FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 04/12/2020

Ημερομηνία: 04-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κοινοβουλευτικό μέτωπο

Ηλειακό κοινοβουλευτικό μέτωπο διαμορφώνεται όσο αφορά το τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, χθες αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή αναφορά υπογεγραμμένη και από τους πέντε βουλευτές του νομού, με βάση την επιστολή Μπούρα-Ζαφειροπούλου-Παναγιωτόπουλου για τη δημιουργία «ειδικής γραμμής στήριξης» του τμήματος με εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο στο τμήμα, αλλά και στο πρώην ΤΕΙ ΔΟΕΠ & ΤΜ. Ίσως να είναι και η πρώτη φορά που έχουμε διακομματική κοινοβουλευτική παρέμβαση για να μη χάσει ο νομός κεκτημένο, διότι δεν βλέπω άλλο τρόπο για να καταλάβει ο Διγαλάκης ότι δε θα ευοδωθούν σκέψεις κατάργησης του τμήματος. Μήπως να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και οι δήμαρχοι σιγά σιγά;

Πρωινές Αιχμές

*Ο Αντώνης Γιαχαλής, στέλεχος της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας, θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού. Καλοστέριωτος!

*Κάποιος απέκρυψε κάτι από τα χαρτιά που εστάλησαν στο ΣτΕ. Οπότε καλό είναι να περιμένουμε λίγο γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

*Η σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων σε μεγάλο δήμο της Ηλείας είναι στα όρια της νομιμότητας.

*Γενικά σε αυτόν τον μεγάλο δήμο διαπιστώνω μια πολιτική, η οποία εμφορείται από το πνεύμα πως «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό».

*Έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση με τις κλινικές, νομίζω ότι μετά την ύφεση της πανδημίας θα έχουμε απανωτές προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

*Ακόμα μία εθελοντική αιμοδοσία, την 16η κατά σειρά, διοργανώνουν αυτή την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι και οι φορείς των Καβασίλων. Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο Κοινοτικό Κατάστημα Καβασίλων.

Εισακούστηκε

Την απόσυρση του άρθρου που αφορούσε την εκτός σχεδίου δόμηση ζήτησε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης, λέγοντας ότι στην Ηλεία το 80% των αξιοποιήσιμων εκτάσεων εκτός σχεδίου είναι εν δυνάμει γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, με συνέπεια να τίθενται σε κίνδυνο 50 επενδυτικά σχέδια από το LEADER. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε την απόσυρσή του, αφού δεν προηγήθηκε κανενός είδους διαβούλευση, και πρότεινε να θεσπιστεί μεταβατική διάταξη, κάτι που φαίνεται ότι έγινε αποδεκτό από το υπουργείο.

Με ήθος

Την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για την πληρωμή τριών μισιών στις εργαζόμενες στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ήλιδας, Ευγένιος Αστερής, ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν οι συνολικά 30 εργαζόμενοι. Όπως είπε, η πληρωμή θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου. Νέα ήθη -ευτυχώς- από τη νεότερη γενιά των αιρετών, χωρίς έπαρση, διότι είναι σημαντικό οι πολίτες να νιώθουν σύμμαχο την αυτοδιοικητική εξουσία.

Διαβεβαίωσε

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος καθημερινά δίνει μάχη με το απόστημα της ελληνικής γραφειοκρατίας. Ο κ. Νικολόπουλος διαβεβαίωσε το προσωπικό στην καθαριότητα, 9 πλήρους απασχόλησης και 21 μερικής, ότι τα διαδικαστικά προβλήματα που είχαν προκαλέσει την καθυστέρηση στην πληρωμή της μισθοδοσίας τους, διευθετήθηκαν και δεν θα ξανασυμβούν.

Διαρκείς και αυστηροί οι έλεγχοι

Τη συνέχιση των μέτρων με την ίδια ή και ακόμα μεγαλύτερη αυστηρότητα εξήγγειλε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, υπογραμμίζοντας πως το περασμένο διάστημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα πετυχημένο όσον αφορά τους ελέγχους.Ο κ. Μάνδαλος επικεντρώθηκε αρχικά στην παρούσα χρονική στιγμή και τις επικείμενες γιορτές του Δεκεμβρίου, κατά τις οποίες οι έλεγχοι αναμένονται αυξημένοι και πιο αυστηροί. Σημείωσε δε πως οι αστυνομικές αρχές τα πήγαν περίφημα στην Πάτρα και τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, επιτυγχάνοντας να μην υπάρξει πολυκοσμία και κατά συνέπεια και μη εξάπλωση της πανδημίας του ιού. Επιπλέον, τόνισε πως οι εντολές που έχουν δεχθεί από την κεντρική διοίκηση του σώματος είναι σαφείς και συγκεκριμένες, με τις εκκλησίες να συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές και τον κόσμο να προσεύχεται από το σπίτι του. Αναφέρθηκε όμως και στις συναντήσεις που είχε με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, με τους οποίους είχε εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία του δήλωσαν με υπευθυνότητα πως θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα «με αυστηρότατη ακρίβεια και ευαγγελική ευλάβεια».

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος