FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 05/11/2020

Ημερομηνία: 05-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Lockdown φέρνει το τριπλό ρεκόρ

Ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για νέα μέτρα κατά του κορονοϊού θα κάνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Η αυξητική τάση των κρουσμάτων, που χθες έφτασαν τα 2.646, συνιστά σήμα συναγερμού λόγω της πίεσης που θα ασκηθεί στο Σύστημα Υγείας. Εκτός από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ρεκόρ καταγράφηκε τόσο στις διασωληνώσεις ασθενών που έφτασαν τις 179, όσο και στους ημερήσιους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού, που ήταν 18. Τι;τελευταίες μέρες παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, παρά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, οπότες πρέπει να ληφθούν μέτρα για να ανακοπεί η πανδημία, όπως έγινε και στην πρώτη φάση της κρίσης. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Στο τραπέζι έχει τεθεί και η πρόταση για γενικευμένο lockdown στη χώρα, που έως σήμερα η κυβέρνηση απέρριπτε, λέγοντας ότι αυτή θα είναι η έσχατη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρωινές Αιχμές

-Απόπειρα απάτης κατήγγειλαν με ανάρτησή τους στο facebook τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας, τονίζοντας ότι κάποιοι στον Πύργο μαζεύουν χρήματα με λαχνό με την αιτιολογία ότι θέλουν να αγοράσουν αναπηρικό καροτσάκι, και ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

-Εκλογές Απριλίου 2000 θυμίζουν οι αμερικανικές εκλογές. Είναι πολύ πιθανό να μην ξέρουμε ούτε σήμερα τον νικητή. Ας ελπίσουμε ότι ο Μπάιντεν θα ολοκληρώσει την ανατροπή και θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

-Μία αλλαγή έκανε τελικά ο Μπαλιούκος στους αντιδημάρχους, Δημητρακόπουλο αντί Τσαρουχά στη ΔΕ Αλιφείρας, ενώ έκανε και μια ανακατανομή στις αρμοδιότητες.

-Αυτό που μένει να διευκρινιστεί μετά την αποπομπή Αριστειδόπουλου και την παραίτηση της Χριστοπούλου-Πισιμάνη, που ανήκουν στον ίδιο συνδυασμό, είναι αν θα συνεχίσουν να θεωρούνται σύμβουλοι της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας.

-Το πατρινό λόμπι του Πανεπιστημίου Πατρών μάς δουλεύει ψιλό γαζί. Αφού λένε ότι έχουν καθηγητές για να διδάξουν στη Μουσειλογία, αλλά δε θέλουν να κουβαλιούνται στον Πύργο, ας τους βάλει φέτος να διδάξουν εξ αποστάσεως και του χρόνου ξανασυζητάμε. Ούτως ή άλλως δεν ξεμπερδεύουμε σύντομα από τον ιό.

Στοίχημα

Η αλλαγή της εικόνας στο κέντρο της Αμαλιάδας είναι σκέψη πολλών ετών στο μυαλο του Λυμπέρη. Ο δήμαρχος Ήλιδας θέλει να κάνει πιο ελκυστική την εικόνα του κέντρου, με την πεζοδρόμηση και με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου. Με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της πόλης αποφασίστηκε το πεζοδρομημένο τμήμα να περιλαμβάνει τις οδούς Βενιζέλου-Δεληγιάννη-Ρήγα Φεραίου-Πολυτεχνείου-25ης Μαρτίου-Ιπποκράτους-Έλλης-Φιλελλήνων-Δαλιάννη. Το μέτρο θα ξεκινήσει 15/11 μέχρι 15/1. Εμένα μου αρέσουν οι πεζόδρομοι, ας ελπίσουμε να μην γκρινιάξουν οι οδηγοί. Για το ποδήλατο θα χρειαστεί προσπάθεια, αλλά αμαρτία ειναι να μην εφαρμοστεί στην Αμαλιάδα που δεν έχει πολλές ανηφόρες.

Παραίτηση

Την παραίτησή της από το πόστο της εντεταλμένου συμβούλου για τη διαχείριση των αδεσπότων υπέβαλε η δημοτική σύμβουλος Πύργου, Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη, αφήνοντας αιχμές προς αρκετές κατευθύνσεις για τους λόγους της απόφασής της. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο facebook, ο κύριος λόγος ήταν το γεγονός ότι αντιδήμαρχος Πύργου μαζί με τον πρόεδρο της ΤΚ Βουνάργου έκαναν αυτοψία σε δικό της χώρο για να διαπιστώσουν τον αριθμό των ζώων που η ίδια φιλοξενεί. Παράλληλ, είπε πως η συνεργασία με το τμήμα Προγραμματισμού του δήμου δεν ήταν καλή,  και πρόσθεσε ότι δεν είχε την υποστήριξη που άρμοζε στο έργο της ούτε από τον δήμαρχο.

Η θέση του

Την άποψή του για την αποπομπή του διατύπωσε δημοσίως ο καθαιρεθείς αντιδήμαρχος Πύργου, Λάμπης Αριστειδόπουλος. Όπως ανέφερε, του επιβλήθηκε «πιεστικά και χωρίς λόγο παραίτηση», κάτι που αρνήθηκε να πράξει, και πρόσθεσε ότι αυτό έγινε λόγω μήνυσης εις βάρος του. «Δικαιολογημένα αρνήθηκα (…) διότι εμμέσως θα ικανοποιούντο αυτοί που χωρίς κανένα δικαίωμα αυτοαναγορεύονται σε λαϊκούς δικαστές και με έχουν κηρύξει εν δυνάμει ένοχο μέχρι αποδείξεως αθωότητας. Προφανώς όλοι αυτοί οι κύριοι που επικαλούνται τα τεκμήρια αθωότητας, τα ερμηνεύουν αντίστροφα», έγραψε και πρόσθες πως επιφυλάσσεται παντός νομίμο δικαιώματός του.

Στην Ηλεία αύριο ο Αραχωβίτης

Την Ηλεία θα επισκεφθεί αύριο ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Αραχωβίτης θα έχει συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας, καθώς και με φορείς του αγροτικού κλάδου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

10.00 Καβάσιλα – Επίσκεψη στη “Φάρμα Ηλείας” και συζήτηση με κτηνοτρόφους

11.00 Γαστούνη – Επίσκεψη στον ΤΟΕΒ και συζήτηση με παραγωγούς

13.00 Δάφνη – Μετάβαση στις περιοχές του Δήμου Ήλιδας που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου και συζήτηση με τους κατοίκους

14.30 Επιτάλιο – Συζήτηση με τους καλλιεργητές της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας

16.00 Ζαχάρω – Συνάντηση με ελαιοπαραγωγούς στο ελαιοτριβείο “Τάγαρη”

Αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εστίασης

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου του 2020 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον «Διόνυσο Πύργου», το σωματείο που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες της εστίασης. Χθες έγινε ένας σύντομος απολογισμό από την προσωρινή διοίκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μπούκλης τόνισε πως η ίδρυση του σωματείου έχει βοηθήσει καθοριστικά στο να ακουστεί η φωνή του κλάδου και να αποκτήσει λόγο και συνεργασία με τους φορείς που λαμβάνουν αποφάσεις. Για τον λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές, αφού χθες θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι στην πρώτη συγκεντρωση.

Παραμένουν στο Κατάκολο

Παραμένουν φιλοξενούμενοι στο «Αέναον» οι 67 μετανάστες που κατέπλευσαν χθες με αλιευτικό στο λιμάνι του Κατάκολου ύστερα από το SOS που εξέπεμψαν κοντά στο Κερί της Ζακύνθου. Η διαδικασία ελέγχου των εγγράφων τους ειναι σε πλήρη εξέλικη, ενώ αναμένεται και η άφιξη δύο κλιμακίων του ΕΟΔΥ  από την Πάτρα για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον δήμο Πύργου. Προσωρινά κρατούμενοι ειναι οι δύο συλληφθέντες Ουκρανοί που φέρονται να είχαν τον ρόλο του διακινητή. Οι μετανάστες φιλοξενήθηκαν χωρίς προβλήματα χθες στο Αέναον καθώς από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου παρείχε όλα τα απαραίτητα είδη πρώτη ανάγκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χώρος ηλεκτροδοτείται. Παράλληλα, τα στελέχη του Λιμενικού συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να εντοπίσουν το ακριβές δρομολόγιο του σκάφους για να αποκτήσουν σαφή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πλέον τα δουλεμπορικά κυκλώματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος