FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 04/06/2021

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αναγκαία η ουσία

Η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στη Φολόη είναι σαφέστατα σημαντική αλλά πρέπει να είναι η αρχή και όχι ένα πυροτέχνημα. Η μετατροπή της σε πόλο περιβαλλοντικής και τουριστικής ανάπτυξης θα αποτελέσει εφαλτήριο για όλη την Ελλάδα, οπότε δεν πρέπει να μείνουμε στο επικοινωνιακό κομμάτι. Είναι σημαντικό να αναδειχθεί περαιτέρω σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τους οδικούς άξονες που καταλήγουν στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου αυτός ο τόπος να φέρει στην επιφάνεια την κρυμμένη υπεραξία του. Ειδάλλως, θα μείνουμε για μία ακόμα φορά στα ωραία λόγια και τις προθέσεις, χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Στόχευση

Η επιλογή της Φολόης σε μεγάλο βαθμό ήταν εισήγηση του Μιχ. Κατρίνη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει «σηκώσει» ψηλά και τον οδικό άξονα Αρχ. Ολυμπία-Τρίπολη-Βυτίνα, αφού θα δώσει άλλη ώθηση στην κεντρική Πελοπόννησο και στα ορεινά. Η πρωτοβουλία αποδείχθηκε επιτυχημένη, πάντως, αφού σε εργάσιμη ημέρα εν μέσω πανδημίας παρευρέθηκαν αρκετοί στην περιοχή.

Χαρούμενος

Ο πιο χαρούμενος από όλους χθες στη Φολόη ήταν ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, διότι θεωρεί πως η περιοχή αξίζει καλύτερη προβολή και αξιοποίηση. Ο ίδιος εξήγησε στη Φώφη την πολυδιάστατη αξία του δρυοδάσους και ευχαρίστησε και την ίδια και τον Κατρίνη για την επιλογή της επίσκεψης. Μην ξεχνάτε πως ο δασάρχης έχει κάνει τη διδακτορική του διατριβή στο δρυοδάσος της Φολόης και ξέρει την περιοχή όσο ελάχιστοι.

Ενδιαφέρον

Η Φώφη αφιέρωσε σημαντικό μέρος της επίσκεψής της στο Περιβαλλοντικό Μουσείο της Φολόης και συζήτησε για αρκετή ώρα με τον Ν. Σιάκκουλη για τα εκθέματα. Η ξενάγησή του ήταν εξαιρετική, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελληνική μυθολογία, και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τον άκουσε με προσοχή και περιήγηθηκε σε όλους τους διαδρόμους προτού παρακολουθήσει το βίντεο για τους καταρράκτες.

Βαθύ ΠΑΣΟΚ

Για να ξεκινήσεις από το Κατάκολο και να φτάσεις στη Φολόη, πρέπει να είναι όχι απλά βαθύ ΠΑΣΟΚ, πρέπει να χτυπάς υφαλοκρηπίδα. Ο Σπύρος Χιόνης ανήκει στους πιστούς του κόμματος, αφού βρέθηκε χθες στη Φολόη, μόνο και μόνο για δει και να χαιρετίσει τη Φώφη.

Ο αστυνομικός Ντομινίκ!

Νέο σκύλο έχει εντάξει εδώ και μερικές ημέρες στο δυναμικό της η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Ο Ντομινίκ είναι βελγικός ποιμενικός και αντικατέστησε τη Μέριλιν, η οποία λόγω γήρατος αποσύρθηκε. Χθες ο Ντομινίκ έκανε την πρώτη του επιχείρηση, ερευνώντας το δρυοδάσος της Φολόης προτού αφιχθεί η Φώφη Γεννηματά στο σημείο.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Σε… ώρα ΠΑΣΟΚ αφίχθη η Φώφη στη Φολόη, αφού καθυστέρησε περίπου 40 λεπτά. Τις τιμούμε τις παραδόσεις!

*Οι χθεσινές παρουσίες στη Φολόη έδειξαν ότι το ΚΙΝΑΛ διατηρεί ισχυρά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση, αφού, εκτός από τον οικοδεσπότη Γ. Γεωργιόπουλο, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ήλιδας, Γ.Λυμπέρης, ο οποίος είναι και επικεφαλής της παράταξης του κόμματος στην ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Πύργου, Τ.Αντωνακόπουλος, μαζί με τον Γ. Καραστέργιο και τον γγ του δήμου, Γ.Βαρελά, και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Τάσος Καρνάρος.

*Κρίνοντας πάντως από τη γενικότερη στάση της Φώφης, τη μεγαλύτερη αδυναμία είδα ότι την έδειξε στον Λυμπέρη, ο οποίος μπορεί να τη χαιρέτησε τελευταίος και με καθυστέρηση, αλλά –όπως επισήμανε ο Αντωνακόπουλος- ήταν ο πιο εγκάρδιος χαιρετισμός!

*Μια ψυχρότητα υπήρχε πάντως μεταξύ ορισμένων δημάρχων, οι λόγοι αυτονόητοι!

*Ο ένας κανόνισε και επίσκεψη στην πρωτεύουσα το μεσημέρι, αλλά ο άλλος -ισχυρότερος γαρ- τους το ξέκοψε ότι θα πάνε μόνοι τους, οπότε έπεσε άκυρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος