FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 04/11/2020

Ημερομηνία: 04-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το παίρνει πάνω του

Σαφή αναφορά στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της τηλε-συζήτησης με τους κυβερνητικούς βουλευτές, όπως ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην έγκριση της DGGROWκαι επισήμανε πως τα δύο μεγάλα  περιφερειακά έργα που θα ξεκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα η κυβέρνηση, είναι η Πατρών-Πύργου και ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη. Εγώ το εκλαμβάνω ως θετικό το ότι ασχολήθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Επειδή όμως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, αυτό σημαίνει ότι το παίρνει επάνω του ο ίδιος και ότι σε αυτόν θα πιστώσουμε ή θα χρεώσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη, θετική ή αρνητική, όχι μόνο στον Καραμανλή. Σας θυμίζω τι είπε προεκλογικά από την κεντρική πλατεία.

Πρωινές Αιχμές

-Προστιματάκι 1.000 ευρώ στον δήμο Ήλιδας από την Περιφέρεια για καλοκαιρινές παραβάσεις σχετικά με τα αδέσποτα. Να μην είμαστε άδικοι, όμως, έχει προκηρυχθεί η μίσθωση του κατάλληλου χώρου.

-Του ζήτησε την παραίτησή του και μάλιστα του πρότεινε και μια προσεκτική ανακοίνωση χωρίς πολλές «γωνίες». Ούτε αυτό ήθελε, οπότε δεν του άφησε άλλη επιλογή.

-Για αντικαταστάτη ακόμα δεν έχει αποφασίσει ο δήμαρχος, αλλά μάλλον θα το «σπάσει» στα δύο.

-Άπαντες φορούσαν μάσκα χθες στο νοσοκομείο του Πύργου, οπότε τα περί μη συμμόρφωσης των πολιτών είναι παραμυθάκι. Με τις αποστάσεις, βέβαια, έχουμε ακόμα ένα θεματάκι.

-Τόσο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας όσο και Νομαρχιακή αρχίζουν σιγά σιγά να παίρνουν μπροστά. Στη ΝΟΔΕ Ηλείας το έχουν διαπιστώσει και έχουν αποφασίσει εφεξής να μην αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.

Επιθεώρησε

Τα εξωτερικά ιατρεία της Παθολογικής επιθεώρησε χθες ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, για να διαπιστώσει πώς εξελίσσεται η εξέταση και αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ο κ.Χριστόπουλος συζήτησε με τους γιατρούς κ. Γκανταΐφη και κ. Αγγούρη την κατάσταση και τα είπε για λίγο και ορισμένους ασθενείς στον διάδρομο.

Απορία

Απορία για την Πατρών – Πύργου εξέφρασε ο πρώην βουλευτής κα υφυπουργός Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκης, λέγοντας ότι «αφού όλα πάνε καλά, γιατί επί 5 μήνες δεν καταθέτουν στη Βουλή τα έγγραφα που έχουν ζητήσει από τον Μάιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;» Μάλλον μας διάβασε ο Δημήτρης και αποφάσισε να ενεργοποιηθεί περισσότερο, κάτι που του το ζητάνε κι άλλοι εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ηλεία το κλειδί

Για να μην έχετε απορίες, ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα πυκνώσει τις επισκέψεις του στην Ηλεία και θα σχεδιάσει νέες παρεμβάσεις. Τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ξέρουν ότι ο νομός μας του έδωσε τη νίκη.  Ούτως ή άλλως, η Αχαΐα πάντα θα είναι δύσπιστη απέναντί του, και λόγω ΝΔ και λόγω Αιτωλοακαρνανίας. Επομένως, η Ηλεία προσφέρει τα κλειδιά της επιτυχίας, όπως φάνηκε το 2019, διότι οι Πατρινοί πάντα μας αντιμετώπιζαν υποτιμητικά.

Μυστήρια πράγματα

Οι μεταναστευτικές ροές είναι σε άμεση συνάρτηση με τα ελληνοτουρκικά. Το Λιμενικό κάνει καλή δουλειά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για αυτό πλέον αλλάζουν οι διαδρομές. Τώρα έχει μπει στα πλάνα των δουλεμπόρων η διαδρομή νότια της Πελοποννήσου που περνάει ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Ηλεία και συνεχίζει προς Ιταλία. Αυτό σημαίνει περισσότερη πίεση στα λιμάνια της Μεσσηνίας (Καλαμάτα, Πύλος) αλλά και στο Κατάκολο. Για τη Ζάκυνθο πάλι όχι τόσο, αφού για κάποιον περίεργο λόγο δεν ενεργοποιείται σχεδόν ποτέ το δικό τους Λιμενικό, είτε κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ είτε κυβερνά η ΝΔ. Μυστήρια πράγματα…

«Καμπανάκι» για το κάμπινγκ Κουρούτας

Τους λόγους της παραίτησής του από την προεδρία της Δημοτικής Εταιρείας Ακινήτων Ήλιδας ανέλυσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παλυβός. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βασικός λόγος ήταν η διαχείριση του Κάμπινγκ της Κουρούτας, για το οποίο χτύπησε «καμπανακι». «Όταν ξεκινάμε και λέμε από πέρυσι ότι θα πάμε να πάρουμε το κάμπινγκ για πολλά χρόνια, δεν υπήρχε η όρεξη από κάποιους που ήταν αρμόδιοι, μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Άρα δεν υπάρχει και νόημα να είμαι εδώ που είμαι. Να κάνω τι; Διαχείριση ενός ενοικίου από το κτίριο της Κουρούτας; Την προηγούμενη Πέμπτη είχαν κατέβει οι μηχανικοί της ΕΤΑΔ να φωτογραφήσουν τα κτίρια για να βγάλουν ενεργειακά πιστοποιητικά. Που σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να το νοικιάσουν κάπου ή να το πουλήσουν. Εγώ θέτω προ των ευθυνών τους και τους 33 εκλεγμένους του δήμου Ήλιδας, συν την Πολιτεία ολόκληρη, μην αφήσουμε και χαθεί το κάμπινγκ γιατί είναι έτοιμο να χαθεί… Τις ενέργειες δεν θα τις υποδείξω εγώ, υπάρχουν αρμόδιοι να τρέξουν να μην το χάσουμε».

Συνάντηση και συνεργασία

Με τον νέο Λιμενάρχη Κυλλήνη,  Ιωάννη Φουσέκη συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του πρώτου. Παρούσα ήταν επίσης η υπολιμενάρχης Βασιλική Ασημακοπούλου Βασιλικής και η  Διευθύντρια των Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού, Μαρία Πετροπούλο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προστασία από την πανδημία αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν κυρίως το θαλάσσιο μέτωπο. «Του ευχόμαστε από καρδιάς ολόψυχα καλή και δημιουργική θητεία» έγραψε ο κ. Μαρίνος σε ανάρτησή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος