FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 05/07/2021

Ημερομηνία: 05-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επιτροπή Πατρινού Σχεδιασμού

Η περίφημη Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού που αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη, έκανε τόσο καλή επιστημονική δουλειά, που το τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας –που θα πάει από το Αγρίνιο στην Πάτρα- συμπεριλαμβάνεται στα τμήματα από τα οποία δεν μπορεί ένας φοιτητής να πάρει μεταγραφή σε άλλο. Δηλαδή, έχουμε 7 τέτοια τμήματα σε όλη τη χώρα και οι φοιτητές που ετοιμάζονται να μετακομίσουν από το Αγρίνιο στην Πάτρα, είναι εγκλωβισμένο και χωρίς διασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Αν περιμένατε να τους το λύσει αυτή η εξαιρετική επιτροπή, μάλλον σας γέλασαν. Όπως φαίνεται, το μόνο που τους ενδιέφερε, ήταν να τα πάρουν όλα στην Πάτρα, αλλά έκαναν μια έκπτωση λόγω Λιβανού. Ούτς που τους ένοιαξε για τους φοιτητές. Για να μη σας κουράζω: μόνη λύση για βιώσιμο Ιστορικό-Αρχαιλογικό είναι να έχει έδρα στην Ηλεία.

Υπογραφή

Ξεκινά άμεσα το κλειστό γυμναστήριο στη Ζαχάρως, καθώς σήμερα –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του ανάδοχου εργολάβου με τον δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Το έργο είχε μπλοκάρει για καιρό, αλλά τελικά όλα διευθετήθηκαν και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Επιτυχία

Ικανοποιημένος νιώθει ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ.Γεωργιόπουλος, από την άμεση ανταπόκριση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα αντιπυρικής θωράκισης του δήμου με επιχορήγηση 200.000 ευρώ. Προφανώς έπαιξε ρόλο η εντοπιότητα του Β. Παπαγεωργίου, ωστόσο ο δήμαρχος το κυνήγησε και σε συνεργασία με τον δασάρχη Π. Λάττα το έθεσαν με τεκμηρίωση και το πέτυχαν.

Δυσαρέσκεια

Έντονα δυσαρεστημένος είναι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Τάσος Καρνάρος, από την επικείμενη κατάργηση της Πειραιώς στην πόλη. Όπως ανέφερε συζητώντας με κατοίκους της περιοχής, μένει ακάλυπτη μια περιοχή με αγροτικό κόσμο και ηλικιωμένους, που ξεκινά από την Αρκαδία και φτάνει στον Κυπαρισσιακό.

Ομάδα

Την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε από κοντά ο συντονιστής της ΝΕ Ηλείας, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη της Αθήνας. Δεν παρέλειψε να συναντήσει και να συζητήσει με τον Νίκο Παππά, ενώ στην παρέα προστέθηκε και ο Διονύσης Καλαματιανός. «Έχω στο πλευρό μου τη δυνατότερη ομάδα», έγραψε σε ανάρτησή του.

Καμάρωσε την κόρη!

Ολιγοήμερο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του έκανε ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, για να μεταβεί οικογενειακώς στην Κύπρο και να καμαρώσει την κόρη του, Νικολέτα, η οποία ορκίστηκε πτυχιούχος Φαρμακευτικής! Στη φωτογραφία εικονίζεται μαζί με τη σύζυγό του Αγγελική Τσάκωνα και την έτερη κόρη και φοιτήτρια Ιατρικής στην Πάτρα, Αναστασία. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο!

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Είναι η δεύτερη φορά που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει «ριζική αναδιάρθρωση» του υγειονομικού χάρτη, με «αναθεώρηση» του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων. «Μερικές φορές έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία περισσότερα από όσα θα έπρεπε», δήλωσε ξεκάθαρα, ανοίγοντας τον δρόμο για συγχωνεύσεις. «Δεν γίνεται να έχουμε κλινικές που θα κάνουν μόνο ένα χειρουργείο το μήνα», πρόσθεσε στο ίδιο ύφος ο κ. Μητσοτάκης και με δεδομένου ότι η Ηλεία, διαθέτει… τρία Νοσοκομεία, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα έχουμε σοβαρές ανακατατάξεις…

*Το θέμα είναι ποια στάση θα κρατήσει η αντιπολίτευση σε τοπικό επίπεδο, διότι είναι πολύ πιθανό να οχυρωθεί πίσω από τον τοπικισμό και να αφήσει στην άκρη τα καθαρά πολιτικά κριτήρια.

*Κι επειδή σε αυτή τη στήλη γράφουμε «ευθύβολα», σας θυμίζω ότι ενώ κατά κοινή ομολογία ο Διαμαντόπουλος διοίκησε επαρκώς το ΓΝ Ηλείας, oι σύντροφοί του στο κόμμα δεν τον έκριναν άξιο να εκλεγεί στη νομαρχιακή. Οι λόγοι… προφανώς τοπικιστικοί!

*Παρών στη σύναξη του Κακοβάτου ο Πάνος Σκαρτσιάρης, ο οποίος σας θυμίζω ότι στις περιφερειακές του 2019 είχε κατέβει με τον Κατσιφάρα. Περασμένα ξεχασμένα…

*Τι κοινό έχουν όλες οι φωτογραφίες που ανάρτησε ο Νίκος Κοροβέσης από το τραπέζωμα; Μήπως ότι λείπει από όλες ένα συγκεκριμένο πρόσωπο; Εγώ έμαθα ότι έβγαλαν κοινή φωτογραφία, οπότε μάλλον τυχαίο θα ήταν.

*Αλλαγή προϊστάμενου σήμερα στο ΠΚ Ολυμπίας, καθώς αποχωρεί ο Βαγγέλης Χαλικιόπουλος για Λευκάδα και τον αντικαθιστά ο Ηλίας Δουζένης, ο οποίος επιστρέφει στα παλιά λημέρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος