο Μόσιαλος στα νιάτα του ήταν «Ρηγάς», μαζί με Βούτση, Φίλη κλπ. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν άτυπος σύμβουλος του Ανδρ. Ξανθού στο Υπ. Υγείας,  βοηθώντας τον να αλλάξει πολλά κακώς κείμενα στην Υγεία. Όταν εμφανίστηκε ο ιός στην Ελλάδα, ο Μόσιαλος ενημέρωνε και τον ίδιο τον Τσίπρα, εκτός από τον Μητσοτάκη. Μάλιστα, ακόμα και τώρα έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Τσίπρα, ενώ π.χ. ο Τσιόδρας δεν έχει. Και κάποιοι τότε του πρότειναν του να τον κάνει σύμβουλό του, αλλά βγήκε ο Πολάκης και είπε ότι ο Μόσιαλος τρομοκρατεί τον κόσμο. Κοντολογίς, ο ΣΥΡΙΖΑ χάρισε έναν κεντροαριστερό στον Μητσοτάκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος