FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 05/02/2021

Ημερομηνία: 05-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Έρχονται (;) προσλήψεις 6 γιατρών στην Αμαλιάδα

Έστω και μετά από καιρό αντιλήφθηκε ο διοικητής της 6η ΥΠΕ, Γ. Καρβέλης ότι το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Ηλείας δεν φτάνει για να κάνει και εφημερίες και εμβολιασμό και να τους κάνουμε και μηνύσεις κι από πάνω. Αφού είδε κι απόειδε, καταλαβαίνοντας ότι με δημόσιες σχέσεις προκοπή δε γίνεται, έστειλε email την περασμένη Δευτέρα στον διοικητή Χρ. Χριστόπουλο και στην αναπλ. Διοικ. Ειρ.Αγγελάκου. Στη συνέχεια η κα Αγγελάκου τον βεβαίωσε ότι η ΝΜ Αμαλιάδας έχει κενές θέσεις (θα το είχε ξεχάσει λογικά ο ΥΠΕάρχης με τόσες έγνοιες…) και ζήτησε από το ΔΣ να εγκρίνει έξι θέσεις γιατρών: έναν Επιμελητή Β’ Εσωτερ. Παθολογίας, δύο Επιμελητές Β΄Καρδιολογίας, έναν Επιμελητή Β΄Ορθοπαιδικό, και έναν Επιμελητή Β΄Παθολογίας, Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής. ΤΟ ΔΣ το ενέκρινε και το αίτημα εστάλη στην 6η ΥΠΕ για να προχωρήσει η προκήρυξη. Να σας θυμίσω ότι η κα Αγγελάκου δεν υπερψήφισε την πρόσληψη γιατρού στην Κρέστενα, αλλά ο αναπλ. Διοικητής της ΝΜ Κρεστένων, Γ. Χουζούρης δεν το κράτησε μανιάτικο (καθότι Αρκάς) και υπερψήφισε τη δική της πρόταση καθότι μέλος του ΣΦΙΝΑ.

Μίλησε με Συρίγο

Με τον νέο υφυπουργό Παιδείας, Άγγ. Συρίγο, επικοινώνησε προχθές ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, για να τον ενημερώσει σχετικά με το τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του ίδιου του υφυπουργού για να τεθούν επί τάπητος όλες οι παράμετροι του τμήματος και πώς θα αποτραπεί το σενάριο της κατάργησης.

Πρόληψη

Με μια συγκινητική ανάρτηση αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου η δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μαριάννα Σταθοπούλου. Όπως αποκάλυψε, έχει βιώσει τις απώλειες των γονέων της από τη συγκεκριμένη ασθένεια, και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό όλοι να καταλάβουμε ότι η πρόληψη σώζει ζωές και ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Ενοχλημένος

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων, Αντ. Χαροκόπος, από τις εκφράσεις του δημάρχου Πύργου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Όπως ανέφερε, τέτοιες εκφράσεις που υποβαθμίζουν τα άτομα με αναπηρία, συντηρούν μία κίβδηλη εικόνα και προβάλλονται από τα ΜΜΕ, είναι αναχρονιστικές και προσβλητικές για κάθε άτομο με αναπηρία.

Διπλά πυρά

Πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες μιλώντας στο openoβουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή τον νέο που προβλέπει αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Όπως ανέφερε, το πρόβλημα της βίας στα πανεπιστήμια δεν θα λυθεί ούτε με την αστυνομοκρατία που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, ούτε με την ανοχή που δείχνει επιδεικτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το επίπεδο ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στη βία βέβαια δεν με εκπλήσσει, εφόσον είχε τη συγκεκριμένη στάση διαχρονικά και κυρίως στις διαδηλώσεις την περίοδο 2010-2012», τόνισε.

Πρωινές Αιχμές

*Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, θα αναλάβει την ευθύνη των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το κόμμα. Εγώ προτείνω να ξεκινήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους δήμους της Ηλείας, διότι αν βγάλει άκρη, μετά όλα θα είναι εύκολα.

*Ποιος αιρετός της μειοψηφίας σε μεγάλο δήμο έχει… παρά πόδα όλα τα χαρτιά και περιμένει πώς και πώς αιφνιδιαστικό «χτύπημα» κάτω από τη ζώνη για να αντεπιτεθεί;

*Δεν αποδέχονται τη μείωση κατά 30% στους συμβούλους οι «γαλάζιοι» αιρετοί. Επίσης θέλουν τους προέδρους όλων των κοινοτήτων στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου και να μην υπάρχει διαχωρισμός για όσα είναι κάτω των 500 κατοίκων. Κάτι μου λέει ότι ο Βορίδης θα τα δεχθεί.

*Με το 3ο κύμα προ των πυλών, σταματά και η σεναριολογία για εκλογές μέσα στο 2021. Όπως σας έχω ξαναγράψει, ένα ρεαλιστικό σενάριο είναι να στηθεί κάλπη την άνοιξη του 2022, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να προτιμά το φθινόπωρο του 2022.

*Τα οδικά έργα τα δρομολογούν είτε οι δήμοι είτε η Περιφέρεια είτε το ίδιο το υπουργείο Υποδομών. Να είμαστε λίγο προσεκτικοί και συγκρατημένοι σε ό,τι λέμε.

*Μια φιλική συμβουλή προς νέους αυτοδιοικητικούς: πρώτα κάνεις έργο και μετά το προβάλλεις. Αν δεν έχεις αντικείμενο και σαφείς αρμοδιότητες, ζήτα να σου δώσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος