FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 05/03/2021

Ημερομηνία: 05-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τον άδειασε αλλά δεν έπεισε

Ένα… άδειασμα στον Χριστόπουλο το έκανε χθες ο Καρβέλης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της συνάντησης με τους Παθολόγους του ΓΝ Ηλείας, αφού προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να αποσυρθούν οι μηνύσεις και να «διορθωθούν οι συμπεριφορές». Βέβαια, όταν άκουσε αυτά που του είπαν οι γιατροί για όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο, εξέφρασε μια έκπληξη που δεν μπορεί να γίνει και τόσο εύκολα πιστευτή. Επειδή ξέρουμε ότι μας διαβάζει, διότι συνδρομή στην Πρωινή δεν έχει αλλά του τα μεταφέρουν χαρτί και καλαμάρι όσα γράφουμε, δεν πείθει όταν παριστάνει τον έκπληκτο. Θετική εξέλιξη η εκπεφρασμένη πρόθεσή του να βοηθήσει, αλλά επειδή στις δημόσιες σχέσεις είναι ασυναγώνιστος, ελπίζουμε να μην αποδειχθούν κούφια τα λόγια του και να συμβάλει αποτελεσματικά στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Ερώτηση

Ένα σοβαρό ζήτημα έφερε με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου, καθώς ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων  αν ρυθμίσει το πλαίσιο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών για να σταματήσοηυν οι διαρκείς και έντονες οχλήσεις εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που η πλειονότητα των οφειλετών είναι σε αναστολή εργασίας ή έχει πληττόμενη επιχείρηση. Όπως επισημαίνει, οι συγκεκριμένες εταιρείες προσφεύγουν σε αθέμιτες πρακτικές ασκώντας έντονη ψυχολογική πίεση στους οφειλέτες.

Ετοιμάζει ΔΕΥΑ

Οικονομοτεχνική μελέτη για τη δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης θα εκπονήσει ο δήμος Πηνειού, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου και κατόπιν εισήγησης των υπηρεσιών, Το θέμα εγκρίθηκε με πλειοψηφική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ  κρίνεται επείγουσα η μελέτη λόγω της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας ψήφισης του προϋπολογισμού του 2021.

Αντίθετος

Την αντίθεσή του στις νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα αυθαίρετα στον αιγιαλό και την προστασία των περιοχών Natura εξέφρασε με αναρτήσεις του ο συνάδελφος δημοσιογράφος και συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Ηλείας, Γιώργος Γουβιάς. Όπως επισήμανε, πριν από τέσσερις μήνες ο Χατζηδάκης και ο Ταγαράς ζητούσαν από τις Αποκεντρωμένες να επισπεύσουν τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς, αλλά τώρα έκαναν πληρη στροφή. Παράλληλα, επισημαίνει ότι με μια εμφανώς αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ρύθμιση, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ακυρώνει τον ίδιο τον σκοπό της προστασίας των περιοχών Natura για να αναπτυχθούν επενδυτικά έργα μέσα σε αυτές.

Κοινοβουλευτική κόντρα

Κοντραρίστηκαν χθες στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης με τον Χρήστο Σπίρτζη, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις. Το… φιτίλι το έβαλε ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, όταν καταλόγισε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν πρόεδρος στο ΤΕΕ και στήριζε τους μηχανικούς, ενώ τώρα δείχνει ότι δεν τους εμπιστεύεται στην επίβλεψη των έργων. Ο Σπίρτζης απάντησε ότι εμπιστεύεται τους διπλωματούχους μηχανικούς αλλά επισήμανε ότι δεν ήταν ποτέ ουρά του ΠΑΣΟΚ, όπου ανήκε τότε ως πρόεδρος του ΤΕΕ. Άδραξε τότε την ευκαιρία ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ και τόνισε ότι «επειδή ο κ. Σπίρτζης, με επιτιμητικό ύφος μίλησε για το ΚΙΝΑΛ και τη θέση του για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, θα ήθελα να του θυμίσω, πως όταν έγινε αυτό, ήταν και εκείνος μέλος του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια φρόντισε να αυτοδιαγραφεί και να γίνει υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώνουμε σήμερα τα έργα του με τον κ. Καλογρίτσα». Η απάντηση του Σπίρτζη ήταν ότι του ρίχνουν λάσπη κι ότι αυτός αγάπησε το ΠΑΣΟΚ ενώ όσοι είναι στο ΚΙΝΑΛ δεν το αγαπάνε.

Όλα αρνητικά

Αρνητικά βγήκαν και τα 109 rapid test που πραγματοποίηκαν χθες στη Ζαχάρω, σε συνεργασία του δήμου με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την  καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, τήρηση  αποστάσεων), καθότι αρκετοί κάτοικοι ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Αν δούμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες Χατζηδάκη, Σκρέκα, Ταγαρά και Γεωργιάδη, διαπιστώνουμε ότι η ελληνική Δεξιά δυσκολεύεται πολύ να ενσωματώσει φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές.

*Αυξημένη η διασπορά του ιού στον παιδικό πληθυσμό της Ηλείας – ειδικά στον μαθητικό. Στην Παιδιατρική του ΓΝ Πύργου εντοπίζουν τουλάχιστον ένα κρούσμα τη μέρα και συστήνουν άμεσα κατ΄οίκον περιορισμό για να μη μεταδοθεί ο ιός.

*Ανακάλεσε την παραίτησή του ο γιατρός και διευθυντής του ΚΥ Σιμόπουλου, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, καθώς έγιναν οι απαραίτητες εξηγήσεις και λύθηκαν οι παρεξηγήσεις.

*Ποιος δήμαρχος έχει αρχίσει να ενοχλείται για ανακοινώσεις που αφορούν τον δήμο του και γίνονται από άλλους εν αγνοία του;

*Εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως ήταν αναμενόμενο, από το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας η ονομασία του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας σε «Μανώλης Αγιομυργιαννάκης», στο οποίο υπηρέτησε ως διευθυντής, και πλέον απομένει και η θετική γνώμη του σχολικού συμβουλίου για να αποδοθεί η ελάχιστη τιμή στην προσωπικότητά του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος